חדשה בפורום

lena89

New member
חדשה בפורום

היי אני חדשה בפורום ואני עומדת לעבור ניתוח טבעת בעוד חודש וחצי, אלא אם כן אני אצליח להקדים אותו קצת... ורציתי לדעת איזה טיפים אתם יכולים לתת לי לתקופה אחרי הניתוח כי אני ממש ממש ממש לחוצה!!!

lena89

New member
...

אני מתכוונת מבחינת מה אני יכולה או לא יכולה לאכול, האם אני אתחיל להרזות מיד או רק אחרי שאני אסגור קצת את הטבעת? ועוד משהו קראתי איפשהוא שאם אנשים מרזים הרבה (מה שאני מקווה שיקרה גם לי) אז הפורט בולט, זה קרה למישהו מפה? וגם מה זמן ההחלמה אחרי הניתוח, לפי הניסיון האישי שלכם כמובן תוך כמה זמן התרגלתם לטבעת?

אלישבע24

New member
לנה יקרה,נראה לי שהחששות שלך

הן כמו של כולנו,ונראה לי שכולם מרזים, אני נותחתי אצל ד''ר אבינוח לפני 4 חודשים וירדתי כבר 17 ק''ג,ומאוד מאוד חששתי לפני הניתוח שלא אצליח לרזות. בחודש הראשון אחרי הניתוח הטבעת עדיין פתוחה ואני עליתי בחודש הזה 4 ק''ג,אבל מרגע שסגרו לי נגמר התיאבון למרבה הצער כל הנישנושים עוברים בקלות את הטבעת, אז אני פשוט לא מכניסה דברים כאלו הביתה. בקיצור,אל תדאגי,אני יצאתי מהניתוח נהדר,הסיכות קצת מציקות, אבל שוה ההצקה לעומת התוצאה. הרבה בהצלחה לך!

קודם כל

שיהיה לך בהצלחה רבה. מה שאני לא מצליח להבין זה ממה את לחוצה? מהתהליך של הניתוח עצמו? או שאולי את חוששת שלא תרדי?

lena89

New member
תודה רבה

ואני לחוצה מזה שאני לא ארד וגם שיהיה לי קשה להתרגל לשינויי התזונה שלי אחרי הטבעת.

אוקי לנה הבנתי

קודם כל, אני רוצה לומר לך שהלחץ הזה שלך הוא טבעי לחלוטין. גם אני הייתי לחוץ לפני הניתוח. זה טבעי לחלוטין להיות בלחץ לפני שינוי משמעותי בחיים שלך. כל מי שעובר ניתוח בריאטרי לחוץ מזה שאולי הוא לא ירד. אני אפילו הייתי כמעט בטוח שאני לא ארד. אני לא האמנתי בניתוח אבל עברתי אותו בגלל לחץ מהמשפחה. [בעיה בפני עצמה] הדבר שאת צריכה לקבל על עצמך זה שאת תעשי את שלך ותעקבי אחרי ההנחיות של הצוות הרפואי. אם תעקבי אחרי ההנחיות הללו רוב הסיכויים שתהיה לך ירידה יפה מאוד. כמעט כל אלו שיש להם בעיות עם הטבעת הם אלו שמנסים להתחכם. ולגביי הקושי להתרגל לשינוי התזונה. אמת, זה לא יהיה קל. אבל זה לא בלתי אפשרי. שוב, אם תעקבי אחרי ההנחיות והשלבים של האכילה לאט לאט את תתרגלי לזה. אני שוב אומר. זה לא קל. אבל זה שווה את זה. לא שווה לך לעבור קושי כזה כדי להביט על עצמך במראה ולראות בחורה רזה ויפהפיה? לא שווה הקושי הזה בשביל הבריאות שלך? ואת תקבלי תמורה מלאה לקושי הזה. את יודעת איזה הנאה תהיה לך כשאנשים לא יכירו אותך? את יודעת איזו הנאה תהיה לך כשתתחילי לקנות בגדים כמו אישה רגילה? את יודעת איזה סיפוק יהיה לך מעצמך אחרי שתגיעי למצב הזה? תאמיני לי זה שווה הכל. נכון, יהיה קצת קשה. אבל הפסיכיאטרית אמרה שאת מסוגלת להתמודד. ואת תתמודדי בגבורה עד שתעמדי ותצחקי על הקושי ותאמרי היה שווה קושי פי 2 בשביל להיות רזה. בהצלחה רבה. ALT

