חדשה בפורום

• פותח הנושא shb4
  • פורסם בתאריך

shb4

New member
חדשה בפורום

היי. אני לא חוזרת בתשובה. תמיד הייתי דתיה אבל בעקבות משבר שעובר עלי מתעוררות לי שאלות באמונה...הגעתי לפורום הנכון?

צפוני1983

New member
ברוכה הבאה, אכן הגעת לבית הנכון.

בס"ד.
מוזמנת לפרוק את שעל ליבך, לשאול הכל מהכל, כמובן תוך שמירה על כללי הפורום ותרבות הדיון.

*יש בפורום מגוון דעות וחברים שלא נמצאים בכל יום אז כדאי גם להתאזר בסובלנות וסבלנות כשמעלים הודעה\שאלה.

the ror

New member
ברוכה הבאה...

אני דרור
אגב, כדאי שתיקחי בחשבון שלא כל התגובות שנכתבות כאן הן של דתיים מכוון ויש בפורום גם מגיבים מסורתיים, חילונים, חרדין ועוד...=)

קליטו

New member
לא ממש

זה לא תמיד המקום הכי אידיאלי ללימוד תואר ביהדות על רגל אחת.. זה מקום טוב לדסקס.
ברוכה הבאה :)

shb4

New member
אז ככה....

אני בת 23 נשואה 3 שנים ללא ילדים. במשך שנתיים של הזוגיות לא נלחצתי שעדיין לא נקלטת להריון. להפך שמחתי הייתי ילדה ולא מוכנה נפשית לזה...אבל אחרי שנתיים הרגשתי מוכנה וניגשנו לבדיקות ...התברר שלבעלי יש וריקוצלה- בעיה הזרע.. והרופאים אמרו שהדבר היחיד שיעזור זה הפריות. ניגשתי לטיפולים בהכי קלילות ובהיי - הייתי תמימה וחשבתי שהנה נעשה טיפול והופ יהיה ילד. רק שלא הבנתי עד כמה הטיפולים האלה קשים נפשית ופיזית... אנחנו כבר שנה בטיפולים...אני בחרדות ובפחדים...הרב אמר לי שהחרדות באות מחוסר אמונה...איך אפשר?!?! אמונה זה לא משהו ששולטים בו. זה לא כמו לבוא ולבחור עגבניה. בסופר. אני מואצת...הפסקתי עם התפילות חזרתי לראות טלויזיה אחרי שנשבעתי שלא אראה שוב.. אוףף אין לי כוחות איך אפשר להאמין במצב כזה?! איפה הוא כשצריך אותו...אני מבינה שהכל לטובה אבל לא מרגיש לי ככה...סליחה על החפירה אבל אשמח לחיזוק...

Wolfinix

New member
שבוע טוב, שתהייה רפואה שלמה ובע"ה שתזכו במהרה

לפרי בטן ולהקמת בית מלא ופורה.

בנוגע לדבריך לדעתי כדאי לעשות הפרדה בין רוחניות (ולא לבלבל בין רוחינות מחוץ ליהדות, הכוונה כאן היא למימד הבחירה הבסיסית שיש לאדם) לבין דת, אמונה נמצאת במחלקה של הרוחניות, ואלו המצוות נמצאות בחלק של הדת שהיא אחד הכלים לביטוי ודרך הנהגה של האמונה, האמונה היא הבחירה הראשונית שלנו והיא לא קשורה לאילו מצוות/גדרות אנחנו מקיימים או מה המעמד הדתי שלנו, לכן אומר לך זאת בעדינות ומבלי שום רצון לפגוע ברב שלך, אבל אין לו שום זכות לבא ולאמר לך שהחרדות שלך נובעות מחוסר אמונה!

בני זוג נלחצים כאשר כל הנסיבות נורמטיביות וכשרות וכשכל הגורמים מוכנים ומזומנים, אז על אחת כמה וכמה שאת ואישך נכנסתם לתהליך שהוא קשה עוד יותר מבחינה רוחנית ופיסית תחוו לחצים, פחדים וחרדות.

