חדשה בפורום

ltais

New member
חדשה בפורום

שלום, אני בת 40 ובן זוגי בן 50. לשנינו ילדים מנישואים קודמים וכעת אנו מתכננים להרחיב את משפחתנו פעם נוספת. לצד ההתרגשות גם חששות רבים: איך הילד ירגיש כשהילדים בגן יגידו לו הנה סבא שלך בא לקחת אות. דאגה אחרת היא המאמרים השונים ומשונים בנושא הורות מאוחרת. האחרון שבהם מדבר על סיכויים גדלים לאוטיזם או סכיזופרניה.אשמח לשמוע תגובות, עצות, טיפים וכו'.

ברוכה הבאה

מאחר ורובנו פה אם לא כולנו בני 40 ומעלה אז הגעת למקום הנכון קחי לתשומת ליבך שהפורום לעומת אחרים שקט במקצת כי כולנו עובדות בבית ומחוץ לבית החששות תמיד קיימים - ככל שאנו מתבגרים החששות גוברים, אבל היום יש הרבה ילדים להורים מבוגרים ולנו עדיין לא קרה שחשבו שבעלי הוא הסבא של נתנאל או של נעה (בעלי בן 49 עוד שבועיים) לדעתי הרבה קשור בהתייחסות שלך אל עצמך ומה שאת משדרת, אבל אני בין הפרגיות פה את נתאל ילדתי בגיל 36 ואת נעה ב39 נחכה ונראה מה יכתבו חכמות ובעלות ניסיון יורת ממני (וזקנות יותר ממני....
)

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה אלינו

אם המטפלת תבוא לקחת את הילד מהגן וילדים יטעו ויגידו לו "הנה אמא שלך באה לקחת אותך" זאת הרי טעות שלכל היותר תעלה על פניך חיוך. אף אחד לא יחשוב להפגע מזה, והילד בשיא הטבעיות יגיד שזאת בכלל חנה ולא אמא. אז אם יגידו הנה סבא, הוא יגיד זה אבא ולא סבא. הוא יגיד את זה בטבעיות אם הוא יגדל שזה טבעי ואף אחד לא יספר לו שזה מביך או דורש התנצלות. דוקא לילדים גדולים יותר יכולה להיות בעיה. בת טפש עשרה שמתווכחת עם אמא בת 55 יכולה לשלוף לה שהיא זקנה ולא מבינה (כמו שאומרות בנות של בנות 35) אבל את תרגישי שהלב מתכווצ'ץ' לך. בסופו של דבר כמעט הכל מתחיל ונגמר בכם ובמה שאתם מאמינים בו. אם חשוב לכם להביא ילד לעולם וחשוב לכם שהוא יגדל מאושר - תניחו את רגשי האשמה החרדות הצידה, ואל תבזבזו על זה אנרגיה מיותרת. באשר למאמרים- אין לי תשובות, אני לא נוהגת לחפש ולקרוא כאלה, כך שהחרדות שלי מצטמצמות למה שאני קוראת בעיתון על המצב החברתי והמדיני- מפחיד מספיק בלי שום קשר לגיל. שיהיה לכם בהצלחה ושתקצר לכם הדרך
. בתיה

טילי2

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

החששות הם חששות מוצדקים, אבל איך שתרגשי איתם זה תלוי רק בך. אני תמיד מכריזה בגאוה רבה אני אמא שלהם לא הסבתא ובדרך כלל זוכה במברוק גדול. אין ספק שילד משותף בזוגיות הוא פסגת השאיפותוהתקוות ואני מאחלת לך רק טוב ואושר רב בהבאתו לעולם ושהוא יוסיף לזוגיות שלכם את התבלין שילדים מוסיפים לחיים של ההורים.

למעלה