חדשה בשכונה - לצוקה ולבנות

פו1

New member
חדשה בשכונה - לצוקה ולבנות

אני כבר מס' חודשים קוראת את ההודעות שלכן ונעזרת בחיפוש. אני אחרי מס' טיפולי IUI שלא הצליחו ולפני מס' ימים היתה השאיבה הראשונה במסגרת הIVF . מכיוון שאני גולשת המון ראיתי את מצוקת תרומת הביציות בארץ והחלטתי שאם אני אגיע למצב של הפריית מבחנה אני אתרום ביציות. לצערי הרב איני יודעת איך זה קרה ביום השאיבה שאבו מעט מאוד ביציות, שבקושי רב מספיקות לי וסיכויי ההצלחה איתן קלוש לפי דברי הרופא באותו היום. בגלל הדבר הזה לא יכולתי לתרום וזה גרם לי לתחושה קשה מאוד. כל הסובבים אותי אמרו לי שאין מה לעשות ושאני צריכה עכשיו לדאוג לעצמי בלבד ולמה ששאבו ממני, אבל לא יכולתי שלא לחשוב עליה ועל תחושותיה. אני באמת לא יודעת אם זאת היית את צוקה, אבל אני יכולה להבין את הכאב שלך. אם זאת את אז סליחה. אם הטיפול לא יצליח, אני מקווה שאני לא אשנה את דעתי בקשר לתרומות מכיוון שגם לתורמת כשזה לא מצליח זה גורם לתחושות קשות.

שיר5520

New member
פו, כל הכבוד לך,

שתוך כדי הקושי שלך את מצליחה לחשוב כל כך הרבה על נשים אחרות. הדרך שלנו, הנשים הזקוקות לתרומה, היא קשה בגלל המצב בארץ ואין לך שום סיבה להרגיש רע עם עצמך. רוב הרופאים בכלל לא מציעים למטופלות שלהן לתרום ביציות ולא מתעסקים בזה. רוב התרומות הן בכלל מחו"ל. שוב כל הכבוד ואני מאחלת לך שהילד שלך יגיע ממש בקרוב.

שיר5520

New member
ועוד משהו

אני מקבלת כל מיני מסרים שקשורים להודעה הזו וחשוב לי להבהיר איזה עניין: הבעיה שלנו היא ממש לא הנשים שלא מעוניינות לתרום! הנשים בפורום כאן יכולות להעיד שכמעט אף רופא לא מציע להן לתרום ביציות! הרופאים המציאו את הסיפור הזה על נשים שמפחדות לתרום מאז בן רפאל, אבל האמת היא שהבעיה היא ממש לא בנשים. הרופאים לא מציעים כמעט לנשים לתרום ואין שום מערך שמטפל בעניין הזה בבתי החולים הגדולים! חשוב להבין את הנקודה הזו.

פו1

New member
דווקא שלי כן דיבר על התרומה

וגם תודה על התמיכה, פשוט רציתי להראות גם את הצד של התורמת, אני יכולה להעיד על עצמי כאדם דיי ביישן, ולכן לכתוב בפורום זה מבחינתי איזושהי שבירת מחסום. ושוב תודה

שיר5520

New member
כן, יש כמה רופאים פרטיים שעדיין

מתעסקים בזה. הם נדירים ומה שבטוח זה שבבתי החולים אין רופאים כאלה. אפשר לשאול מי הרופא שלך?

orname

New member
הרופא שלי ממכבי

ודיבר איתי על תרומה. כמו שכבר סיפרתי בפורום הורים בטיפולי פוריות הרופא שלי דיבר איתי על תרומה ביום בו הוחלט על מעבר ל IVF ואחרי שהקדים ואמר כי אין בכך שום הוא משוחח איתי על כך רק בגלל שהוא לא רופא פרטי שלי כך שאין חשש שאני עושה זאת על מנת לזכות באיזו הטבה כלכלית. הרופא העלה את הנושא בעדינות ופתח בזה שיש משהו שאולי היינו רוצים לחשוב עליו. הוא מאוד הופתע שבאותו רגע אמרנו כן (בקצרה - יש לנו בת משפחה שזקוקה לתרומה ובשיחה של סתם ביני לבין בעלי אמרתי שאישית הייתי תורמת והתפתח "דיון") דקות לפני השאיבה הזכרתי ביוזמתי לרופא שאני מועמדת לתרום - והוא אמר שכנראה לא יהיו מספיק ביציות. בספו של דבר נשאבו 19 - ונתרמו 5. לצערי כל הביציות שנותרו אצלי לא הניבו דבר (2 עוברים "בינוניים" ל השאר כלל לא התפתחו) אבל לרגע לא הצטערתי על התרומה. במיוחד ששמעתי (על פי בקשתי - ודי בנגוד לנהלים - אבל בכל זאת לא מכירה...) שהתרומה הצליחה ומישהי אלמונית בהריון עכשיו בזכותי (התחלתי לבכות מהתרגשות!!) אם הייתה פעם צביטה - זה היה בעקבות הקיצוצים הבאים לפתחנו. עברה לי מחשבה שאולי אילו הביציות שהיו נקלטות אצלי - ועכשיו מי יודע אם יהיו עוד... אבל זה עבר מהר מהר מהר. ווהנה עוד טיפול. עוד שאיבה עוד החזרה - ובינגו... בטא חיובית אז אולי גם עזרתי וגם הצלחתי...

פו1

New member
כל הכבוד לך

אני יודעת כמה ההחלטה הזאת לא פשוטה, אבל כשהיא מצליחה ואת שומעת שמישהי אחרת הצליחה זה מחמם את הלב. הריון קל ונעים.

שיר5520

New member
אני חושבת שיש איזשהו צדק ואיזון

בעולם, ואין לי ספק שמי שנותן עם כל כך הרבה חום ואהבה ובלי שום הסתייגויות וחרטות יקבל בחזרה את מה שמגיע לו. וחס וחלילה אני לא מעבירה ביקורת על מי שמחליטה לא לתת. יש לי את כל ההבנה גם להחלטה שלה.

פו1

New member
אולי בשלב מאוחר יותר

ברשותך, אני מעדיפה כרגע שלא לרשום את שם הרופא שלי, אולי בקרוב. סליחה

כוונה נעלה שראוי לחקותה../images/Emo24.gif

פו שלום, לדעתי עם כל הכאב שזה לא הצליח ע"פ כוונותך, הכוונה הייתה כוונה נעלה ואחת המעשים הכי לא אנוכיים שראיתי לאחרונה. הלווי והיו עוד כמוך. לאחר שעשיתי 1+1 עם הודעה של צוקה רציתי לבכות וזה לא קורה לי הרבה. אני ופלפל קיבלנו את הבשורה רק לאחרונה שאנחנו צריכים לפנות לנטיב של תרומת ביציות ואנחנו שוברים את הראש כיצד נוכל לממן את התהליך שמתבצע בעיקר בחו"ל מכוון שיש מחסור של תורמות בארץ. (העליות הן בין 3000$-6000$ ואין החזר ואף גורם) אני ופלפל מאחלים לך הצלחה אם ההחזרה הנוכחי ומחזיקים לך אצבעות שזה יצליח. אני גם קורא
לשאר בנות פורום זה להנהג כמוך מאחר שאין הרגשה יותר גדול וררגשת הנתינה אפילו עם זה לא הצליח ע"פ הכוונות.
גדול מפלפל וכמובן ממני

baby4u

New member
מטרה מבורכת

אני מאמינה שמי נותן מקבל ... ואין לי ספק אורנה שהנתינה המדהימה שלך תרמה להצלחה המדהימה שלך (קראתי בהורים אחרי...) אני מאמינה שלו הייתי יכולה הייתי נוהגת אותו הדבר - למרות שדרוש כוח אמיתי - לצערי אצלי זו לא אופציה ..