בנוגע למצוות, ולנדרים שנדרת, אם את שואלת אותי תגשי לכך ב 2 ערוצים,

ראשית תבצעי התרת נדרים אין שום סיבה שתתמודדי עם נדר שאינך יכולה לקיים, במקום זאת תיצרי לעצמך נדר שנמצא בגבולות היכולת שלך, במקום לא לראות טלויזיה תובילי את עצמך למשל לערוצי קודש (למשל הדברות) וערוצים שמרוממים את נפש (למשל ערוצים שעוסקים בטבע/מוסיקה) כך בעצם תרתמי את ה"צעד אחורה" שעשית מבחינתך (על סמך דבריך) בשביל להתקדם 2 קדימה (התחזקות רוחנית באמצעות תוכן רוחני, והתחזקות נפשית באמצעות תוכן מרגיע ומרומם נפש).

שנית אני לא יודע מה לימדו אותך אך תפילה היא כל פניה של אדם לבורא עולם, זה נכון שיש נוסח שהוכן ומוסכם ע"י חכמים, אבל אין זה אומר שאינך יכולה להתפלל במילותיך שלך ותוכן התפילה אינו מוגבל לרגש אחד, תפילה יכולה לבוא מתוך צער עם רצון להתגבר עליו, היא יכולה לבוא מתוך חשש והבקשה בעזרה לצאת ממנו, היא יכולה לבוא מתוך שמחה והודיה וכן הלאה, אז עשי לעצמך מנהג, אשה (ומצד הדין גם איש) מחויבת לתפילה אחת, עשי אותה במילותיך שלך ועשי אותה קצרה שלא תעיק עליך פשוט מספר מילים שלך מהלב לאחר נשימה עמוקה...למשל

"רבונו של עולם, סליחה שאני קצת נראת רחוקה, אבל אתה יודע שקצת כבד לי כרגע, אני בטוחה שהכל יסתדר לרצונך ובזמנך אבל בינתיים רק רציתי שתדע שאני כאן, שלא שכחתי את כל אשר נתת לי, ולא אשכח את כל אשר תתן לי, שאני אוהבת אותך, ובבקשה יש לי רק בקשה אחת קטנה בבקשה עזור לי ולאישי בתקופה הזאת ונטע בנו שמחה ורוגע ואת היכולת להתמודד עם כל דקה ודקה שעוברות עלנו במילוי רצונך ובקיום מצוותך לפרות ולרבות"

ולאחר מספר שבועות לכשתוכלי חזרי לאט לאט לנוסח הקבוע (ולדעתי רצוי שתשלבי גם את מלותיך שלך בתוכו) בהתחלה תספיק תפילת עמידה שהיא - היא בעצם התפילה, לאחר מכן תרחיבי את קריאת שמע וברכותיה וכן הלאה בהתאם ליכולתך הנפשית והרגשית.

והכי חשוב, אל תתיאשי, את עוברת תקופה קשה פיסית מבחינה הורמונלית שלא רק יכולה - אלא מוציאה ומערערת כל אדם בריא מדעתו, ואת עושה זאת לשם שמים, לשם קיום מצווה, אם זו לא אמונה איני יודע מהי אמונה...חזקי את נפשך ואת רוחך מצאי דרכים להרגע, למשל הליכה עם אישך בערב, לכו לראות את הפריחה, תשמעי מוסיקה שמרגיעה אותך, ותקיפי את עצמך בחברה אופטימית ותומכת

בע"ה שרבונו של עולם יעזור לך ויחזק אותך בתקופה הזאת שינטע בך רוגע, שלווה ושמחה וינחה אותך בכל התהליך עד לסופו בע"ה עם פרי בטן המיוחל בריא ושלם שימלא את שניכם בשימחה ואושר עד אין קץ, אמן כן יהי רצון

shb4

New member
אני קוראת את התגובה שלך ופשוט בוכה...

תודה רבה על התייחסותך.. ואיך עושים התרת נדרים? ותודה על העצה בנושא התפילה...

Wolfinix

New member
בכי הוא סימן טוב, טוב להתפרק מדי פעם ולאפשר התחדשות

הלוואי שלבך יתמלא שמחה והקלה, ועל לא דבר בשביל זה אנחנו כאן

התרת נדרים עושים מול 3 אנשים כאשר לציבור נוהגים מול מנין (10 אנשים) רצוי מול תלמידי חכמים אבל בבית הכנסת מול אנשים ישרים בהחלט מעולה, כאשר לפחות אחד מהם צריך לדעת על מה ההתרה המתבקשת, אם לא נעים לך לספר לדעתי אפשר שאחד מהם יהיה אישך והוא ידע את הפרטים (רצוי לברר את החלק בנוגע לאישך עם רב, כי אני לא בטוח בזאת ב 100%) והשניים האחרים יהיו ממניין התפילה (למשל שליחי ציבור בבית כנסת) והם אינם חיבים לדעת.

