אני לא חושבת שבגיל 40 מתמודדים
עם בעיות שינה אחרת מאשר בגיל 20. ת'אמת לא ניסיתי, כי אני התחלתי רק בגיל 46. אבל בגיל כזה כבר יש לך נסיון ואת פחות היסטרית, מה שאומר שאת יכולה להתמודד נכון יותר עם הקשיים ולתת לילד שלך הרגלי שינה ואכילה שמתאימים למשפחה. הטענה של בן זוגך מוכרת ודי מדברת אלי, ועדיין אתם צעירים. הילד שיוולד לכם אמנם יהיה בן להורים מבוגרים כשהוא יהיה אדם צעיר, אבל אני מאמינה באמת ובתמים שכילד הוא יקבל הורים בוגרים, מנוסים, עם אישיות מעוצבת והמון סבלנות. אני רואה את זה אצלנו, ואני רואה את זה אצל הורים מבוגרים אחרים. בגיל 40 אנחנו כבר די מגובשים, כבר "מצאנו את עצמנו" וכבר יש בנו מספיק סבלנות לחיים. אולי אנחנו פחות סבלנים לשטויות, אולי אנחנו פחות תזזיתים. אבל אנחנו גם פחות קטנוניים, יותר מבדילים בין עיקר לטפל, יותר מוכנים לקבל את החיים ואת מה שהם מציעים לנו. יתכן ואני מדברת ישר מתוך העור שלי, אבל אני באמת מאמינה שהבת שלי מקבלת אמא טובה יותר מאשר היתה מקבלת אם היתה נולדת לפני 20 שנה. העתיד עדיין מטריד אותי, אפילו מפחיד, אבל השנים האחרונות לימדו אותי ששום דבר לא בטוח והכל יכול לקרות. אני מניחה שבשנים הקרובות נצטרך לעשות סידורים כספיים ומשפטיים כדי להבטיח את עתיד הילדים שלנו. נצטרך לדאוג לביטוח טוב כדי להקל את המעמסה מהם. המצב הכלכלי שלנו כרגע הוא על הפנים, אבל בגדול אנחנו מסודרים ומאמינים (מקווים?) שהכל ילך כשורה. נועם