חדשה בפורום...

t a l 23

New member
חדשה בפורום...

צהריים טובים לכולם! עד כמה ניתן לגשר על הפערים בשמירת ואי שמירת שבת...? לא יודעת כל כך מהיכן להתחיל אז אנסה לפשט... אני ובן זוגי מכירים מאז שהיינו בתיכון, כבר שנתיים שאנחנו ביחד ... בגדול: הוא שומר שבת - אני לא. עד עכשיו "זרמתי" עם זה, זה לא הפריע לי וכשהיינו עושים שבתות ביחד, אצלי בבית - הכל היה מוכן לשבת (פלטה, מיחם והכל - לא מחללים שבת), אני לא מתנגדת לדת, גם לי חשובים דברים רבים כמו שמירת כשרות, חגים וכו' אך לא חונכתי לשמור שבת ואני גם לא מאמינה בזה, כלומר: למרות שגם אני, כמוהו מאמינה בכך ששבת היא יום מנוחה למשפחה ולא עובדת ועושה סידורים - מפריע לי איסור הנסיעה. לא ניסיתי ולא אנסה להניע אותו משמירת השבת ולא חשבתי על לגרום לו להתרחק מהדת פשוט, אחרי תקופה של שנתיים... הגענו למן נקודת "יחסינו - לאן?" ואני לא מוכנה לוותר על השבת בעתיד כשיהיו לנו ילדים. אני מבינה שלא מעט יתהו לגבי השאלה: "למה זה מפריע לי עכשיו פתאום, אחרי שנתיים..." אני מניחה שתמיד זה הפריע לי איפשהו בפנים וניסיתי להניח את זה בצד... פשוט פתאום הציפו אותי כל תחושות הוויתורים שאני עושה בקשר שלנו, לגבי יום השבת. כואב לי מאוד שהגענו לנקודה כזו, זה לא משהו שהוא יכול להשתנות בו או להתפשר ואני מבינה את זה. חשוב לי לציין כי היחסים שלנו מלאי אהבה, מעולם לא רבנו, אנחנו החברים הכי טובים וכל השקפות העולם שלנו די זהות ותמיד התנהלנו על מי מנוחות, ללא ריבים, חילוקי דיעות ושאר ירקות ועכשיו... אחרי שאמרתי לו שכך אני מרגישה ... לא היה לו מה להוסיף - הוא אמר שהכדור בידיים שלי ושהוא "ככה" ואין מה לשנות. כבר כמה ימים שאני תופסת את הספייס שלי מכל העולם, מנסה לתפור את המשוואה הזו עם עצמי, בלעדיו... אני מרגישה תסכול ולא יודעת מה לעשות... איך אני אמורה להחליט לבד, בלעדיו אם לפרק את הקשר או לא...? מצד אחד אני תוהה שמא אני עושה "דבר גדול מעניין קטן" (כמו שהוא אומר) ומצד שני אני שואלת את עצמי אם אני לא אשנא אותו עוד כמה שנים שבגללו ויתרתי על היום הזה. בגדול, ההתלבטות שלי נסובה סביב השאלה: האם שווה לפרק יחסים מלאי אהבה, הבנה והדדיות (אני מכירה בערך הדבר ) בגלל אי הסכמה בנושא השבת. אני יודעת שזו סוגיה מאוד אישית ואף אחד שלא נמצא בתוך הקשר שלנו לא יכול לתת לי עצה או להחליט במקומי... אך הייתי מאוד שמחה לשמוע אולי השקפות עולם ונקודות מבט שלא לקחתי בחשבון ומיוחד לקבל דעה של מישהי / מישהו שהיה או נמצא בתוך קשר כזה... מתנצלת מראש על אורך ההודעה... טל...

קטי30

New member
השאלה הנשאלת היא עד כמה חשובה לך הזוגיות הזאת

מה את מוכנה להקריב למען האהבה שאת מתארת כאן בהודעתך
תראי מתוקה יש לא מעט דברים שניתן לגשר להתפשר עלהם אני חייתי את זה הייתי שם אז אני יכולה להגיד לך שלכאן או לשם זה אשרי אבל עד גבול מסויים תראי ממה שאת מתארת כאן יש לכם זוגיות מקסימה מלאה באהבה אבל מצד שאני את לא שלמה עם ה"ויתור" שלך את עושה את זה עכשיו מגודל אהבתך אליו ואת לא יודעת אם תהיי מוכנה לעשות את זה בעתיד וזה אכן בעיה לא פשוטה אני מאמינה לך ברור לך שבאמת אפ'חד לא יוכל להחליט במקומך בנושא וגם אפ'חד (חכם) לא יקח על עצמו החלטה כזאת כבדת משקל מאמי, את שם ואת עוברת וחווה את זה ואת צריכה להחליט עכשיו לגבי ההמשך שלך של החיים שלך של הזוגיות שלך אני מכאן יכולה לתת לך כמה נקודות הסתכלות ולעזור לך חשיבתית (מדבריך וממה שאת כתבת) אבל בסופו של דבר מתוקה את זאת שתצתרכי לקחת את ההחלטה לכאן או לשם על פניו נראה כי הוא החלטי לגבי שמירת השבת ושזה חלק בלתי נפרד ממנו את אוהבת אותו אבל זה לא מספיק כי אם את לא עושה את זה בשלמות מתוך הכרה שעם אהבתך אליו את גם אוהבת לשמור את השבת באותה מידה ורמה שהוא שומר במידה ולא אזי- את צריכה לקחת בחשבון שזה יכול להביא לחלוקי דעות ומריבות לא מעטות את לא נהנת את אומרת שאת לא שלמה עם הויתור שלך בנושא מעולם לא ויתרת מאמי עד עכשיו התגמשת אני אשאל אותך כמה שאלות נוקבות
איך את רואה את העתיד שלך
איזה בית את באמת מעוניינת להקיים
כמה חשובה לך האהבה הזאת
כמה חשוב לך הבן זוג שלך במשך השנתיים האחרונות
הם זה כל כך קשה לך לשמור שבת
את בטוחה שאת יודעת מה את בכלל רוצה
את בטוחה שזה רק הנסיעה בשבת
או שיש עוד דברים ו/או ויתורים שגרמו לך לעשות את החושבים הזה
ועכשיו, בואי אני אספר לך על עצמי קצת אני הייתי המסורתית שבנינו הכל בא ממני לפני שהוא הכיר אותי הוא אפילו אכל בכיפור יצאנו 5 שנים בלי לחץ אני לא שמרתי שבת אז אז זה היה יותר קל ובכל זאת כשהוא דיבר על חתונה הסברתי לו שכשאני אתחתן יש לי דברים שאני חייבת שיהיו בבית שלי כמו שאצלו שבת אז לי היה גם"שיגעונות" אחרים שאני ידעתי שכשאני אתחתן אני לא אוותר עלהם בבית שלי ישבנו ביחד דיברנו ליבנו את הדברים הוא נסכים על חלק בשמחה על חלק לקח לו זמן הוא הלך למד את הדברים בסופו של דבר לא עבר זמן רב ותצחקי הוא לאט לאט הוא יותר והרבה יותר
ממני ככה..
שלכי תדעי איך דברים יתגלגלו
תסלחי לי שאני כותבת לך את זה אבל צרמו לי 2 דברים שכתבת האחד: את חושבת מה יהיה כשיהיו ילדים ... ואני אשאל אותך האם את חושבת שאם בע"ה שיהיו לכם יחדים הם יהיו אומללים בעיקבות שמירת השבת? את באמת חושבת שזה יכל לעשות ילד אומלל אם הוא יראה את הים/בריכה/פארק/וכ"ו ביום ראשון/שני/שלישי/רביעי/חמישי/ או שישי ולא בשבת ?????...... השני: מה יהיה אם תשנאי אותו ?????. ....... אחות שלי מדובר כאן על אהבת חייך לא ? על הבנ'א שאת רוצה להביא לו ילדים לחיות איתו בטוב וברע כשטוב וכשפחות טוב את באמת חושבת שזאת הסיבה שתגרום לך לא לאהוב יותר (לא יכולה להשתמש בבטוי שלך סליחה
) אם באמת התכוונת למה שכתבת שם וזה לא נכתב ככה בלי הרבה מחשבה מתוקה אני רק יכולה להגיד לך שאחת שעברה לא מעט בחיים הייתי אומרת לך בנראה לי שיש משהוא לא בריא שם אצלכם בקשר הזה אבל זאת רק -דעתי- מכאן מאחלת לך הרבהמון
עם ההחלטה שלך ו
כי זה תמיד עוזר
במיוחד אם הוא מכל ה
יום מקסים שיהיה לך

yelazar1

New member
אופציה אחרת

איני יודע עד כמה אדם אחר יוכל לעזור לך, כפי שכתבת בעצמך, אך בכל זאת היתה חסרה אופציה בתיאור המצב.האם אין מצב שהשבת שלכם תהיה מורכבת יותר? יש לנו חברים שהוא דתי והיא לא, ויש להם 2 ילדות חמודות. הוא הולך לבי"כ בשבת, ויש פעמים שהיא נוסעת להיפגש עם חברות. הם חיים בכבוד הדדי ובאהבה רבה, וטוב להם. הילדים מבינים שככה זה אצלם, שאבי דתי ואמא לא, שאבא מאמין בדבר אחד, ואמא בדבר אחר (לא שהיא לא מאמינה, אלא שהאמונות שלהם שונות) הויתורים נעשו באמת במקומות המשותפים (בית כשר, פלטה וכו'), אבל אני לא שמעתי על מתחים על הרקע הזה. מקווה שעזרתי.

למעלה