חדשה בפורום

hilamizrahi1

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם,

אני רוצה להתחיל קורס סקיפרים בקרוב (המטרה הסופית היא משיט 60). התחלתי ליצור קצר עם מועדוני שיט שמלמדים לקראת הבחינות העיוניות והטסט.

אשמח לקבל המלצות לגבי בתי הספר (או אולי, לא פחות חשוב, ממי כדאי להתרחק...)?
כמובן שכל מידע אחר שנראה לכם חשוב מנסיונכם יתקבל בברכה, :)

תודה רבה,
הילה

gb228

Active member
כנראה שלא תקבלי כאן המלצה לבי"ס ספציפי

וגם כנראה לא השמצה לבי"ס ספציפי. וגם אם יהיו פה ושם כאלו המלצות/השמצות את עלולה לגלות שההתייחסות היא לאותו בי"ס כי תמיד יש כאלו שנהנו וכאלו שהתאכזבו.
הדעות שונות, יש כאלו שיעדיפו בי"ס גדול שמריץ במקביל כמה קורסים, ואחרים יעדיפו בי"ס קטן (יש גם בתי ספר של מורה אחד). לכל אחד יתרונות וחסרונות. ויש גם שיגידו שזה ממש לא מעניין היכן לומדים והכי חשוב זה מה עושים עם זה אח"כ כדי לקבל את הנסיון בפועל. בקיצור - להתחיל לגשת לבתי הספר, להתרשם, אם אפשר לצאת להפלגת נסיון. כמובן שהמיקום הגיאוגרפי גם מנתב את הבחירה.
ד"א יש כאן מישהו (דפדפי מספר ימים לאחור) שמעוניין למכור קורס מלא באחד מהמועדונים הגדולים בהרצליה - אולי זו הזדמנות להשיג משהו במחיר מוזל (וכן, למועדון זה יש גם תומכים וגם משמיצים).

hilamizrahi1

New member
תודה על התגובה

האמת שזה די ברור באמת שתמיד יש כאלה שמרוצים וכאלה שלא...

עדיין אשמח לשמוע המלצות מניסיון אישי אם אנשים סיימו לאחרונה קורס והיו מרוצים במיוחד (או לא) זה יכול לעזור - וכמובן שזה לא מחליף את זה שאני הולכת לראות את המועדונים ולהתרשם מהם... אני סתם מחפשת טיפים לגבי דברים שלא יודעים ומגלים אח"כ למשל, שאלות שחשוב לשאול וכו... (קראתי את הפוסט לגבי בחירת בתי ספר ומועדוני שייט אבל מאחר והעדכון האחרון שלו היה ב-2009, תהיתי אם יש תובנות חדשות...

תודה רבה,
הילה

gb228

Active member
נקודה שעלתה כאן מספר פעמים

מה קורה אם את נכשלת בבחינה עיונית / טסט מעשי.
האם תצטרכי לשלם על השיעורים הנוספים לקראת הבחינה החוזרת (זה שאת דמי הרישום לבחינה תצטרכי לשלם, זה מובן והגיוני). האם תצטרכי לשלם במיוחד עבור סירה לשיעורים ולטסט מעשי חוזר - זה יכול להיות סכום משמעותי.

hilamizrahi1

New member
תל אביב

סליחה, אני מתל אביב אז מהבדיקות שעשיתי עד עכשיו אני מבינה שזה די אידאלי מבחינת היצע בתי הספר נכון?

d19511

New member
טיפ חשוב..כמו שהזכירו פה.תיבדקי מה קורה

אם ניכשלים במבחן המעשי...מכיר אנשים ש"אכלו" אותה..והצטרכו לשלם דמי השכרת הסירה לכל מבחן וזה מתבטא באלפים...עד כדי כך שעזבו את הבית ספר שבו הם למדו ונאלצו לעבור
לבית ספר אחר שאיתו עשו עסקת חבילה ושילמו מראש סכום מסויים עם אפשרות למבחנים ללא גבול עד שמקבלים את הרשיון..........
בהצלחה.

nissim60

New member
טיפ חשוב...

