חדשה ב"עסק"

מצב
הנושא נעול.
חדשה ב"עסק"

חדשה ב"עסק"
הייתי רוצה לקבל מידע מהמנוסים שבכם, בני קיבל זימון לשלב ב במכון סולד, איך עלי להכין אותו? למה לצפות? וכו' תןדה

תמי2001

New member
כמו כל מבחן רציני

חדשה ב"עסק"
הייתי רוצה לקבל מידע מהמנוסים שבכם, בני קיבל זימון לשלב ב במכון סולד, איך עלי להכין אותו? למה לצפות? וכו' תןדה
כמו כל מבחן רציני
להכין מבחינת החומר - נדמה לי שלא כל כך אפשרי. להכין לצפות להצלחה ולא להיות מאוכזב מכשלון. אחוז העוברים ברמה שמומלץ להכניסם לכיתת מחוננים הוא מיזערי - אחוז וחצי או משהו כזה. הדבר תלוי ברמת הנבחנים באיזור. אבל גם אם לא יעבור - יכול להיות שיוכנס לרשימת אלה שזכאים להעשרה אחה"צ. אנחנו הסברנו את זה בצורה הגיונית וברורה לפני המבחן. בכל מקרה לא להלחיץ.. זה ברור לכולנו

תודה ו..

כמו כל מבחן רציני
להכין מבחינת החומר - נדמה לי שלא כל כך אפשרי. להכין לצפות להצלחה ולא להיות מאוכזב מכשלון. אחוז העוברים ברמה שמומלץ להכניסם לכיתת מחוננים הוא מיזערי - אחוז וחצי או משהו כזה. הדבר תלוי ברמת הנבחנים באיזור. אבל גם אם לא יעבור - יכול להיות שיוכנס לרשימת אלה שזכאים להעשרה אחה"צ. אנחנו הסברנו את זה בצורה הגיונית וברורה לפני המבחן. בכל מקרה לא להלחיץ.. זה ברור לכולנו
תודה ו..
אני באמת לא דוחפת, אבל הייתי רוצה לדעת מה מבנה המבחן מה הוא כולל כי הבן שלי הוא פרפקציוניסט ושאפתן מאד - אני לא רוצה להפתיע אותו. ושוב בעניין הציפיה או האכזבה התמיכה והעידוד וכו'-אני עושה את הנדרש

תמי2001

New member
קצת חומר מהרשת

תודה ו..
אני באמת לא דוחפת, אבל הייתי רוצה לדעת מה מבנה המבחן מה הוא כולל כי הבן שלי הוא פרפקציוניסט ושאפתן מאד - אני לא רוצה להפתיע אותו. ושוב בעניין הציפיה או האכזבה התמיכה והעידוד וכו'-אני עושה את הנדרש
קצת חומר מהרשת
ועוד אחד שלא היה לו מקום למטה: http://www.education.gov.il/gifted/policy.htm#Heading5 הצלחה.

לפי מה שהבנתי מאחרים

תודה ו..
לפי מה שהבנתי מאחרים
(אני עצמי עוד לא התנסיתי) אין אפשרות להכין למבחן ממש, כי הוא חסוי. אבל יודעים שזה מבחן אמריקאי, ולכן כדאי להתכונן לצורת מבחן כזאת. אפשר להשיג חוברות של מבחנים אמריקאיים (או ברשת) למשל מהסוג של "מי רוצה להיות מיליונר" (אני זוכרת שמישהי המליצה על זה כאן, לא זוכרת מי).

ברי מ

New member
מתי המבחן?

תודה ו..
מתי המבחן?
האם כבר ידוע לכם מועד המבחן? מהיכן את בארץ?

כיתה ב'?

חדשה ב"עסק"
כיתה ב'?
אם הוא טרם התחיל לקרוא ספרים, אז זו אחלה הזדמנות להתחיל. יש ברשותכם משחק טריוויה? הזדמנות טובה להרחיב את הידע הכללי ובו בזמן להכין לחלק הרלוונטי במבחן. שני חלקים אלה במבחן (כמדומני, מתוך חמישה) -מט(ע)ים את התוצאות ובאותה העת קל יחסית להכין אליהם. הבחינה בודקת את היכולת לענות בזמן בחינה במתכונת אמריקאית על שאלות בכמה תחומים שונים, ומאתרת את 5% שהצליחו הכי הרבה במשימה זו. היא איננה ראויה שייחסו לה משמעות אבחונית ואם לא קריטי עבורכם שהילד יעבור אותה (על מנת שיכנס לאותה מסגרת) אז פשוט אם יעבור - כמה נחמד, זכה בחוגים חביבים על חשבון (זמן) המערכת, ואם לא - לא נורא, ולא אומר עליו כלום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה