שבוע טוב, שתהייה רפואה שלמה ובע"ה שתזכו במהרה
לפרי בטן ולהקמת בית מלא ופורה.
בנוגע לדבריך לדעתי כדאי לעשות הפרדה בין רוחניות (ולא לבלבל בין רוחינות מחוץ ליהדות, הכוונה כאן היא למימד הבחירה הבסיסית שיש לאדם) לבין דת, אמונה נמצאת במחלקה של הרוחניות, ואלו המצוות נמצאות בחלק של הדת שהיא אחד הכלים לביטוי ודרך הנהגה של האמונה, האמונה היא הבחירה הראשונית שלנו והיא לא קשורה לאילו מצוות/גדרות אנחנו מקיימים או מה המעמד הדתי שלנו, לכן אומר לך זאת בעדינות ומבלי שום רצון לפגוע ברב שלך, אבל אין לו שום זכות לבא ולאמר לך שהחרדות שלך נובעות מחוסר אמונה!
בני זוג נלחצים כאשר כל הנסיבות נורמטיביות וכשרות וכשכל הגורמים מוכנים ומזומנים, אז על אחת כמה וכמה שאת ואישך נכנסתם לתהליך שהוא קשה עוד יותר מבחינה רוחנית ופיסית תחוו לחצים, פחדים וחרדות.
בנוגע למצוות, ולנדרים שנדרת, אם את שואלת אותי תגשי לכך ב 2 ערוצים,
ראשית תבצעי התרת נדרים אין שום סיבה שתתמודדי עם נדר שאינך יכולה לקיים, במקום זאת תיצרי לעצמך נדר שנמצא בגבולות היכולת שלך, במקום
לא לראות טלויזיה תובילי את עצמך למשל לערוצי קודש (למשל הדברות) וערוצים שמרוממים את נפש (למשל ערוצים שעוסקים בטבע/מוסיקה) כך בעצם תרתמי את ה"צעד אחורה" שעשית מבחינתך (על סמך דבריך) בשביל להתקדם 2 קדימה (התחזקות רוחנית באמצעות תוכן רוחני, והתחזקות נפשית באמצעות תוכן מרגיע ומרומם נפש).
שנית אני לא יודע מה לימדו אותך אך תפילה היא כל פניה של אדם לבורא עולם, זה נכון שיש נוסח שהוכן ומוסכם ע"י חכמים, אבל אין זה אומר שאינך יכולה להתפלל במילותיך שלך ותוכן התפילה אינו מוגבל לרגש אחד, תפילה יכולה לבוא מתוך צער עם רצון להתגבר עליו, היא יכולה לבוא מתוך חשש והבקשה בעזרה לצאת ממנו, היא יכולה לבוא מתוך שמחה והודיה וכן הלאה, אז עשי לעצמך מנהג, אשה (ומצד הדין גם איש) מחויבת לתפילה אחת, עשי אותה במילותיך שלך ועשי אותה קצרה שלא תעיק עליך פשוט מספר מילים שלך מהלב לאחר נשימה עמוקה...למשל
"רבונו של עולם, סליחה שאני קצת נראת רחוקה, אבל אתה יודע שקצת כבד לי כרגע, אני בטוחה שהכל יסתדר לרצונך ובזמנך אבל בינתיים רק רציתי שתדע שאני כאן, שלא שכחתי את כל אשר נתת לי, ולא אשכח את כל אשר תתן לי, שאני אוהבת אותך, ובבקשה יש לי רק בקשה אחת קטנה בבקשה עזור לי ולאישי בתקופה הזאת ונטע בנו שמחה ורוגע ואת היכולת להתמודד עם כל דקה ודקה שעוברות עלנו במילוי רצונך ובקיום מצוותך לפרות ולרבות"
ולאחר מספר שבועות לכשתוכלי חזרי לאט לאט לנוסח הקבוע (ולדעתי רצוי שתשלבי גם את מלותיך שלך בתוכו) בהתחלה תספיק תפילת עמידה שהיא - היא בעצם התפילה, לאחר מכן תרחיבי את קריאת שמע וברכותיה וכן הלאה בהתאם ליכולתך הנפשית והרגשית.
והכי חשוב, אל תתיאשי, את עוברת תקופה קשה פיסית מבחינה הורמונלית שלא רק יכולה - אלא מוציאה ומערערת כל אדם בריא מדעתו, ואת עושה זאת לשם שמים, לשם קיום מצווה, אם זו לא אמונה איני יודע מהי אמונה...חזקי את נפשך ואת רוחך מצאי דרכים להרגע, למשל הליכה עם אישך בערב, לכו לראות את הפריחה, תשמעי מוסיקה שמרגיעה אותך, ותקיפי את עצמך בחברה אופטימית ותומכת
בע"ה שרבונו של עולם יעזור לך ויחזק אותך בתקופה הזאת שינטע בך רוגע, שלווה ושמחה וינחה אותך בכל התהליך עד לסופו בע"ה עם פרי בטן המיוחל בריא ושלם שימלא את שניכם בשימחה ואושר עד אין קץ, אמן כן יהי רצון