חדשה בפורום

חדשה בפורום

בבקשה מכם, השכילו אותי ואימרו לי במה אתם דנים כאן. האם פסיכולוגיה נילקחת בחשבון, או שזהו תא ספציפי לפילוסופיה? בתודה מראש, רננה.

lmatan1

New member
את מתקבלת בגיל ורננה .../images/Emo24.gif

דנים כאן כמעט על כל דבר כולל פסיכולוגיה של הפילוסופיה .אפשר לומר בשקט שיש כאן כמוך אוסף של פסיכים ואינטלגנגנטיים מאחר והיום לא מספיק להיות סתם פסיכי. אז ברוכה הבאה ואל תהססי לשאול כל מה שעולה על דעתך .בכבוד רב.

תפיסתי האישית היא שצריך להתייחס

לפילוסופיה מילולית, כלומר: פילו-סופיה, אהבת החכמה. אני מתכוון שכל דיון שכולל את הפעלת השכל רצוי כאן, לפחות על ידי.

כיסים

New member
אם תירצי אפשר לשלב את שניהם יחד>>

למשל: השאלה של מה עדיף, משוגע שמח או חכם עצוב?? שאלה זו נוגעת בשאלה האם יש טוב ורע אבסולוטי..

כיסים

New member
מתנצל בכל לשון!!!

מתנצל על שהודעתי הקודמת נשלחה פעמים רבות.. יש אצלי כנראה בעיה.. -מקוה שלא מהותית.. ולעניננו: בעצם בזמן היוונים הקדמונים הפילוסופיה היוותה קן לכל סוגי החכמות.. וככל שהתפתחו הענפים, נפרדו החוכמות וקבעו שם לעצמם.. ואגב, הפסיכולוגיה הוא הדבר האחרון שאפשר לנתק מהפילוסופיה.. וההפרדה נעשתה עם עידן זיגמון פרויד.. ולמשל בספריו של ניטשה רואים זאת בעליל איך הפילוסופיה והפסיכולוגיה קשורים בקשר אמיץ.. וההסבר פשוט, כי למשל בפילוסופיה אני מחפש את האמת אבל בו ברגע אני שואל את עצמי שאלה פסיכולוגית: -מה המניע שלי בעצם לחפש את האמת.. ועוד לדוגמא: תורת ההכרה של קאנט עוסקת בעצם בשאלה פסיכולוגית במיוחד.. ולגופם של דברים: היות והאדם הוא זה שמחפש ת`אמת, א"כ הפסיכולוגיה היא הקרובה למחפש האמת יותר מכל המדעים האחרים... כי גם פיזיקה למשל, היא קשורה לאדם אבל לא לעצמיותו כמו הפסיכולוגיה....

כיסים

New member
ואוו, עכשיו הבנתי....

הרצון שלך לשילוב פילוסופיה ופסיכולוגיה נובע מהשם שלך: "אינטלגנטית-פסיכית".... לא רע.. אהבתי..

למעלה