חדשה דנדשה

trawler

New member
חדשה דנדשה

חבר´ה, כרגע אני נמצאת בשלבים הראשונים של לימודי הנהיגה שלי על אופנועים עד 500 סמ"ק, כך שאני ממשלא מבינה באופנועים ובפרט לא במפרטים הטכניים. השאלה שלי היא - מישהו יכול להמליץ לי על אופנוע 500 סמ"ק חזק, יחסית זול (כנראה שאקנה משומש), שיכול לעמוד בנסיעות יומיומיות מתל אביב לירושלים?

trawler

New member
הבנתי, תודה ../images/Emo8.gif

אז מה, ה-GS נורא פופולרי, מה?...

איילR

New member
GS500 או ER5

קודם כל חפש בארכיון הנושא הזה נטחן עד דק בפורום. אבל כנראה שהתשובה היא או הסוזוקי GS500 או הקוואסאקי ER5 .

barakhalla

New member
היא רוצה משהו זול...

תראה לי ER5 זול... רק GS. ואני ממשיך להתכופף!

barakhalla

New member
חלקי חילוף יקרים

במיוחד הפול פיירינג הרגיש שעלות תיקון עלולה לעלות אלפי שקלים.

איילR

New member
כבר ריסקת אותה ? ../images/Emo13.gif

היא עוד לא קנתה את האופנוע.

barakhalla

New member
חס וחלילה!!!

אבל אתה מכיר את המתחילים ... באים להחנות או לצאת עם האופנוע וטראח הוא פתאום נופל על הצד ובמקרה של ה GPX זה יכול להיות מאד יקר... דרך אגב R זה 600 750 1000 ? מה??? ספר לנו!!

איילR

New member
I WISH

זה אפריליה מיליה R ...סתאאאם .. אני תפרן, נשוי ומסתפק בB&W . אבל בעברי כמה אופנועים וקטנועים אבל למי יש כסף למפלצים?

אייל, אתה בדיוק מה שחיפשתי.....

ולמה...? כי חבר שלי רוכב על CH, וחושב על למכור ולקנות BW חדש.... והשאלה היא האם כדאי לו.? האם הכלי עומד בציפיות? איך הנוחות? אמינות? ביצועים? מיתלים? יכולת בלימה.? כל הערה ורושם כללי יתקבלו בברכה.... ודרך אגב, אתה מכיר את האימרה "ירידה לצורך עליה" ? תראה את ה-BW כירידה לצורך עליה למשהו טוב יותר ממה שהיה....

איילR

New member
התרשמות מהB&W

התרשמות שלי מהB&W - טוב את הB&W החלטתי לקנות למרות סלידתי מהכלים הטאיוונים (לא תראה אותי בחיים גם אם לא יהיה לי שקל בכיס על דיוק או שארק או ג´וקי) כי נראה כ רוח אחרת מתחילה לנשוב מכיוון קימקו לפחות בנושא העיצוב ראיתי את הקטנוע עוד בתמונות ממינכן 99 ונדלקתי על העיצוב ה"איטלקי שלו". מבחינה דינמית - המנוע פצצה הB&W גורם לכל CH להסמיק בכל רמזור. מנוע גמיש ומרגיש הרבה יותר חזק מהנתונים היבשים. שילדה קשיחה הקטנוע מרגיש טוב בסיבובים. מיתלה קידמי מצוין האחוריים לא יותר מסבירים. בקיצור מבחינה דינמית הB&W באמת פצצה יחסית למחירו ולהיותו קטנוע. לגבי המתלים הם מאוד קשיחים טוב מבחינה דינמית אבל רע למי שאוהב נדנדות כמו הCH בקיצור המשוואה הידועה פועלת כאן התנהגות על חשבון נוחות. לגבי ביצועים - מבחינת האצה הרבה יותר טוב מה CH ומהירות סופית ראיתי 140+ "על השעון" שזה בערך 130 - 125 אמיתיים. נוחות - טוב הB&W הוא לא סילוור וינג ולא נועד להיות. את תנוחת הישיבה "אופנועית" לא יאהבו אלו שרגילים לשלוח את הרגליים קדימה על קטנוע אבל התנוחה הזאת טובה לשליטה על הקטנוע. לגבי הכיסא לי אין טענות יש כאלו שטענו שהכיסא קשה. אמינות - היו בעיות באטם בסיס הצילינדר של הכלים הראשונים שטופלו במסגרת האחריות אבניר טוענים שהבעיה נפתרה. לי אישית לא היו בעיות חוץ מבעיה פעוטה של עודף גריז ברולים שדרשה ניקוי וטופלה במסגרת האחריות. אבל החבר שלך צריך לדעת שהכלי הוא חדש ועדיין לא הוכיח את עצמו. טיפולים - קימקו - זולים. לסיכום - לדעתי האישית BEST VALUE FOR MONEY .

oren_hershco

New member
לדעתי עדיף ER5 , כי . . .

תנוחת הרכיבה שלו הרבה יותר מוצלחת, במיוחד למתחילים ולנשים (להן חלק גוף עליון קצר יותר, והמתיחה קדימה של ה GS500 אפילו יותר בעייתית מאצל הגברים).

GPZiv

New member
הלו אורן

שאלתיך אתמול מהיכן אתה בארץ ולא ענית? מסכים לענות עכשיו או שאתה מעדיף לשמור על דיסקרטיות בנושא?

oren_hershco

New member
מצטער, אין לי אינטרנט כל הזמן . . .

ממושב בן שמן, אבל רגע,רגע - אני לא מושבניק, אלא סתם גר שם בשכירות. בעצם עמוק בפנים אני תל - אביבי.

כמה דבריים לשאלתך...

קודם כל- תקראי את המאמר של תמיר על האופנועים עד 500 סמ"ק ותראי מה מתאים לך. לדעתי- ברגע שהזכרת נסיעה של ת"א- ירושלים על בסיס יומי הוצאת מראש את הדו"שים הקטנים , קריא, XT,XR,KLR,KLX וגם ה-DR, מה גם שביקשת אופנוע 500 לכן מה שעומד בפניך הם ה-GS וה- ER שכבר הזכירו. יש גם את ה- CB500 מבית הונדה שעדיין לא הזכירו וה-GPZ -הוא 500 חזק מבית קוואסאקי, אך הוא לא זול, גם לא לאחזקה ולא כ"כ מומלץ למתחילים. אופציה נוספת שאפשר לשקול היא ה-XT500 של ימהה. אם תוכלי לתת פרטים נוספים כגון סכום הכסף העומד לרשותך לקניית הכלי ( לא כולל מיגונים וביטוח שזאת הוצאה בפני עצמה), אנשים יוכלו לעזור יותר, ייתכן שחלק מהאופציות ירדו מראש... כנסי לאתר של מיטקה ( מיטקה- שוב תודה לך! ) וקראי את הסקירה... אם יש לך עוד שאלות, עוד מעט יקומו כל ענקי הפורום והם ישמחו לענות לשאלותיך. בוקר טוב אייל

למעלה