חדשה בפורום

RReuTT

New member
חדשה בפורום ../images/Emo24.gif

מצטערת שפתחתי שרשור חדש, מנהל/ת תוכל/י לשרשר אם בא לך.... רק עכשיו גיליתי את הפורום, ונראה לי שאני הולכת קצת להתנחל כאן
אז אני אציג את עצמי, אני רעות מעפולה.. סובלת מנדודי שינה קשים מאוד! אני לפני צבא (חודש הבא) אין לי מושג איך אני אתפקד בצבא אבל אני אשתדל שיהיה טוב.... שיהיה לכולם בוקר טוב או אולי לילה טוב..... כי אני לא יודעת מה איתכם/ן אבל אני תכף עולה לישון
לא ישנתי מאתמול כבר ואני קצת עייפה, יש לי סך הכל 3 שעות לישון, לפחות ננצל את זה... יום טוב לכם/ן!

דנטל

New member
ברוכה הבאה

זה בסדר שפתחת שרשור חדש. בטירונות אחרי איזה יומיים-שלושה ישנים כמו גדולים. ביום הראשון לקח לי זמן להרדם כמו תמיד. הסתובבתי במיטה, לא יכולתי לסבול שיש עוד אנשים בחדר (היינו 7 בנות), הקפיצים של המיטה רעשו לי והסתובבתי המון ופחדתי להעיר אותן את רעש הקפיצים. לקח לי המון זמן. ביום השני כבר הבנתי שהן מהסוג של האנשים שנרדמים מאוד מהר והן לא מתעוררות מרעש, אז פחות הטריד אותי שהן בחדר, אבל הקפיצים עדיין שיגעו אותי ושוב לקח לי הרבה זמן להרדם. ביום השלישי כבר בקושי תפקדתי. ניקרתי במהלך כל היום, אבל כשהגיע הלילה הייתי ערנית. בכל זאת, נרדמתי יחסית מהר בשבילי. אפילו לא הסתובבתי. זוכרת שהסתכלתי קצת דרך החלון שהיה בזוית נוחה מול המיטה שלי, ראיתי את האדים שהיו עליו (היה חורף מאוד קר אז ואנחנו היינו בחדרים שהיה בהם נעים), ראיתי את הלובן שהירח משרה על החוץ, רצו לי המחשבות בראש כמו בכל לילה, וככה נרדמתי. באותה תנוחה. מהיום הרביעי והלאה ישנתי חופשי בלי בעיות. ניקרתי כל הזמן ובלילות נרדמתי מהר. לקראת הסוף היה לנו איזה יום אחד עם 20 דקות הפסקה. ישנתי כמו טאטא'לה. עשרים דקות והצלחתי לישון כבר מהדקה הראשונה. לא שמעתי כלום. לא הפריע לי שיש אנשים בחדר. אפילו לא קמתי עם מיגרנה. בשירות עצמו שירתתי קרוב לבית וכמעט כל יום חזרתי הביתה. נשארתי רק בשביל שמירות וכרגיל לא ישנתי טוב. הפעם היו הרבה יותר אנשים בחדר, הרבה יותר רעש, מיטות פחות נוחות. היו שתיים-שלוש שמירות בחודש, כך שזה היה בסדר. לא היה נורא בכלל.

RReuTT

New member
ואחרי הצבא הנדודי שינה חזרו לך?

או שהצבא הצליח פחות או יותר לסדר לך אותם?