ססוני

New member
רופאים דווקא כן מעלים את נושא התרומ

התרומה. כתבתי על כך בעבר. כמבוא ל IVF הראשון שעברנו הרופא שלנו בהחלט ציין בפני את העובדה שכמטופלת בטפולי פריון יש לי את האפשרות לתרום ביציות. אוסיף ואומר שעד לאותו רגע לא היה לי מושג קלוש לגבי אופן ההתנהלות בישראל מבחינת חוקי תרומה וכו'. הרופא הסביר לנו שאם תשאבנה יותר מ- 15 ביציות אוכל לתרום את חלקן. בעלי ואני הסכמנו ללא היסוס. לאורך הטפול הראשון לוו אותי מחשבות רבות אודות נושא תרומת הביציות, הן מההבט החוקי היבש והסתום כל כך, והן מבחינת ההיבט הנפשי העצום. וכך קרה שכשהתעוררתי משהאיבה ונאמר לי כי נשאבו 13 ביציות, השאלה הראשונה שלי הייתה אם אוכל לתרום.אני לא זוכרת שום דבר עד היום, אך בעלי ספר לי שפיו של הרופא צנח, הוא אפילו גמגם מעט --הוא היה בהלם מוחלט מהתגובה הלא צפוייה שלי בייחוד לאור העובדה שבחורה אחר בחורה, ממש כמו בסרט נע, שאלה מיד "כמה?". לצערי תרומת ביציות ממני היא כנראה אופציה לא ריאלית כיוון שכמות הביציות שלי ואיכותן לא מי יודע מה בכלל... אז בלי להכנס לשמות פרטיים של רופאים, אחזור ואומר שבהחלט נושא התרומה הועלה בפני. לצערי אומר משהו נוסף, ואני אומרת אותו בכאב רב, עברתי מאז טיפולים נוספים. כולם נסתיימו בלא כלום. אני לא מניבה כמות מיוחדת של ביציות, וכשנוצרים לנו סוף-סוף עוברים איכותם ירודה כל כך, עד שחבל לנו "לבזבז" (שוב סליחה על הדברים ונסוחם) כל ביצית דפוקה שהצלחתי להפיק. אני מאחלת לכולנו ילדים בריאים ומאושרים, אני מאחלת לכולנו שנוכל לחיות במדינה מתוקנת שתחדל מלהעמיד משפטי שלמה של חולה אל מול חולה ושל אדם אל מול אדם.

פו1

New member
תודה רבה

תודה רבה לכולכם. ופלפל ומלח הלוואי ותמצאו את הדרך לשלב את רצונכם לתינוק עם העלות הכ"כ גבוהה, והלוואי ותימצא לכם תורמת כאן בארץ שאני מעריכה יותר זול. ושוב תודה לכם על המילים החמות ושתחבקו תינוק משלכם בקרוב מאוד.

צוקה1

New member
אוי חמודה שלי ,מקסימה שלי ,ההודעה

שלך כל כך מרגשת אותי.את נשמעת עדינה ורגישה ואם זו אכן את הייתי גאה ושמחה לשאת ברחמי עובר שהוא חלק ממך .זו לא את שהכאבת לי זו אני שכואבת את המצב.פו חמודה אני מודה לך באופן אישי על הנכונות שלך לתרום ביציות וברור לחלוטין ובאופן שאינו משתמע לשני פנים שאין לך שום סיבה שבעולם לחוש אי נעימות. וכן בוודאי שאת צריכה לדאוג קודם כל לעצמך. את לא צריכה לבקש ממני סליחה. אני זו שצריכה להודות לך מקרב לב,ולעולם נהיה אסירות תודה לך על תרומתך. אני מקווה שתמשיכי לתרום ביציות ומי ייתן ואלייך יצטרפו עוד אחרות כי מצב תרומת ביציות בכלל ובארץ הוא קשה ביותר.תודה אחותי האהובה צוקה.

פו1

New member
תודה לך

על תגובתך היא היתה חשובה לי מאוד, מיום השאיבה רציתי לרשום בפורום על המקרה ולהתנצל על עוגמת הנפש, שהיא גדולה, שנגרמה לנתרמת, אך לא היה לי את האומץ לעשות זאת. כשקראתי את שכתבת בפורום העיניים שלי דמעו וכך גם ליבי וזאת מכיוון שידעתי, שיש מישהי במקום מסוים שמרגישה אכזבה. הלוואי ויכולתי לעזור לכל אחת מכן, שצריכה את התרומה הזאת אבל קטונתי מלהושיע. אני מקווה שתימצא לך תורמת שתוכל לעזור לך. באהבה גדולה פו1

E נס

New member
פו - את אשה מדהימה

זה בכלל לא ברור מאליו שאשה תתרום. עם כל ההתנהלות בטיפולי IVF הסבוכים, קשה לי להבין איך מישהי שעוברת את הויה דולורוזה הפרטית שלה, מסוגלת להגיע לרגש האלטרואיסטי ולתרום. תמיד אמרתי שאתן נשים מדהימות, והתודה שאנחנו רוצות להביע אינה מגיעה לדרגה הגבוהה של הנתינה שלכן. תודה לכל התורמות באשר הן. מי ייתן ומעשיכן אלו יירשמו לכן, ותהרו ותלדו במהרה תינוקות בריאים ומושלמים.

למעלה