חדשה ב"שכונה"

חדשה ב"שכונה"

בוקר טוב לכל המשכימות והמשכימים... חדשה בפורום הזה...והחלטתי אחרי כ-25 שבועות להתחיל להבין לקראת מה אני הולכת..ויש שאלות רבות בחיקי. אגב, השם הארוך והמוזר ניתן על ידי בני בכורי, איתם, בן השלוש, שכאשר נשאל איך לדעתו יקראו התינוקות בבטן של אמא, זו היתה תשובתו: תינוקותי ו- לולי (בחולם), אז חיברנו וזה מה שיצא...זה ממש לא עוזר לנו להחליט מה יהיו שמותיהם כשיצאו, אבל אנחנו מסתפקים בכינוי הנחמד הזה. טוב, אז לשאלותי הבוערות כרגע (בטח יבואו עוד בהמשך...): 1. האם אתן מכירות את מדיניות שמירת הריון (רשמית ולא מוחלטת) בין שבועות 28 ל-33? (הרופאה שלי הכינה אותי מבעוד מועד...) 2. לידת תאומים!!! וואו, אחרי שקראתי חלק מסיפורי הלידה - הצטמררתי. בתור מי שעברה לידה טבעית לחלוטין של ילד אחד, ללא התערבות רפואית בכלל, אני לא בטוחה שאצליח נפשית לעמוד בתהליך שאתן מתארות. בכל אופן, רציתי לדעת האם מישהי ילדה או מכירה את הפרוצדרות והיחס בבי"ח "מאיר" בכפס? אף אחת לא ציינה את בית החולים הזה (לטובה או לרעה), והאם היחס שם זהה ללידת תאומים כמו ללידת יחיד כאשר אין סיבוכים מיותרים, או שבכל מקרה יולדים בחדר ניתוח...? לא אאריך בהודעה ראשונה זו..מישהו פה יחשוב שאני טרחנית ללא תקנה...
תודה על תשומת הלב,

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני אמא לפלג ושני בני שנה ועשר. נולדו בשבוע ה-31 ולכן התשובות שלי לשאלותייך מאוד מושפעות מכך ואני יודעת שאחרות יענו לך לגמרי אחרת (יש פה לא מעט פילפילונות שסחבו 40 שבועות הריון): 1. אני לא חושבת שיש מדיניות ברורה לשמירת הריון. אבל ההגיון מאחורי גישתה של הרופאה הוא שהשבועות הקריטיים הם באמת 28-33. אני אפילו הייתי יורדת לשבוע 25. ולמה? כי החל משבועות אלו תינוק נולד יש לו סיכוי לשרוד (זה כבר לא עובר שנופל), אבל זו פגות קשה מאוד! לכן רצויי לשמור על הריון ועל העוברים כך שיוולדו משבוע 34 ומעלה. החל משבוע 34 הפרוגנוזה של תינוק שנולד היא טובה מאוד וכך גם סיכויי ההישרדות שלו. כל המערכות מפותחות. מתחת לשבוע 34 מערכת הנשימה היא לא בשלה, רפלקס היניקה וכמובן המשקל נמוך מדי. תמיד יש יוצאי מין הכלל לכאן או לכאן. השאלה הגדולה היא מה מצבך? איך את מרגישה. כל עוד אין צירים מוקדמים והבדיקות תקינות אז אין סיבה ממשית לשמור. להוריד הילוך רצויי תמיד. אם את רוצה להיות בשמירה אז זה הולך טוב עם רצון הרופאה. הכי חשוב להיות קשובה לגוף שלך ולפעול בהתאם. אני משבוע 25 כבר הייתי מאושפזת עם צירים מוקדמים שנחתו עליי בלי שהרגשתי בכלל - אז כדאי כן לשים לב אבל בלי לחץ מיותר. שאלה שניה אין לי מושג. מאחלת לך המשך הריון ולידה קלים ומהנים עד כמה שניתן.

ברוכה הבאה

אני אורית אמא של הילה והראל בני חודשיים וחצי וילדתי בשבוע 35 אחרי שמירת הריון ורעלת הריון. לגבי השמירה - אני פשוט ביקשתי מהרופא כי הרגשתי שהמרחק בין השירותים למשרדים שלנו גדל מיום ליום למימדים עצומים..ויצא שבזמן השמירה התגלתה גם רעלת... היום כמעט כל רופא נותן אישור לשמירת הריון בתאומים ומעלה במידה ואת מבקשת...בהצלחה

סיגל222

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לגבי שמירת הריון - אני הייתי בשמירה רק יום וחצי (הייתי אצל הרופא שלי שראה פתיחה של 1/2 ס"מ ביום ו',והגעתי לביקורת בבי"ח ביום א' וילדתי באותו יום). לדעתי אין מדיניות רשמית, הכל תלוי במצבך. לגבי הלידה - אני ילדתי את יערה וסער בלידה טבעית בבי"ח לניאדו, היתה לידה קצרה יחסית וממש לא טראומטית (בלי משככי כאבים). היחס היה מצוין גם אחרי הלידה, בתקופה שהקטנים היו בפגיה (נולדו בשבוע 32). המשך הריון קל ומשעממם.