להתעלם מקשקשנים ולברר עם בית הספר בלבד!
אני לא מכיר אנשים שאכלו אותה כדבריך. בכל בתי הספר מקובל שמשלמים על קורס מלא שכולל טסט אחד בלבד ותיאוריה לומדים ללא הגבלה עד שעוברים (לא כולל אגרות).
מי שלא מעוניין בקורס מלא יכול לעשות מעשי בלבד או איזה קומבינציה שיבחר ולפי זה הוא משלם. מקובל שעסקת חבילה היא הזולה ביותר אבל מה זה בדיוק ללא גבול?
טסט ביאכטה מותנה במינימום 3 נבחנים ומקסימום 4 נבחנים לספינה והוא נמשך (תלוי בבוחן ) לפעמים יותר מ- 5 שעות. מה רצית לקבל טסטים ללא הגבלה ? על חשבון מי בדיוק?
לא שמעתי על מבחנים מעשיים ללא גבול כדבריך. לא הגזמת קצת? אם לוקחים בחשבון שמי שנכשל בטסט מצטרף לקבוצה חדשה שמתחילה אימון אז אותו נכשל מקבל תמורת הסכום הנוסף עוד 40 עד 50 שעות פלוס היום של הטסט. אני לא יודע בדיוק כמה גובים בבתי הספר הגדולים במרכז על קורס כזה או אחר אבל מה שבטוח זה שלאחד זה נראה סביר ולשני זה נראה מוגזם ככה זה בעסקים. חבל שבכל פעם שנפתח דיון בנושא של לימודי שייט, חברים שונים מורחים את השרשור בכל מיני אמירות מיותרות ופוגעניות לפעמים ללא שום בסיס. זה לא רציני. אני מודע לעובדה שבתי ספר אחרים נמנעים מלהגיב כאן, אבל אני בכלל מטריטוריה אחרת אז אני מרשה לעצמי להיות מליץ יושר על האחרים. יש לי קשר עם חלקם ובסך הכל החברה מקצועיים,רציניים והגונים ותמיד יהיו כאלה שלא יהיו מרוצים. אתה שוכח גם את אלו ששילמו על עיסקת חבילה זולה ולמדו שנתיים רק לתיאוריה מכל מיני סיבות שונות ומשונות ועוד לא הגיעו בכלל לחלק המעשי מי סופג את זה? מצד שני יש את אלו שתוך 4 עד 5 חודשים סיימו הכל ויצאו מאוד מרוצים כך שיש איזון כלשהו בין אלה שהדרך אצה להם ובין אלה שעיתותיהם בידיהם וכל ההשמצות לכאורה מיותרות. בכל מקרה מי שלא רוצה ליפול קורבן לשרלטנים שיברר היטב לפני שהוא משלם מה הוא מקבל בתמורה לכספו. זה שבית ספר מסויים מעסיק ארסנל של 20 מדריכים וברשותו 20 יאכטות לא מעיד על טיבו כך גם בית ספר קטן עם מדריך וחצי ויאכטה ורבע.

d19511

New member
עומד לי על קצה המקלדת לתת תאור מדוייק של מי

ואיך ולמה ואיפה...אבל לא עושה זאת מהטעמים שאתה בדיוק כתבתה.
ויש הרבה צדק בדבריך... אבל לפי מה שאני מכיר במקרה הספציפי הכל נכון.
יורד מהעניין.

amng

New member
בזמני בבי"ס היתה אפשרות הפלגת נסיון חינם ..

newsail

New member
תקפידי גם על אופן התשלום. יש שמועות על מצב לא

טוב אצל חלק מנותני השרותים, דווקא הותיקים, בהרצליה.
בדגש על שמועות ... בכל מקרה תנקטי באמצעי זהירות מתאימים לקבלת השרות , במלואו או לכך שלא תפסידי את כספך במקרה של "נפילת" נותני השירות.

למעלה