חדשה בפורום

איריס8883

New member
חדשה בפורום

שלום,
אני חדשה בפורום
אני בסוף שנות ה-30 שלי ופניתי לאבחון פורמלי להפרעת קשב וריכוז רק לאחרונה
אני ממש לא רוצה לטול תרופות, בפעם היחידה שלקחתי ריטלין (שלא השפיע בצורה מלאה) הרגשתי שהמוח שלי מהודק במלקחיים
בשנים האחרונות קשה לי מאוד להתרכז, ונראה לי שההפרעה החמירה עם השנים
האבחון עצמו לא הפתיע אותי אולם זו פעם ראשונה שקראתי את התסמינים בפירוט והופתעתי מאופן ההשפעה של ההפרעה על חיי (חשבתי שמדובר רק על קושי בהלתרכז לקרוא אבל הסתבר לי שאיחורים, דחיית דברים, איפולסיביות וכו' הן חלק מהעניין)

1. האם יש ספר מומלץ שעוסק בהפרעות קשב וריכוז במבוגרים- בעיקר בתסמינים?
2. האם ישנו טיפול אלטרנטיבי שיכול לסייע בריכוז? פורמולה צמחית שיכולה לסייע להתרכז וכו'?
3. מה מחמיר את ההפרעה? צפיה רבה בטלוזיה? עבודה רבה מול מחשב?

תודה רבה רבה:)

ofrit10

New member
אהבתי את

168 שעות של הפרעת קשב

אם כי הוא לא מושלם יש הרבה ספרים טובים ומעניינים בנושא

אומגה 3

אומגה 3 יכולה לעזור בחלק מהמקרים. עד כדי גמילה מלאה מריטלין.
אני באופן אישי ממליץ על אומגה 3 מהצומח. לדעתי, פרימוורה מוכרים בארץ אבל העלות גבוה ביחס לשמן דגים.
המינון להפרעת קשב וריכוז הוא 2.5 עד 3 גרם ליום עד שאת מרגישה שיפור (כחודש) ואז 1.5 גרם לתחזוקה.
כמובן בהנחה שאת לא לוקחת מדללי דם. מסוכן במיוחד אם את מתכוונת להשתמש באומגה 3 מדגים.
&nbsp
כדאי שתשאלי בפורום רפואה משלימה. את תשמעי יותר דעות.

מיכל 06

New member
המוח מהודק במלקחיים...

היי,
אם התיאור הזה הוא בדרך-אגב, ויש סיבות אחרות לכך שאת לא רוצה לקחת רטלין - אין בעיה.
אבל אם רק בגלל ההתנסות האחת הזו החלטת נגד - אולי החלטץ מהר מדי. יש תופעות לוואי שחולפות עם ההסתגלות. בפעמים הראשונות שלקחתי רטלין הייתה לי תחושה מוזרה בכל הגוף - והתועלת הייתה מעטה מאוד. (בהמשך התברר שהמינון היה נמוך מדי בהרבה.)
עם הזמן תופעת הלוואי חלפה והרטלין פתח לי אופציות ששינו את חיי (לטובה, בגדול-גדול).
חוץ מזה, גם סוג הרטלין שלוקחים משנה מאוד את ההרגשה. תופעות הלוואי תלויות לא רק בחומר הפעיל אלא גם במנגנון השחרור, שהוא שונה בים הסוגים השונים של הרטלין, ויש אנשים שסובלים מאוד מסוג אחד ולא מסוג אחר.
אז לא כדאי להחליט רק בגלל ההשפעה הבלתי נעימה והלא-ממש-מועילה של ההתנסות האחת שלך.

למעלה