חדשה בפורום

חדשה בפורום../images/Emo24.gif

יש לי שני ילדים מקסימים, שגיא בן 3.6 שנים ושחר בת 10 חודשים. שגיא מתנהג בשבועיים האחרונים נורא. צועק, מכה,יורק אם משהו לא נראה לו ואם משהו לא מקובל עליו. לפני זה שגיא היה יישן בשעה 21:00 והיום לפני 22:00-22:30 הוא לא נרדם זה לפני שהוא מעיר את שחר ומציק לה . (שניהם באותו חדר). אני מקדישה לשגיא המון תשומת לב וזמן איכות רק איתו. ברור לי שהוא עדיין מקנא בשחר כי הוא כל הזמן גם מציק לה,דורך עליה ומתעלם ממנה. מה לעשות? איך לגרום לו לשנות את התנהגותו? איך לגרום לו ללכת לישון בזמן הנכון? תודה, יפית

נעה גל

New member
בשורות טובות ובשורות רעות ../images/Emo13.gif

אני אתחיל מהטובות - ברוכה הבאה לפורום
ואעבור ישירות לרעות - אני לא בטוחה שיש לי "מתכון" בשבילך. החלק הקל הוא - שגיא כנראה כן הולך לישון בזמן הנכון, אלא, שזה הזמן הנכון עבורו ולא עבורכם
וזו כנראה הבעיה. אני יכולה רק להציע לך להוציא לו יותר אנרגיות אחר הצהריים. לעשות פעילויות מעייפות כגון - ים ובריכה (אין ילד שמחזיק מעמד אחרי פעילות כזו), הרבה יציאות לגן שעשועים, מפגשים עם חברים (במיוחד כאלה שיש להם נטיה להתרוצץ בכל מקום), יציאה למתקנים של ג´ימבורי ודברים מהסוג הזה. לגבי הקשר בין שחר לשגיא - הרבה פעמים הקנאה מתעוררת ולובשת צורה של הצקה רק כאשר התינוקות במשפחה מגיעים בערך לגיל שנה. בגילאים האלה הם הופכים להיות יותר פעילים, זוחלים, נוגעים בצעצועים ששייכים לאחים הגדולים, מתחילים להשמיע קולות ורצון להשתתף בפעילויות. איך את יכולה לעזור? קודם כל, לתת לשגיא "מקום" לקנא. מותר לקנא. מצד שני, אני חושבת שיש מקום להבהיר שמגע גופני אלים לא מקובל עליכם. כשהוא דורך עליה, אני הייתי מורידה אותו ממנה, בלי צעקות, ומעבירה אותו לכרית/בובה ואומרת לו "הנה, אתה יכול לדרוך כאן". אותו דבר לגבי הצקות. אצלנו בבית מאוד עוזר לאורן (בת 5.5 ומקנאה כרונית) שאני בעדה. כלומר, אם איתמר נוגע בצעצועים שלה אני דואגת למצוא לו פעילות אחרת ומציינת בפניו ש"אלה צעצועים של אורן". ברגעים שהיא נינוחה אני מציעה שהיא תשתף אותו (לא תמיד היא מסכימה כמובן). אני משתדלת (לא תמיד מצליחה) להמנע ממשפטים "תני לו, הוא קטן יותר" שעיצבנו אותי בתור בכורה, ואני רואה את ההתנגדות שהם יוצרים אצל אורן. בקיצור "אמפתיה" עובדת, אבל, היא עובדת לאט. ואני יודעת שאת לא מאמינה אבל עוד שנה את תכנסי לפורום ותשאלי את השאלה ההפוכה - "מה עושים עם אחות קטנה המציקה בלי הרף לאחיה הגדול..."
. אני מצרפת לכאן שני קישורים: הראשון הוא למאמר שכתבה גליה רבינוביץ הנקרא "הקנאה" ואני ממליצה מאוד לקרוא אותו - הוא מצוין באמת. הקישור השני יביא אותך לאוסף הההודעות שהופיעו כאן בפורום בכל הנוגע לקנאה בין אחים

למעלה