חדשה בפורום

leebsh

New member
חדשה בפורום

שלום לכם. קראתי בכמה פורומים ונדמה לי שזה המקום המתאים להעלות את השאלות שלי. אני בת 24 ונמצאת בקשר כבר שנה עם החבר שלי, שצעיר ממני בשנה, אבל בוגר ממני בהתנהגותו ותובנותיו בחיים. אני אוהבת אותו מאד, על זה אין ספק, אבל אני לא מצליחה להתנער מהחשדנות הבסיסית שקיימת בי. אין שום סיבה שאנהג בו כך, מעולם לא התייחסו אלי כל כך טוב בקשר. אני אולי יכולה "לתרץ" את התנהגותי בחינוך כושל. אמא שלי עד היום לא מאמינה שאין גבר שלא בוגד, במיוחד לאור ההיסטוריה עם אבא שלי שבגד בה לאורך שנות נישואיהם. הם גרושים והיא נמצאת בקשר כבר כמה שנים, אבל כאילו מקבלת את עובדת חוסר הנאמנות של הגברים כנתון. כנראה שצולקתי מהחוויות בבית והיום קשה לי מאד להפסיק עם החשדנות, על אף שיש לי בו אמון מלא. פרדוקס, לא כן? מתחילת הקשר שלנו די ניטרלתי אותו מכל מפגש עם המין הנשי, שאינו אני, או לפחות כולל אותי. קשה לי המחשבה שיהיו לו ידידות. אני קוראת את העמוד שלו ברשת חברתית, ועושה לו חקירות שב"כ על כל בחורה חדשה שהוסיף. הוא מבחינתו, אינו מפגין שום יחס כזה אלי. הוא טוען, בצדק, שאני נמצאת בקשר עם החבר הקודם שלי (שיחות בחגים ובימי הולדת בעיקר), ואין לו שום בעיה עם זה, כי הוא יודע עד כמה אני אוהבת אותו. בזמן האחרון אני מרגישה שמצבי התדרדר ואני יוצרת חיכוכים על בסיס יומיומי. אני יודעת שהבעייה היא בי. רציתי לדעת אם יש למישהו/י עצה לאן לפנות כדי לטפל בעצמי? האם טיפול זוגי זו אופציה נכונה בשלב כזה של הקשר? האם יש טיפול שאינו במסגרת "קונבנציונאלית", שמשלב שיחות? תודה

שלום גם לך

את מודעת שהבעיה אצלך, שזה כבר חצי פתרון.
החלק הנוסף הוא טיפול לא זוגי, אלא את לבד. יש לך היסטוריה שאת מחוברת אליה וטבעי לאור מה שעברת שתהיי חשדנית. אבל, כדי שזה לא יכלה כל חלקה טובה טפלי בעצמך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא טיפול זוגי

שלום לך, מאחר ואת מבינה בדיוק את הבעיה, ויודעת שהיא רק שלך, זה יהיה לא נכון ולא יעיל לגרור אותו לטיפול זוגי. זה כביכול יעביר אליו חלק מן האחריות, שהיא ממש לא שלו. את צריכה טיפול פרטני, ואם את רוצה להציל את הקשר הזה, שבקרוב עלול להדרדר בגלל הצקותיך, עליך באמת לעשות את זה בהקדם האפשרי. בתור טיפולים לא קונבנציונליים אני יכול להמליץ לך על שתי שיטות: האחת, דמיון מודרך ו-NLP, על פי שיטת רטר, והשני, טיפול בשיטת אבי גרינברג. לשתיהן תמצאי בגוגל מטפלים רבים. עדיף כמובן למצוא מישהו עם המלצה אישית.

felka

New member
טיפול

ישנם הרבה טיפולים שיכולים לעזור לך: מטיפול קוגניטיבי ומבוסס פסיכולוגיה חיובית עד טיפולים אלטרנטיבים שונים. את בן אדם אמיץ מאוד יאמר לזכותך! בגלל סיבות שנאמרו יש לך חוסר ביטחון בקשר שיוצר ניסיון שליטה. את תפסת את ההתנהגות שלך בזמן. כך שתוכלי לטפל בה ותוכלי להשתחרר מכבלי השליטה אם תרצי. צריך סבלנות ואמונה בך. אם את משתפת מישהו במה שעןבר עליך? האם הוא יודע מה המקור של שליטה שלך?

leebsh

New member
תשובה

תודה רבה על התגובות המהירות. אני משתפת בעיקר את אחותי במה שעובר עלי, פעמים רחוקות גם חברות, אבל לא תמיד בכנות גמורה. הוא מכיר את המקור לבעיות השליטה, אנחנו משוחחים הרבה על הנושא, כדי שאף פעם לא נלך לישון בריב. הוא מבין אותי, אבל אין ספק שקשה לו. הוא מבקש שאתחשב בו כפי שהוא מתחשב בי. לכן אני רוצה לעשות מאמץ, כדי להשתנות.

czar

New member
יש לך יהלום ביד שכנראה מאד אוהב אותך

אני לא מכיר מי שהיה יכול לחיות לצידך.....עצם המילים "ניטרלתי אותו...." מראה שיש לך בעיה קשה על סף מחלה. אני, אילו הייתי הוא הייתי מיד יושב ועושה תיאום רמת ציפיות, הולך יופי, לא הולך בי. אף אחד לא חייב לך כלום והוא לא חייב לסבול את ההפרעות שלך וככזה לכי מהר וטפלי בעצמך כי אין שום מצב שהוא ימסד איתך לאורך זמן קשר, ואם הוא כן א) הוא פסיכי וזה גם מצריך בדיקה ב) מתכון לסבל משותף לכל החיים. אמא שלך - כמעט בהגדרה היא צודקת, כמעט כל גבר (אגב גם אישה) בימינו אנו מתי שהוא יחוו בגידה (גם זה נתון להגדרה) וזהו, צריך להיות בוגרים בחיים ולהבין שאין לאף אחד תעודת ביטוח לשום דבר ולהיפך, זה פותח את החיים וגורם לנו לשאוף להיות טובים יותר כל הזמן. כשם שאת נוהגת ונכנסת לכביש על אף הסיכוי שתקלעי לתאונה בין באשמתך בין אם לאו ואת נוהגת יותר בזהירות ויותר טוב, כך גם בזוגיות. תכנסי לרכב ותנהגי, כווני את ההגה לידע המבוקש ותנהגי הכי טוב שאת יודעת והכי זהיר ותמיד תדעי שיש איזה משוגע על הכביש שיכול בום..... מה שאני אומר הוא שנכון להבין את המציאות ASIS, נכון להיות מוכנים להכל אבל אי אפשר לחיות סביב זה כל הזמן כי תמותי מהתקף לב בגיל 30, תהיי בת זוג טובה ואוהבת, אל תגבילי אף אחד (כי את גם לא הנכדה של אלוהים) וזאת הדרך היחידה שתוכלי לשמור את בן זוגך, קנאות לא מנעה מאף אחד לבגוד.

seeyou

New member
"אמא שלי לא מאמינה שאין גבר שלא בוגד"../images/Emo13.gif-

ואני מוסיף את הצד השני של .מטבע ..שאין אישה שלא בוגדת
יש "ביטוח צד שלישי" רק ברכב-לא בזוגיות יוסי

למעלה