אופירA

New member
מנהל
היי חדשה

אם תספרי לי אצל מי ואיפה את עוברת את הניתוח, אני אהיה יותר חכמה. השאלות שלך לגבי הפורט וההחלמה תלויות גם במנתח ובמקום הניתוח. לכן לא אוכל לענות עליהן בצורה מדויקת ללא המידע הזה. כעיקרון, טבעת היא גוף זר בגוף, ויש תיבת הזרקה (פורט) שממוקמת סמוך לעור. היא תבלוט יותר לאחר ההרזיה מאשר לאחר הניתוח, בזה אין ספק. כמה? זה תלוי במיקום. המיקום תלוי במנתח. הפורטים הממוקמים בחזה בולטים בצורה לא בולטת אצל נשים, ובצורה בולטת יותר אצל גברים (כמובן, תלוי גם בעוצמת ההרזיה). פיזית זה מורגש באופן בולט. בעיניים - אצל הנשים כמעט שלא רואים, בוודאי לא בעיניים של מי שלא מבין בזה ויודע שיש לך שם פורט. יש הוראות תזונה מיוחדת ל-4 השבועות הראשונים שלאחר ניתוח הטבעת, ולמרות שהטבעת לא מגבילה, יש להקפיד על הוראות התזונה הללו, כדי להחלים מהניתוח ולאפשר לטבעת להתמקם טוב במקומה. כעיקרון מדובר בשבוע של נוזלים בלבד, שבוע של כלכלה רכה, שבוע של כלכלה רכה + בשר ודג טחון, ושבוע רביעי אוכלים הכל, אבל בהדרגה. אחרי שיוצאים מביה"ח ההחלמה בממוצע שבוע ימים. כל אחד מגיב אחרת לניתוח וההחלמה בהתאם, ואת מוזמנת פה לשאול כל מה שמפריע לך כדי לקבל הדרכה כיצד להתייחס לכל הפרעה ולהחלים טוב יותר. אי אפשר לנחש אם תרזי מיד או לא. בדרך כלל, אנשים לא רזו עד שהחלו להצר את הטבעת, וגם אחרי זה לקח זמן עד שהיו מוגבלים, ואז התחילו לרזות באופן משמעותי. לכן את צריכה לצפות שיתכן שבחצי השנה הראשונה תרזי מעט יחסית, ובהמשך יותר. (זה תלוי גם במנתח ובמקום הניתוח, וכן במשקל ההתחלתי שלך, גילך, חילוף החומרים שלך והיסטוריית ההשמנה שלך).

אופירA

New member
מנהל
ואגב

צירפתי בקובץ וורד חוברת הדרכה לגבי הניתוח, של ד"ר שחר וד"ר אבינוח. וכן את מספר הטלפון שלי, לכל שאלה שאת צריכה (אני נותנת הדרכה בטלפון) - 03-5781855 (להשאיר הודעה עם מס' טלפון, אם לא עניתי). אני ממליצה לך לקרוא הרבה את דברי מנותחי הטבעת כאן בפורום, משום שיש פה הרבה הדרכה על התנהגות נכונה לאחר הניתוח, ומניעה מכסימלית של כל הסיבוכים שעלולים להיגרם לאחר ניתוח הטבעת, שרובם נובעים בגלל חוסר בהדרכה!

lena89

New member
...

