חדשה בפורום

חדשה בפורום

צהריים טובים,
אני אמא לילד מקסים בן 2.11. לפני מספר ימים קיבלנו אבחנה, כי בני נמצא על הספקטרום האוטיסטי. האבחון נערך במרכז לאוטיזם באסף הרופא.
בשלב זה, לא ברור לי המצב מול קופת החולים. אנחנו בכללית. בני נמצא במעקב במכון להתפתחות הילד, ומזה כחודשיים מקבל במכון טיפולים של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. שוחחתי עם הפסיכולוגית של המכון, ולדבריה, לאחר שבני יוכר ע"י הועדה בביטוח לאומי, הוא לא יהיה זכאי לקבל טיפולים במכון להתפתחות הילד. האם אכן כך? ואם נכון הדבר, האם אוכל לפנות לכל קלינאית תקשורת/מרפאה בעיסוק שארצה, ואקבל החזר מהקופה? או שיש מטפלים פרטיים מסוימים שהקופה עובדת איתם?

בנוסף, אני ובני משפחתי עוברים תקופה לא קלה, מטבע הדברים. הייתי שמחה מאוד להיפגש ולשוחח עם מישהו שעבר כבר את התהליך שאני עוברת עכשיו. אני גרה בראשון לציון.

תודה מראש.

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוכה הבאה
לשאלתך- בודאי שבנך זכאי לטיפולים מקופ"ח-
את הפירוט המלא תוכלי למצוא בקישורי הפורום
(הקישורים נמצאים בתוך לשונית 'כלים ומידע' בראש העמוד)
בסעיף 'משרד הבריאות וקופות החולים'.

מובן וטבעי שאתם עוברים תקופה לא קלה כעת

האם שיתפתם את הוריכם, המשפחה הקרובה?
אם תרצו, יש קבוצות תמיכה- אפשר לברר בבית לורן,
וגם אנחנו כאן סוג של קבוצת תמיכה

ממליצה לכם מאד לקרוא את הטקסט הזה,
שנכתב ע"י אוטיסט צעיר וחכם,
שהחל לדבר בגיל 12 ובבגרותו היה מרצה באוניברסיטה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=612&aId=104140

וכן לעיין ב'טיפים לחדשים אחרי איבחון' בראש העמוד, מודגש בכחול.

nirity1

New member
שלום וברוכה הבאה

על פי חוק , לבנך מגיע שלושה טיפולים פרא-רפואים בשבוע ( כמו קלינאית , מרפאה בעיסוק ,וכו' ) את אמורה לקבל את הטיפולים במכון הסדר של הקופה , ובמידה ואין מטפל פנוי בקופה תוך זמן המתנה "סביר " של שלושה חודשים את יכולה להקבל החזר על טיפולים פרטיים.
אם בנך הולך למעון טיפולי ומקבל סל טיפולים ממשרד הבריאות אז הוא לא זכאי לשלושה טיפולים אחר הצהרים
אני ממליצה לפנות לבית לורין - יש להם המון מידע לגבי זכויות

TikvaBonneh

New member
זכאות לטיפול

את צריכה להביא להתפתחות הילד את האיבחון והם צריכים לסמן במחשב בעקבות זאת את הזכאות לשולשה טיפולים בשבוע לפי חוק הסומטיים.

למעלה