חדשה בפורום וב-PHP בכלל

SharonCl

New member
חדשה בפורום וב-PHP בכלל

רוצה להתחיל לתכנת ב PHP ואין לי הרבה מושג לכן מבקשת את עזרתכם אם אפשר. הייתי רוצה לראות דוגמא שמדגימה אפשרות לקישור לבסיס נתונים MYSQL ומאפשרת קריאה וכתיבה לבסיס הנתונים. האם למישהו יש דוגמא איך לעשות זאת? תודה מראש שרון.

N i X

New member
הנה לך...

דוגמא שמדגימה קישור לmysql.
<?php /* Connecting, selecting database */ $link = mysql_connect("mysql_host", "mysql_user", "mysql_password") or die("Could not connect : " . mysql_error()); echo "Connected successfully"; mysql_select_db("my_database") or die("Could not select database"); /* Performing SQL query */ $query = "SELECT * FROM my_table"; $result = mysql_query($query) or die("Query failed : " . mysql_error()); /* Printing results in HTML */ echo "<table>\n"; while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) { echo "\t<tr>\n"; foreach ($line as $col_value) { echo "\t\t<td>$col_value</td>\n"; } echo "\t</tr>\n"; } echo "</table>\n"; /* Free resultset */ mysql_free_result($result); /* Closing connection */ mysql_close($link); ?>​
כל מה שהקוד הנל עושה זה לשלוח את ה query לבסיס נתונים, ולהציג את התוצעה, אם יש כזאת, ובד"כ כשעושים SELECT, מצפים לתוצעות ;) זה בעצם ה"קריאה". הקוד הנ"ל הוא מהמנואל של PHP אגב. על מנת לבצעה כתיבה, עלייך להשתמש בפקודה INSERT... ובכל אופן, לא מסבירים את זה על רגל אחת, כמו שאני מנסה לעשות כאן ;) קודם תתחילי לעשות דברים פשוטים בPHP, לא קופצים ישר על עבודה עם SQL. מניסוח השאלה שלך לפחות, ניראה לי שלא עבדת עם בסיסי נתונים בשפה אחרת? את יודעת שפה אחרת כלשהי, או שאת ישר מתחילה עם PHP?

SharonCl

New member
דבר ראשון תודה רבה

על התשובה עדיין לא התעמקתי בה אבל בטוחה שהדוגמא תעזור לי לפחות להתחיל. עם PHP כמו שאמרתי אין לי נסיון בכלל אבל יש לי נסיון בתכנות מול בסיס נתונים בשפות אחרות זאת בדיוק הסיבה שאני מרשה לעצמי להתחיל ישר עם תכנות מול בסיס נתונים. מודה לך מאוד על העזרה הולכת לבדוק איך אני מצליחה להתמודד איתה וד"א יש איזו המלצה לגבי ספרים ב PHP? שרון

N i X

New member
אז אחלה ;) !

אם את יודעת איך לכתוב שאילתות בSQL, ויודעת בערך איך בסיסי נתונים מאורגנים, אז סבבה, לכי ישר על לעבוד מול MySQL עם PHP. אף פעם לא יצא לי להניח את היד על ספר PHP, לא באנגלית ולא בעברית. אני ממליץ לך פשוט להתסקל ברפרנס שבאתר שלהם, שממש מעולה לפי דעתי. רוב שמות הפונקציות דומות מאוד לאלו שבC, ככה שאם את יודעת סי, אז את כבר ביתרון, שכן התחביר מאוד דומה לC. בהצלחה! ;)

למעלה