אני דווקא עושה אצל ד"ר אבינוח ותודה עלמ החוברת

אופירA

New member
מנהל
אצל ד"ר אבינוח הפורט ממוקם באמצע חזה

כך שלגבי בליטתו את יכולה להיות שקטה לחלוטין, מבחינה חיצונית, גם לאחר ההרזיה. לגבי ההחלמה - לא מסרת לי פרטים לגבי בית החולים. אם מדובר בבי"ח אסותא, היציאה מבית החולים היא תוך כמה שעות לאחר הניתוח, והפרוצדורות הרפואיות הן הקלות ביותר לסבילה והמהירות ביותר להחלמה. אם הניתוח אחה"צ/ערב, השחרור מביה"ח הוא השכם בבוקר. לגבי ההרזיה - ככל שתקראי יותר חוויות של מנותחים ותלמדי מניסיונם (ותתייעצי בכל שאלה שיש לך), כך תוכלי להשיג הרזיה טובה יותר. ההרזיה הטובה ביותר מושגת ע"י למידת כל הפטנטים להתנהגות עם טבעת, וכך מושג גם מינימום הסבל מהטבעת. ככל שסובלים פחות מהטבעת, כך יכולים להיעזר בה טוב יותר. כשנעזרים בה טוב יותר, מרזים טוב יותר ובבריאות. כאשר מושגת הגבלה, הטבעת מפריעה לאכול וגורמת לתחושת עומס בקיבה. את צריכה ללמוד לשתף פעולה עם התחושה הזו ולהסכים להאיט את האכילה. השובע מושג ע"י תחושת העומס, ולא תצטרכי לאכול הרבה. כשכמויות האוכל פוחתות מושגת הרזיה. תהיי אופטימית, הטבעת נותנת הרבה עזרה להרזיה טובה. תחשבי כמה קל לשלוט באכילה, כשהטבעת עוזרת כל כך הרבה.

../images/Emo140.gif ברוכה הבאה....

לפורום הכי הכי יקר! מאחלת לך המון בהצלחה בדרכך החדשה שעתידה להגיע.... כאן תקבלי את כל התמיכה החום וידע שאת זקוקה לו הודות לאנשים המקסימים שנמצאים כאן... שיהיה בהצלחה ובמזל....

דר איל

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה בצל קורתינו

עברתי את הניתוח אצל אבינוח ראשלצ לפני כ 7 חודשים בחודש הראשון ירדתי מעט לאחר הסגירות הנוספות הקג נשרו להם 43 קג לשם דיוק אל תהיה לחוצה למרות שזה טיבעי לחלוטין ראי הכל כיציאה לדרך חדשה עם עתיד ורוד ורוד (מבחינתי כמובן כל הכתוב הוא אישי בלבד) הפורט ממוקם לי בחזה הינו בולט מעט רק בשכיבה (הבטן שלי בלטה הרבה יותר מהפורט) כל הנתונים המקצועיים וההתנהלות עם הטבעת ,ישנם כאן בפורום קבוצה ענפה של אנשים טובים שתומכים מסברים ועונים לכל שאלה ואשאיר את הבמה להם בברכה ובהחלמה מהירה

haya505

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif ללינה

קודם תקבלי חיבוק ואהבה מכל הלב את נמצאת בפורום הזה וזאת משפחה בשבילך ובשביל כולנו ברוכה הבאהההה זה שאת פוחדת או חוששת מי כמונו יודע אצלי בבית עברנו את הניתוח 3 אנשים לפני בשנה וצי אני ושני הבנים אחד ירד 80 קילו אחד 70 ואני 47 אם היה קשה כן אבל סבבה זה משתלם אם תעברי לדף 4 תראי את התמונות שלי לפני ואחרי תצרי קשר יש הרבה מה לדבר ותשאלי מה שאת רוצה כולנו מבינים ונתן לך עזרה ותמיכה כמה שתרצי ושיהיה לך בהצלחה

למעלה