הנוסח להתרת נדרים קיים במרבית הסידורים, (כמעט וודאי שהוא קיים בסידורי יום כיפור/ראש השנה).

השואל עומד ואומר:

"שִׁמְעוּ נָא רַבּוֹתֵינוּ. הֲרֵי אָנוּ מבַקְשִׁים מִמַּעֲלַתְכֶם להַתִּיר לָנוּ וּלְנָשֵׁינוּ וּלְבָנֵינוּ ולִבְנוֹתֵינוּ וּלְכל הַנִּלְוִים לָנוּ, כּל נדָרִים, שׁבוּעוֹת, חֲרָמוֹת, נִדּוּיִים, נזִיפוֹת, וּלְבַטֵל כּל קלָלוֹת, אָלוֹת, שׁמִיתוֹת, וכל דּבָרִים רָעִים וַחֲלוֹמוֹת רָעִים, וכל מִינֵי עַיִן הָרַע הֵן, וכַיוֹצֵא בָּהֵן.

והמתירים אומרים:

בִּרְשׁוּת קֻדְשָׁא בּרִיךְ הוּא וּשְׁכִֽינְתֵּיהּ וּבֵית דִּין שֶׁל מַעְלָה וּבֵית דִּין שֶׁל מַטָּה. מֻתָּרִים לָכֶם מֻתָּרִים לָכֶם מֻתָּרִים לָכֶם שׁרוּיִים לָכֶם שׁרוּיִים לָכֶם שׁרוּיִים לָכֶם מחוּלִים לָכֶם מחוּלִים לָכֶם מחוּלִים לָכֶם אֵין כָּאן נדָרִים, אֵין כָּאן שׁבוּעוֹת, אֵין כָּאן חֲרָמוֹת, אֵין כָּאן שׁמִיתוֹת, אֵין כָּאן עַיִן הָרַע, אֵין כָּאן נִדּוּיִים, אֵין כָּאן קלָלוֹת, בֵּין שֶׁקִלַּלְתֶּם אֲחֵרִים, בֵּין שֶׁאֲחֵרִים קִלּלוּ אֶתְכֶם, בֵּין שֶׁקִלַּלְתֶם אֶת עַצְמכֶם אוֹ שֶׁנִתְחַיַּבְתֶּם שׁוּם קלָלָה, אוֹ חֶרֶם אוֹ קוֹנָם, אוֹ שׁוּם גזֵרָה רָעָה, אוֹ חֲלוֹמוֹת רָעִים, אוֹ פִּתְרוֹנוֹת רָעִים, בֵּין שֶׁחֲלַמְתֶּם עַל אֲחֵרִים אוֹ אֲחֵרִים חָלְמוּ עֲלֵיכֶם, כּוּלָם בּטֵלִים וּמְבוּטָלִים, כַּחֶרֶס הַנִשְׁבָּר וּכְדָבָר שֶׁאֵין בּוֹ מַמָּשׁ, וּכְשֵׁם שֶׁהִסְכִּימוּ והִתִּירוּ לָכֶם בֵּית דִּין שֶׁל מַטָּה, כָּךְ יַסְכִּימוּ ויַתִּירוּ לָכֶם בֵּית דִּין שֶׁל מַעְלָה, וכל הַקּלָלוֹת וַחֲלוֹמוֹת רָעִים, יִתְהַפּכוּ עֲלֵיכֶם ועָלֵינוּ לטוֹבָה ולִבְרָכָה, כּדִכְתִיב: וַיַּהֲפוֹךְ ה’ אֱלֹהֶיךָ לךָ אֶת הַקּלָלָה לִבְרָכָה כִּי אֲהֶבְךָ ה’ אֱלֹהֶיךָ, וּכְתִיב: ואַתֶּם הַדּבֵקִים ב ה' אֱלֹהֵיכֶם חַיִּים כּוּלכֶם הַיּוֹם. יִֽהְיוּ לרָצוֹן אִמְרֵי־פִי והֶגְיוֹן לִבִּי לפָנֶיךָ. ה’ צוּרִי וגֹאֲלִי:"

שיהיה בהצלחה שתצמחו ותתחזקו ושתדעו ימים טובים ושמחים

למעלה