רומי^^

New member

המדיניות של הרופא שלי לגבי שמירת הריון היא משבוע 22-32, ככה שאת רואה מייד שהרופאה שלך עשתה לך הנחה משמעותית... בקשר ל"מאיר" - למיטב זכרוני (הקלוש, אמנם) אני זוכרת אי-המךצות גורפות. אבל שוב - יתכן ואני טועה בגדול. חכי לשמוע מאלו שילדו שם.

מיכל @

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo95.gif../images/Emo95.gif

אני מיכל, אמא של עומר ויובל בני שלוש. לגבי השאלות שלך - לא מוכרת לי מדיניות כזאת. להפך. יש אפילו רופאים שלא מוכנים לרשום שמירת הריון אלא אם משהו באמת קורה. בפועל, הרבה מהריונות התאומים כוללים בתוכם שמירת הריון בדרגת חומרה זו או אחרת כתוצאה מסיבוכים. אני שכבתי 14 שבועות, עד שבוע 37 וילדתי בסוף שבוע 38. אז אין מדיניות, אבל אם הרופאה שלך רוצה שתצאי לשמירה, תצאי בכיף. באמת. בשליש האחרון כדאי להיות כמה שפחות על הרגליים. יותר טוב לך, יותר טוב לתינוקות. לגבי הלידה - אין לי תובנות בשבילך. גם אני עדיין פוחדת מהרעיון של לידה.
ילדתי בקיסרי מתוכנן.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

לגבי שמירה - הרופא שלי טען שהשמירה הכי טובה זו השגרה. התוצאה של זה היתה שאושפזתי בשבוע 24 עם צירים מוקדמים ובשבוע 26 התחילה לי ירידת מים עד הלידה בשבוע 32. אז אני בעד מנוחה. ילדתי ב"מאיר", כמו שאמרתי לאחר שמירת הריון ארוכה. יכולה לספר לך שהם מאוד בעד לידה טבעית (אפילו שזו לידה מוקדמת) וממש התעקשתי על קיסרי. אני לא יודעת היכן מתרחשת לידה טבעית...

michal66

New member
ברוכה הבאה

אני מיכל, אמא של מור וגל בני 10 ושי בן 8 (בעוד 4 ימים,אבל מי סופר
) הגעת ל
מיוחד ומקסים לגבי שאלותיך, אין לי מושג קלוש, לא לגבי שמירת הריון ולא לגבי בית חולים "מאיר". השמועות אומרות שמחלקת יולדות שם לא משהו. אבל זו רק שמועה ואין לי מקור ראשון לשמועה. שווה לבדוק. אין סיבה שלא תעמדי נפשית בלידת התאומים. אני לא יודעת איזה סיפורי לידה קראת, אבל לא כולם קשים. אני ילדתי בלידה רגילה ומהירה את מור וגל. נכנסתי ב 21:00 לחדר לידה ובשעה 23:00 כבר הייתי בחדר התאוששות ואמא שלי נכנסה לראות אותי. מאחלת לך המשך הריון קל, תקין ובסופו לידה קלה

בלגן2

New member
שמירת הריון

אני לא מתמצאת יותר מדי בנהלים, אבל אני שכבתי משבוע 20-28 וקיבלתי משכורת בעבור 40 יום. שווה בדיקה עם ביטוח לאומי וכמובן שהכל בתנאי שאת עובדת ויש תלושי משכורת... מקווה שלמישהו כאן יהיו תשובות יותר מדויקות. בכל מקרה - ברוכה הבאה

בלגן2

New member
טעות שלי

חשבתי שאת מתכוונת למדיניות של ביטוח לאומי ...
בכל מקרה - המדיניות שאת כנראה התכוונת אליה משתנה ממקרה למקרה והרופא הוא זה שאמור להנחות אותך.. כמובן שעדיף ללדת כמה שיותר מאוחר, אבל מבחינה רפואית הישרדותית - רצוי להחזיק לפחות עד שבוע 28 (כולל). שיהיה המשך הריון קל ובטוח!!!

mishmish04

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני תמי, של אהו
, אמא של יותם וגלי, בני 7 חודשים ביום שישי. אין לי הרבה תשובות, מפני שילדתי בבני ציון בחיפה אחרי שמירה מלאה החל משבוע 12. מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם.

טאיה1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

שיהיה בכיף ובקלות. לרופא שלי יש מדיניות שמירה משבוע 26 אבל אם לא תהיה דינמיקה צווארית
(עכשיו אני בשבוע 22), נראה לי שהוא יאפשר לי למשוך עוד קצת. לגבי הלידה- נראה לי שאת במצב הרבה יותר טוב ממני, כי כבר ילדת פעם בלידה טבעית. אישית, אני בינתיים בוחרת בקיסרי ומוותרת על חווית הלידה.

