לא ממש חבר (עדיין, בפורום)
אבל אני אנסה לעזור לך. בתור התחלה תכנסי לאתרים של האונ'. www.tau.ac.il - אונ' ת"א www.bgu.ac.il -אונ' בן גוריון www.huji.ac.il - האונ' העברית www.technion.ac.il - טכניון www.biu.ac.il - אונ' בר-אילן www.haifa.ac.il - אונ' חיפה את יכולה למצוא המון מידע באתרים. בנוסף, כל אונ' מחזיקה ימים פתוחים, כדאי לך לברר ולבוא (אני לא בטוח מתי). מה שכן, בקרוב יש יום הסטודנט (אני לומד באת"א, וזה די בקרוב), גם של הטכניון אמור להיות בקרוב. כדאי לך לבוא, סה"כ זה ממש כיף, ובנוסף מלא בסטודנטים. ואת המידע הטוב ביותר את יכולה לקבל מהסטודנטים עצמם. כדאי לך לשאול שאלות כמו: איך בחרת במקצוע, מה הביקוש בשוק העבודה, איך הלימודים (קשים או לא), על מה היית ממליץ, במה עובדים באמת ומה סדר הגודל של המשכורות, איך חיי החברה (זה באמת חשוב מאוד). וכל שאלה שעולה במוחך. בתור התחלה אבל, הייתי מנסה קצת יותר להנעל על מקצוע, או על תחום מסוים. ובהחלט לא הייתי מתחיל ללמוד לפני כל אלה. את קודם צריכה להחליט מה את רוצה לעשות בחיים שלך (פחות או יותר), ורק אחרי זה לראות אם האקדמיה היא הדרך. אם למשל את רוצה להיות כדורסלנית, אני לא בטוח שזו הדרך

אם את לא נעולה על כיוון, לכל אונ' יש דיקאנט סטודנטים, אגודת סטודנטים, ואיזשהו גוף שאחראי על לעזור לתת לך כיוון. התהליך עצמו לרוב עולה כסף, אבל זו הוצאה לא רצינית ודי הכרחית, ובגדול כדאית אם תעזור לך להנעל על כיוון. זו החלטה חשובה. אל תקלי ראש.

אממ, גם האתר הבא (של האונ' העברית), אמור לעזור, מצאתי אותו פעם במקרה. http://kivunim.huji.ac.il/ אממ.. מה עוד? תקראי את המאמרים שיש בפורום הזה, אולי כדאי גם להציץ בפורום סטודנטים, אולי גם בפורום עתודה (הם גם סטודנטים

). תשאלי שאלות. וזהו בגדול. שיהיה בהצלחה

(נראה לי התשובה הכי ארוכה שנתתי בחיים שלי

)