הם מעולם לא עברו לי
מאז שאני זוכרת את עצמי, אני מתעוררת מכל פיפס ומסתובבת המון במיטה. ההבדל הוא שכשהייתי קטנה, הייתי נרדמת מהר יחסית. אמא שלי אומרת שזה לא היה כל כך מהר, אבל לעומת היום זה כן. אז זה אולי היה לוקח לי איזה 20 דקות, חצי שעה. היום זה לוקח שעתיים-שלוש. גם הייתי מסוגלת לישון כשנוגעים בי. יש לי תמונה שאח שלי כנראה בא באמצע הלילה ופשוט נשכב מעלי והלך לישון, זה בכלל לא העיר אותי ושנינו ישנים בתמונה. היום אין סיכוי שהייתי מצליחה לישון במצב כזה. אני לא יכולה לישון אפילו כשאני נוגעת בעצמי. אם יד אחת נוגעת בשניה או שאין שמיכה שתפריד בין הרגליים, אני לא נרדמת. רק את החתולים אני לא מרגישה. אז הייתי מתעוררת בשניה בבוקר. היום אני בקושי מגרדת את עצמי מהמיטה מרוב עיפות. הייתי עירנית, היום אני ישנונית. כלומר, תמיד היה אפשר להגיד שיש לי הפרעות שינה (אגב, כבר אז בדקו לי את השינה בגלל בעיה אחרת ויצא שיש לי שינה לא חזקה יחסית), אבל זה לא היה גרוע כמו היום. כשהגעתי לצבא זה כבר היה במצב גרוע. הכמה ימים בטירונות שישנים מעולה זה פשוט בגלל שאני לא חושבת שקיים הבן-אדם שמסוגל להשאר ער במצב הזה. אפילו הנודדים הכי גדולים לא יעמדו בזה. משחררים אותך לישון ב- 22:00 ומעירים אותך ב- 4:00. את לא באמת ישנה את כל ה- 6 שעות האלה. במהלך כל היום מריצים אותך, מעסיקים אותך, מעבידים אותך. אחרי חצי שבוע, את נשפכת. את עדיין ישנה פחות מהאחרים, אבל לעומת מה שאת רגילה, זה המון. ברגע שגומרים את הטירונות, את גם חוזרת לנדוד כמו קודם אם יש לך שירות רגיל כמו שלי היה. באזרחות זה רק הלך והתדרדר עוד יותר. זה כבר לא היה שעות שלוקח לי להרדם, זה כבר הגיע למצב שלילות שלמים אני לא נרדמת. יום אחד חברה שלי אמרה לי "צר לי לבשר לך, אבל מה שקורה לך זה נדודי שינה". זה הדהים אותי. בחיים לא חשבתי שיש לי בעיית שינה. ידעתי שאני ישנה פחות טוב מאחרים, ידעתי שאני מקנאה בשינה של האחרים, אבל לא חשבתי שיש לי בעיה. היא סבלה מבעיית שינה חמורה כבר שנים ולכן זיהתה את זה. מבחינתי הייתי טיפוס לילי ולא משהו שאפשר להגדיר כבעיה. היום הבעיה שלי היא פחות "נדודי שינה" ויותר "שינה מאוחרת". נדודים מתאפיינים ממש בחוסר יכולת לישון הרבה או לישון בכלל. אני מסוגלת לישון המון. המון יקיצות באמצע, אבל בטוטאל זה יכול להגיע חופשי ל- 14 שעות שלא יצאתי מהמיטה חוץ מלשירותים. שינה מאוחרת מתבטאת בעיכוב של מהלך היום. אני קמה מאוחר יחסית לאחרים. הולכת לישון מאוחר יחסית לאחרים. אני ישנה בדרך כלל 6 שעות בלילה. נודדים יגידו שזה לא רע בכלל לעומתם. בשינה מאוחרת זה שונה. העניין הוא שלא משנה כמה אני אשן, אני פשוט לא מסוגלת לקום בבוקר. אני ממש אצטרך לגרד את עצמי מהמיטה. היום בקושי הוצאתי את עצמי מהמיטה לקראת שתיים בצהרים. ממש נאבקתי. שינה מאוחרת זה סוג של נדודים, אבל זה יותר דומה בקושי להרדם ופחות בקלות/קושי להקיץ.