דפנה 4

New member
אני ילדתי תאומים ב"מאיר"

היחס היה מצויין גם של המיילדות וגם של הרופאים וכנ"ל בשהייה שלאחר מכן מצד האחיות בתינוקיה של בית החולים. הלידה שלי לא היתה "טבעית" במובן היאפי של המילה אבל היא היתה מאוד קלה וללא חתכים, קיבלתי אפידורל והמיילדת היתה נפלאה ואחרי שעה כבר הסתובבתיבמחלקה והלכתי לבקר את הזאטוטים שלי...ילדתי בחדר לידה. אם את רוצה לדעת מידע נוסף את מוזמנת לשלוח לי מסר. את יכולה לקרוא את סיפור הלידה שלי הוא נמצא בסיפורי הלידה של הפורום בהצלחה

../images/Emo140.gifקצת באיחור אבל קבלי ברכות גם ממ

ממני! ברוכה הבאה. אני שרון אמא לשי ונעם בנות שנתיים ושישה חודשים. אז תשובות כבר קיבלת מכולן ואני לא חושבת שיש לי מה להוסיף. רק מאחלת לך המשך היריון ארוךךךךךך ומשעמם! ולידה קלה. המון הצלחה, ותמיד כאן בשבילך לכל שאלה.

אוזי2

New member

אין לי מושג בקשר לשאלה הראשונה אבל אני ילדתי ב"מאיר", הצוות ניפלא, היחס נהדר, מחלקת פגים חדשה יחסית וטובה מאד. ילדתי בלידה רגילה, בלי ניתוח, ללא תפרים, אבל בחדר לידה מגלל הפחד מסיבוכים. הבעל היה איתי בלידה והלידה לא היתה מסובכת בכלל. אני הייתי מאד מרוצה מהצוות ומהטיפול בכלל, הילדים היו איתי 24 שעות, רק כשרציתי הכנסתי אותם לתינוקיה. (הם לא היו פגים) המשך הריון קל ולידה קלה
אני אמא של רותם בן 5 ושחר ויובל בני שנתיים ו7 חוד'.

אכן ../images/Emo82.gif מסביר פנים - תודה על

כל התשובות המפורטות וכמובן על הברכות. אני מאד אשמח להכיר את כל המשתתפים/ות ולהתוודע. יש לי הרבה הערכה למקומות כאלה (פורומים של תמיכה). בעצמי השתתפתי באופן פעיל בפורום פוריות לפני למעלה משלוש שנים עם הבן הראשון...) ואני עד היום נותנת לתמיכה שנתנה לי שם מקום מאד חשוב ביכולת שלי להתמודד עם חששות ותהיות וממליצה בכל פה למי שרק מתעניין!!! גם הפעם זהו אינו הריון ספונטני, אבל למרות הידיעה כי קיים הסיכוי לתאומים, ההלם הראשוני התחלק לשניים: בשלב ראשון שמחה והפתעה גדולים ובשלב השני שלעיתים עדיין מדגדג לי באזור השכלתני שלי במוח, היה זה הלם ובלבול, פחד והמון סימני שאלה. הרבה שאלות עלו ועדיין עולות וכמובן שהתשובה האמיתית להן תבוא לאחר הלידה ועם הזמן של גידול התאומים. כמובן שנוסף לזה החשש הידוע (כאשר זו לידה שניה) כיצד הילד הגדול יקבל את השינוי הגדול בחייו ועוד שינוי כפול שכזה?!? אגב, האם למישהי יש רעיונות יצירתיים איך באמת להתמודד מראש (אם ניתן) עם התגובות האפשריות שתבואנה אצל הבכור עם לידת התאומים? שיהיה לכולן ולכולם בוקר והמשך יום מעולים!!!!

מיכל @

New member
התמודדות עם ילד לקראת הולדת התאומים

נסי בתור התחלה להסתכל בשאלות הנפוצות שלנו. כבר היו דיונים בנושא. ובפעם הבאה - בבקשה לשרשר את ההודעה. הסבר על השרשור תמצאי פה.

ברוכה הבאה גם ממני|4u|

אמנם אני מקדימה אותך רק בחודש אבל גם אני תהיתי לאחרונה על נושא שמירת ההריון - ואני מאוד בעד. אני חושבת שלא צריך לנסות ולמשוך עד הקצה. כבוגרת פורום פוריות אני מנסה לעשות הכל הכל כדי לשמור כמה שיותר חזק על הבונבונים שלי בבטן ואם זה אומר לשכב כל היום בבית ולא להתעייף גם בחצי יום עבודה, אני אעשה את זה - ונכון שזה משעמם עד מוות אבל לפחות יש לך את הגמישות להחליט מתי את מרימה רגליים ומתי לא. לגבי רופאים - תתפלאי לגלות שהרבה רופאים לא מוכנים להמליץ על שמירה - לי יש ניסיון מר עם כאלו. למרות הלגיטימציה כביכול. זה תלוי ברופא, זה תלוי במדיניות של קופ"ח ואם את אצל רופא פרטי, לטעמי הסיכוי שלך לקבל שמירה יותר גבוה. כמו שכבר אמרו כאן - מומלץ מאוד לנוח בין השבועות 28-32 כי זהו שלב קריטי של התפתחות העוברים. בכל מקרה שיהיה הרבה הצלחה - לגבי שאר השאלות - אין לי (עדיין) מושג... שיהיה בהצלחה
שוגה.

למעלה