דנטל

New member
הם מעולם לא עברו לי

מאז שאני זוכרת את עצמי, אני מתעוררת מכל פיפס ומסתובבת המון במיטה. ההבדל הוא שכשהייתי קטנה, הייתי נרדמת מהר יחסית. אמא שלי אומרת שזה לא היה כל כך מהר, אבל לעומת היום זה כן. אז זה אולי היה לוקח לי איזה 20 דקות, חצי שעה. היום זה לוקח שעתיים-שלוש. גם הייתי מסוגלת לישון כשנוגעים בי. יש לי תמונה שאח שלי כנראה בא באמצע הלילה ופשוט נשכב מעלי והלך לישון, זה בכלל לא העיר אותי ושנינו ישנים בתמונה. היום אין סיכוי שהייתי מצליחה לישון במצב כזה. אני לא יכולה לישון אפילו כשאני נוגעת בעצמי. אם יד אחת נוגעת בשניה או שאין שמיכה שתפריד בין הרגליים, אני לא נרדמת. רק את החתולים אני לא מרגישה. אז הייתי מתעוררת בשניה בבוקר. היום אני בקושי מגרדת את עצמי מהמיטה מרוב עיפות. הייתי עירנית, היום אני ישנונית. כלומר, תמיד היה אפשר להגיד שיש לי הפרעות שינה (אגב, כבר אז בדקו לי את השינה בגלל בעיה אחרת ויצא שיש לי שינה לא חזקה יחסית), אבל זה לא היה גרוע כמו היום. כשהגעתי לצבא זה כבר היה במצב גרוע. הכמה ימים בטירונות שישנים מעולה זה פשוט בגלל שאני לא חושבת שקיים הבן-אדם שמסוגל להשאר ער במצב הזה. אפילו הנודדים הכי גדולים לא יעמדו בזה. משחררים אותך לישון ב- 22:00 ומעירים אותך ב- 4:00. את לא באמת ישנה את כל ה- 6 שעות האלה. במהלך כל היום מריצים אותך, מעסיקים אותך, מעבידים אותך. אחרי חצי שבוע, את נשפכת. את עדיין ישנה פחות מהאחרים, אבל לעומת מה שאת רגילה, זה המון. ברגע שגומרים את הטירונות, את גם חוזרת לנדוד כמו קודם אם יש לך שירות רגיל כמו שלי היה. באזרחות זה רק הלך והתדרדר עוד יותר. זה כבר לא היה שעות שלוקח לי להרדם, זה כבר הגיע למצב שלילות שלמים אני לא נרדמת. יום אחד חברה שלי אמרה לי "צר לי לבשר לך, אבל מה שקורה לך זה נדודי שינה". זה הדהים אותי. בחיים לא חשבתי שיש לי בעיית שינה. ידעתי שאני ישנה פחות טוב מאחרים, ידעתי שאני מקנאה בשינה של האחרים, אבל לא חשבתי שיש לי בעיה. היא סבלה מבעיית שינה חמורה כבר שנים ולכן זיהתה את זה. מבחינתי הייתי טיפוס לילי ולא משהו שאפשר להגדיר כבעיה. היום הבעיה שלי היא פחות "נדודי שינה" ויותר "שינה מאוחרת". נדודים מתאפיינים ממש בחוסר יכולת לישון הרבה או לישון בכלל. אני מסוגלת לישון המון. המון יקיצות באמצע, אבל בטוטאל זה יכול להגיע חופשי ל- 14 שעות שלא יצאתי מהמיטה חוץ מלשירותים. שינה מאוחרת מתבטאת בעיכוב של מהלך היום. אני קמה מאוחר יחסית לאחרים. הולכת לישון מאוחר יחסית לאחרים. אני ישנה בדרך כלל 6 שעות בלילה. נודדים יגידו שזה לא רע בכלל לעומתם. בשינה מאוחרת זה שונה. העניין הוא שלא משנה כמה אני אשן, אני פשוט לא מסוגלת לקום בבוקר. אני ממש אצטרך לגרד את עצמי מהמיטה. היום בקושי הוצאתי את עצמי מהמיטה לקראת שתיים בצהרים. ממש נאבקתי. שינה מאוחרת זה סוג של נדודים, אבל זה יותר דומה בקושי להרדם ופחות בקלות/קושי להקיץ.

RReuTT

New member
גם אצלי זה ככה...

כשאני רוצה וצריכה ללכת לישון, נורא קשה לי להרדם, אני מסוגלת להיות ערה במשך שעות... ואז כשאני סוף סוף נרדמת נורא קשה לי לקום כי אני חייבת להשלים את כל השעות שלא ישנתי. אתמול הצלחתי להרדם ב2 וחצי בלילה אבל היום היה לי נורא קשה להתעורר... הייתי צריכה להוציא שני ילדים מהגן בשעה 1 ועשרים בצהריים, מזל שאמא שלי הרימה טלפון ברבע לשתיים, פתאום קפצתי ורצתי להוציא אותם, זה היה ממש פדיחה, התעוררתי רק עשרים דקות אחרי שפתחו את הגן, הילדים חשבו שאני כבר לא אגיע... זה פשוט קורה לי כל הזמן, אני לא מצליחה להרדם במשך שעות/ימים ואז ישנה כמו דב במשך שעות... וכל מה שלא ניסיתי כדי שזה לא יהיה ככה זה לא עזר... היו לי ימים אפילו שהייתי לוקחת כדורי שינה כדי להרדם אבל זה לא עזר, דווקא כשהייתי לוקחת את הכדורי שינה הייתי כל שניה מתעוררת מכל פיפס הכי קטן.... זאת בעיה אצלי כבר שנים שאני פשוט לא מצליחה לפתור...

