חדשה בפורום

קשהמאוד

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם אני חדשה בפורום, וגם את האנדו גיליתי לפני חודשיים תמיד היו לי כאבי מחזור ביום הראשון ואף פעם לא ידיעתי למה במשך שנתיים אנו מנסים להיכנס להריון, בצורה טיבעית, וגם ע"י הזרעות והורמונים. במשך זמן של הטיפולים עברתי US וגיליתי שיש לי צ'יסטה שהיתה בגודל 2025 מ"מ וכיום גדלה ל 40-45 מ"מ. הרופאים כמובן אמרו שזה שום דבר ואמור להיעלם, אבל היא לא נעלמה, וההריון לא הגיע. וגם ששאלתי אם זו הסיבה לאי פוריות, נאמר לי שוב, שלא וזה שום דבר. הרופא פיריון שמטפל בי כרגע סיפר לי על המחלה הזו, ומאז התחלתי לחפש חומר על הנושא, והגעתי אליכם. אני שמחה על הפורום הזה
שבת שלום לכולם

קשהמאוד

New member
דרגות האנדו

שוב שלום לכולן אני חדשה כאן, ולאחר שעיינתי במה שאתן כותבות יש לי מספר שאלות: משהי יכולה להסביר לי לגבי דרגות האנדו: מה זה אומר, דרגה 1 הגבוה ביותר, דרגה 5 הנמוכה ביותר? ועוד שאלה לגבי הידבקויות, מה זאת אמורת הידבקות? מצטערת על הבורות, אבל הייתי מאוד רוצה להבין יותר לעומק את המחלה תודה

ר ו מ י ה

New member
דרגות

דרגות המחלה נקבעות בניתוח לפרוסקופיה כאשר דרגה 1 היא הקלה ביותר ו-4 היא הקשה ביותר. לאחרונה שמעתי שהגדילו את הטווח ל-5 כך שאני מניחה ש-5 היא הדרגה הקשה ביותר. הידבקויות נוצרות בשל נדידת רירית הרחם אל מחוץ לרחם . מצרפת לך קישור היכול לתת לך מידע רב על המחלה.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה קשהמאוד../images/Emo140.gif

מודה, המחלה לא פשוטה ולכן הניק שלך מתאר תחושה כואבת, אבל אני מקווה שלאט לאט כאשר דברים יהפכו לברורים יותר בעקבות האיבחון כך-גם הדרך תהפוך לקלה יותר
. שמחה שרופא הפריון שטיפל בך איבחן את הנושא (כי זה לא דבר מובן מאליו), מה בדעתו לעשות כרגע? שמחה שמצאת אותנו

קשהמאוד

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif ותשובה

בוקר טוב
הרופא החליט לעבור ל IVF, החלטה זו נובעת מכמה סיבות: 1. אנו מנסים כבר שנתיים, ואף פעם לא נקלט הריון. 2. חלק מטיפולי הIVF, מקבלים גם זריקה למניעת ביוץ מוקדם ושגם גורם לדיקוי הצ'יסטה ולכן לא כדי ללכת לבצע לפרוסקופיה 3. בדר"כ טיפול ב IVF פותר את רוב הבעיות במחיוחד לנשים אם אנדו, ולכן לא כדאי לבצע ניתוח פולשני לפני שניסינו IVF תודה על קבלת הפנים והקישור שמחה שמצאתי אותכם

ר ו מ י ה

New member
מסכימה עם הרופא שלך

טיפול IVF עשוי לעקוף את הבעיות הנגרמות בשל האנדומטריוזיס ולכן בהרבה מהמקרים ניתוח לפרוסקופיה מיותר לחלוטין. בהצלחה

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כל פעם שמישהי חדשה מוצאת אותנו - זה משמח אותי ומעציב גם יחד. עצוב שעוד מקרה של אנדו' קיים, אבל- שמחה שהגעת למקום שיכול לכוון אותך ולייעץ לך כי אנחנו יודעות הכי טוב מה צריך לעשות ומה לא צריך. הרבה מהבנות כאן אובחנו אחרי שנים של סבל ויסורים ועברו בשל כך מס' לא מבוטל של פעולות כירורגיות מיותרות, כל כך שמחה שזה נמנע ממך. בשביל זה הוקם הפורום ואני כל כך שמחה שהמטרה שלנו אכן מושגת בכל יום יום. עשית מרקר CA - בדיקת דם? יש שאלון בפורום שיכול לעזור לך באיבחון המחלה, וצברנו כאן חומר ושירשורים בכל מיני נושאים. אז--- את מוזמנת לנבור כאן בדפי הפורום ולהעשיר את הידע שלך וכל שאלה שיש לך - את מוזמנת לשאול. בהצלחה רבה

קשהמאוד

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

בוקר טוב ביצעתי לא מיזמן גם CA התוצאה 35.1, שלפי הרופא זה גבולי כי הגבול הוא 35 ביצעתי גם דופלר אגן והתוצאה היא שהציסטה שפירית שוב תודה על הפרום

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לאחר ששתי המנהלות הדגולות שלנו, נתנו את כל ההסברים (ואיך שהן מסבירות הכל, כל כך טוב
תמיד!). לי רק נותר לאחל ברוכה והבאה - והרבה הצלחה!

למעלה