חדשה בפורום

נעמי67

New member
חדשה בפורום

ואשמח לדעת האם זה המקום שבו ניתן להיעלות את סוגיית נחיצות החופש הגדול במשך חודשיים ולאחריהם חודש נוסף בשל חגים יהודיים.

noa_f

New member
מה יום מיומיים?

כשהיית ילדה זה היה אחרת? וכשאמא שלך היתה ילדה? את מודעת לכך שישראל היא אחת מהמדינות עם הכי הרבה ימי לימוד בעולם? את מעדיפה שיעברו ל-5 ימי לימוד? אני לא.

נעמי67

New member
גם כשהייתי ילדה

לא העדפתי את החופש הגדול, כמי שגדלה במשפחה שלא בדיוק נסענו חודשיים לתאילנד בחופש. הבנות שלי כבר לומדות 5 ימי לימוד מזה שנה חמישית. לומדים מיום א-ד' ביום ה' יום כיף וביום ו' חופש. אחלה תוכנית לימודית ומספיקים המון כי נותנים כמות די נדיבה לפני תעודות של דפי עבודות בחוברות שההורים צרכים לשבת עם הילדים ולהשלים הכל!!!!

noa_f

New member
ההורים צריכים לשבת עם הילדים?

את גם מקבלת משכורת ממשרד החינוך?

noa_f

New member
וגם: למה את מתלוננת על החופשים? בקשי מבית

הספר חוברות עבודה לחופשות ושבי עם הילדות לעשות אותן...

פלגיה

New member
ברוכה הבאה לפורום

השאלה הגדולה היא האם דיון בנחיצותו של החופש הגדול יעזור במשהו לשינוי המצב הקיים. אני מאמינה שהחופש הגדול מיותר לתלמידי הגנים והכיתות הנמוכות של בית הספר היסודי. לתלמידי כיתה א' הוא מיותר כשם שחמש שעות לימוד רצופות נחוצות להם. אני מאמינה שאם רוצים אפשר "למתוח" את שנת הלימודים על פני כל השנה, ולארגן אותה בצורה טובה יותר לתלמידים, גם בלי לפגוע בחופשה המקודשת למורים. אני מאמינה שכמו תמיד סידור כזה דורש תקציבים ורצון, וכרגע זה לא בראש סדרי העדיפויות. במגזר החרדי תלמידים לומדים לאורך כל השנה עם חופשות קצרות מאוד, וזה הולך בסדר. כמו כן אני מאמינה שבגיל החטיבה והתיכון יש נחיצות לחופש הגדול, ויש בו תועלת לילדים לפתח עוד כישורים מלבד כישורים עיוניים.

מלמלה

New member
לגבי החגים

משרד החינוך לא ממש אחראי עליהם - את אולי יכולה לפנות לרבנות הראשית.... לגבי החופש - אני השנה הוא אפילו היה לי קצר. כל כך נהנתי לא לדאוג לכריכים בבוקר, להשכמות, לכן/לא יהיו שעורים מבחנים . ולא , לא נסענו לחודשיים לתיאלנד. היו חודש בקייטנה וחודש עשו המון כלום בבית .

אביבקיץ

New member
משהו שאפשר לעשות לגבי החגים -

לקבוע את החופש הגדול לפי תאריך עברי נראה לי הגיוני שהחופש יהיה בתמוז ואב, ובאחד באלול יחזור ללימודים. ככה יש חודש להיכנס ללימודים, לילדים היותר קטנים ללמוד קצת על החגים.

פלגיה

New member
ניסו לעשות את זה בממ"דים

ולא הצליחו. נראה לי שעיקר ההתנגדות היתה מבעיות משכורת של מורים - איך לשלם על ימי העבודה של החלק של אלול שאינו בספטמבר.

למעלה