דנטל

New member
אצלי זה לא להשלים שעות שינה

אני ישנה 6 שעות בלילה. גם אם אני אשן 8 שעות בשינה טובה, אני לא אהיה מסוגלת לקום בבוקר. כשיש אור בחוץ אני זומבי. גם אם אני אשן מלאן שעות, כשיש אור בחוץ, במיוחד אם זה בוקר-צהריים, זה יהיה לי קשה.

לימור י

New member
גם אצלי אותו דבר

הקטע המדהים הוא שאני יכולה למות מעייפות במשך כל היום ואז איך שמגיע הלילה אני פתאום מתעוררת לחיים. זה כל כך מתסכל לפעמים. בימים האחרונים ידעתי שאצטרך לקום מוקדם (כשאצלי מוקדם זה ב 9) וזה פשוט היה סיוט. זה שאני יודעת שאני צריכה לקום מוקדם לא ממש גורם לי להרדם בשעה נורמלית, כך שמצאתי את עצמי הולכת לישון ב 3-4 כל לילה, ברגשות תסכול עמוקות כי ידעתי שצריך לקום עוד מעט ואני אמות מעייפות. ואז בשביל לוודא שאתעורר שמתי (ולא לצחוק עלי בבקשה) 2 שעונים, אחד עם נודניק ואחד בלי, טלפון של בזק (הזמנה מ 175) ואת הטלפון הסלולרי שלי. ואתם יודעים מה עדיין הצלחתי לא להתעורר אתמול, אז היום גם ביקשתי מבעלי שיתקשר בבוקר לוודא שקמתי. ומאז אני פשוט זומבי כל היום, מה שלא יגרום לי ללכת לישון היום מוקדם. וכך נמשך מעגל התיסכול.

RReuTT

New member
אני כל כך מכירה את זה.......

לפעמים אני בכלל מכבה את השעון מעורר מתוך שינה מבלי לשים לב בכלל.... וגם כשיש לי מיליון טלפונים גם בפלפון וגם בבית... אני פשוט מנותקת מהעולם. זה משגע אותי.....

דנטל

New member
בזמן האחרון קורה לי משהו אחר

אני קמה ופשוט אין לי מושג אם כבר צלצל השעון וכיביתי אותו או שהפעלתי אותו על נדנוד או שעוד מוקדם בכלל. זה מחייב אותי להסתכל על השעון ולראות מה השעה וברגע שפתחתי את העיניים בשביל זה, הסיכויים נמוכים שאני אצליח להרדם בחזרה. בדרך כלל אני מגלה שעוד מוקדם ושהשעון לא צלצל אפילו פעם אחת. זה כאילו שכל הפעמים שכיביתי את השעון (שזה ים בפעמים ותוסיפו לזה, כמעט תמיד, העברה למצב נודניק שיכולה להיות אפילו שעה, שזה בעצם 6 פעמים של השקמה כל עשר דקות) מתערבבות לי ואני כבר לא זוכרת אם זה היה אתמול או היום.

RReuTT

New member
חחחחח איזה מצחיק זה....

זה מכניס אותך לסטלה רצינית.... יש לי תקופות לפעמים אפילו שמרוב שאני מסטולה כבר ההורים שלי חושבים שאני לוקחת סמים או משהו.... בגלל שאני לא נרדמת או שאני ישנה יותר מידיי או שאני לא שמה לב שאני מכבה את השעון מעורר ושאני גם לא זוכרת שאני מדברת עם אנשים בטלפון מתוך שינה חחחח החברות שלי כבר יודעות שאני מסטולה טבעית... אבל בקטע של המשפחה זה קצת מפחיד....

דנטל

New member
בדרך כלל אני מתעוררת ישר

לכן אני גם זוכרת שיחות טלפון שנעשו כשישנתי ואני זוכרת את השעון שצלצל וזוכרת את המשאית שעברה וצפרה והעירה אותי או את האופנוע שעבר וצריך אגזוז חדש. זוכרת, כי מתעוררת. זוכרת, למרות שמצליחה להרדם בחזרה יחסית מהר. בזמן האחרון אני באמת מסטולה מעיפות. אני ממש לא יודעת אם השעון כבר צלצל. אני הולכת לשירותים באמצע הלילה ומתאפקת לא להרדם שם. מניחה את הסנטר על הידית של הדלת כי אני לא מסוגלת להחזיק את הראש. כשהשעון מצלצל אני שמה אותו על נודניק איזה שש פעמים, כי אני לא מסוגלת לקום. בשבועיים האחרונים אני פשוט עיפה מתה בשעות מסוימות. לפעמים מגיע הערב ואני מתעלפת על המיטה (וכמובן, מסתובבת המון זמן עד שנרדמת) וקמה בקושי רק בלילה בשביל לבדוק את הפורומים שלי. עם המשפחה שלי זה בסדר. אני לא גרה איתם. אמא שלי רחוב ליד. אח שלי רחוב אחר ליד. בכל זאת, הם יודעים שאסור להתקשר בבוקר/צהריים. הם יודעים שיש לי שינה מאוחרת. כשגרתי איתם גם לא היתה בעיה. כל אחד היה סגור בחדר שלו ובכלל לא ידענו מי בבית ומי לא. חוץ מזה, אח שלי היה הרבה יותר בעייתי ממני בשינה.

RReuTT

New member
גם אצלי זה ככה בבית....

אף אחד לא נכנס לחדר להעיר אותי או משהו, פשוט ההורים שלי רואים באיזה שעות אני מתעוררת ולא מבינים מה קורה איתי... גם לאבא שלי יש בעיות של שינה אבל אני הרבה הרבה יותר גרועה ממנו. לאבא שלי יש נדודי שינה קלים, קורה לו שהוא לא מצליח להרדם איזה שעה שעתיים אבל אחר כך הוא נרדם כי יש לו עבודה... אבל אצלי זה ממש אסון. אתמול גם לא הצלחתי להרדם עד סביבות 4 בבוקר, והיום ב10 בבוקר גירדתי את עצמי מהמיטה בכח.

FlugTag

New member
צבא ושינה

היי. מצטער שאני מתנפל ככה... פעם ראשונה שאני כותב כאן, אבל לא יכולתי שלא להגיב על עניין הצבא. לא נכנס לבעיית נדודי השינה שלי, אבל- תמיד הכעיס אותי כל האנשים שהבטיחו לי שאחרי שתי לילות בטירונות אני אשן כמו תינוק. הלכתי לטירונות קרבית, טחנו לנו את הצורה, כולם נפלו כמו בולי עץ לישון, ואני נשארתי עם עצמי. בפעם השלישית שהתעלפתי מחוסר שינה (ושגעון קל) שלחו אותי לרופא, ששלח אותי לנוירולוג, ששלח אותי למעבדת שינה שקבעה שאין לי כלום וזו סתם הפרעה פסיכולוגית. מכאן הסיפור נהיה קצת יותר גרוע לפני שנהיה טוב, אבל לא חושב ששווה להכנס אליו... בכל מקרה, אני לא רוצה להדאיג, אבל תתכונני לגרוע.

דנטל

New member
המזל הוא

שסבירות מאוד גבוהה שהיא לא תעשה צבא קשה כמוך. אני אפילו לא רוצה לדמיין איך זה לשרת כמוך. פיסית, מספיק קשה לי באזרחות, אז בתוספת טחינה של הצבא אני מזדעזעת מהמחשבה. נדמה לי, שאנשים כמונו הם היחידים שאפשר לסמוך עליהם שלא ירדמו בשמירה. בכל מקרה, כאמור, אצלי זה רק הלך ונהיה יותר גרוע ככל שהתבגרתי. הצבא לא שינה כלום בדרך. הטירונות היתה בסך הכל 12 יום. הטירונות שלה בטח תהיה יותר ארוכה, אבל עם סוף שבוע בבית סביר להניח, כך שאנחנו הבנות יוצאות די בזול עם התסבוכת הזו. כשאני קוראת את הדברים שלך ובמיוחד ההחלטה של מעבדת השינה אני מרגישה שאין מספיק מודעות לבעיות האלה. אני מרגישה שאיכשהו צריך לגרום לנוער להבין שהם לא סתם טיפוסים ליליים, אלא שיש להם בעיה ושיבדקו את זה לפני שהם מגיעים לצבא, בשביל שלא יתסכלו אותם עם תשובות מהסוג הזה.

RReuTT

New member
הקובץ הזה ששמת...

לא הבנתי בדיוק למה שלא ישנים בלילה וכן ישנים ביום זה גורם לעייפות מצטברת... אם אני ישנה יום שלם אבל נשארת ערה כל הלילה ומרגישה ערנית לגמרי.... אז איפה יש פה עייפות מצטברת?

דנטל

New member
הם טוענים שזו שינה מסוג אחר

אנחנו מרגישים שישנו טוב ושזה מספיק, אבל זה עושה נזקים לגוף שיורגשו עם הזמן.

RReuTT

New member
טוב אני לא חושבת שאני אלך לעשות

טירונות קרבית או משהו... כנראה שאני אעשה טירונות של משהו כמו שבועיים גג... לא הסטרי...

למעלה