חדשה, אשמח לעזרה

nomchu2

New member
חדשה, אשמח לעזרה

בוקר טוב,
בני בן החמש וחצי אובחן, על ידי פסיכולוגית חינוכית, כהיפר אקטיבי.
אני מחפשת כעת מרכז או מרפאה אשר תלווה אותנו בכל הדרך שאנו עומדים לעבור.
ניסיתי לקבוע תור אצל פרופ' ורדה גרוס, ד"ר איתי ברגר וד"ר ירון דגני, אולם אצל כולם מדברים על תור לא לפני דצמבר.
אני כמובן מתייחסת לתורים פרטיים.
האם יש לכם המלצה באיזור ירושלים והסביבה, עם תורים שפויים יותר?
ובכלל - טיפים למתחילים?
תודה רבה!!

ברוכה הבאה

קודם כל ברוכה הבאה לפורום שלנו
אני בטוחה שמי מהגולשים יוכל להמליץ על רופא מאזור ירושלים
קחי בחשבון שלרוב התורים ארוכים, כנראה אין מספיק רופאים מומחים...
שווה לדעתי להמתין לרופא מומחה באמת, מה עוד שבנך עדיין צעיר
אם תכתבי מהם הקשיים שאתם את מתמודדת, נוכל לעזור לך בטיפים
ציפי קוברינסקי

nomchu2

New member
הקשיים הם רבים

נתחיל מזה שהוא פשוט לא מצליח לשבת - לא בשעת מפגש בגן, לא בשעת משחק וכמובן לא בשעת האוכל -
כאילו שיש בו מנגנון שמאלץ אותו לקום אחת לדקה. גם בדקה שהוא יושב, הישיבה היא תוך כדי תנועה מתמדת על הכיסא.
אני מרגישה שהוא לא שומע אותי. גם הגננת. אבל בדיעבד, אני מבינה שהוא שמע ואף הקשיב, למרות שלא הפסיק לזוז תוך כדי.
אין מצב שבו שנינו משוחחים והוא מיישיר אליי מבט ומקשיב. הוא עסוק כל הזמן בהסתובבויות.
הוא נופל ונתקל, הוא לוקח כלי משחית לידיים - מספריים כדי לספר את עצמו, מברגים כדי להוציא הברגות של כיסאות,
מרוקן בקצב בקבוקי שמפו ושפופרות משחת שיניים למרות שהוא יודע שאסור - זה כאילו חזק ממנו.
הוא לא מסוגל לקבל את המילה לא, ולא עומד כדי להקשיב מדוע לא. הוא מתחיל לצווח ולבכות ולטרוק דלתות, להפוך כיסאות
ולהוציא את כל התסכול שלו בצורות כאלו.
מצד שני, הוא מאד זקוק למגע, לחיבוקים, לנשיקות. הוא מקסים ומצחיק ומתבטא יפה.
בגן הסיפור הוא בדיוק אותו הדבר - הוא מסוגל לעקור מזגנים מהקירות כשהוא כועס, וזה בערך פעמיים ביום.

טיפים ראשונים

כפי שכתבת חוסר השקט חזק ממנו וההבנה שהוא לא מתנהג כך נגדך או נגד הגננת היא התחלה.
אין טעם בנסיון להסביר לו מדוע לפעמים התשובה היא לא, כל נסיון לשיחות ארוכות חסר תועלת.
התאימי את עצמך למצב, ותכנני איך את אומרת את מה שרצית בקצרה אבל ודאי שהוא הבין.
כאשר הוא כועס, תני לגיטימציה לכעס כמו: אני מבינה שזה מכעיס ואתה מאוכזב
כאשר הוא רגוע, תוך כדי חיבוק, הגדירי לו איך מותר להביע כעס ומה תהיה הסנקציה אם הוא לא עומד בכך.
כדי שזה יצליח, גם אם זה לוקח זמן, חשוב להקפיד על זמן איכות אתו לבד, באופן קבוע, עם אחד מההורים. בעצם זה תנאי להצלחה.
הקפידי להמעיט בביקורת על ההתנהגות והשתדלי למצוא מתחת לאדמה כל פירור של התנהגות ששווה חיזוק
האמיני לי, לא פגשתי אף ילד שסרב להקשיב לחיזוקים והאמת שמהם לומדים הכי טוב איך צריך להתנהג!
ציפי קוברינסקי

טיפים שניים...

רק כשהילד "פנוי" להקשבה, אפשר וחשוב לתת לו את הכלים להצליח איך להתמודד עם הקשיים, כשילד כועס הוא לא מקשיב (בדיוק כמונו...), לכן לא לנסות להעביר לו אז את האינפורמציה כי זה יהיה בזבוז זמן. ובכלל, לןא לנסח משפטים ארוכים שחוזרים על עצמם אלא להעניק לו משפטים קצרים שהוא יכול לזכור ולתרגל אותם. כשאומרים לו משהו חשוב שיאמר בטון רגוע ולא מתוך כעס (כי אז הוא לא מקשיב... בדיוק כמונו). כשהוא רגוע כדאי לתת לו את החיבוקים, המילים הטובות והחיזוקים, כשהוא כועס ומתפרץ רק להיות איתו ולהכיל את הכעס (אבל אז לא לחנך או להוכיח אותו.. בדיוק כמונו).
בעצם חשוב לזכור שהצלחה גוררת הצלחה ולכן כל כך חשוב שהוא יראה את ההצלחות שלו ופחות לשים דגש על ה"כשלונות" שלו.

nomchu2

New member
אני מנסה, באמת

והרבה פעמים גם מצליחה.
הבעיה היא שכאשר הוא נמצא במסגרת - גן ילדים או כיתה לצורך העניין,
אין אפשרות לתת לו את תשומת הלב לה הוא זקוק, בטח לא בכל פעם שהוא זקוק לה.
אני רוצה להתחיל לפתור את העניין ומתוסכלת מאד מהעובדה שעליי להמתין עד לחודש דצמבר רק כדי להתחיל בתהליך.
אין רופאים פרטיים שמוכנים לקבל תוך שבוע-שבועיים?
אני מתגמשת גם לאיזור מודיעין והמרכז - אני מוכרחה לעזור לו כבר עכשיו.

תודה רבה!

יש רופאים אבל גם להתאים תרופה לוקח זמן

ובנוסף, תרופה היא לא מטה קסם, ורופא הוא לא מדריך הורים...
אני ממליצה לקבוע תור לרופא, ובמקביל להתחיל טיפול התנהגותי ו/או הדרכת הורים.
לגבי הגן- לא מגיעה לו גננת שילוב? אם לא עברתם ועדת שילוב- כדאי כבר בשנה הקרובה להתחיל בהליך הזה- כדי שיקבל עזרה בכיתה א'. אני שוב ממליצה על בית הספר הממ"ד ברמות, יש שם כיתה טיפולית מדהימה!

הי nomchu2

אני מציעה לך לנסות לקבוע תור אצל ד"ר ברק ציפרמן, יש לו קליניקה בשהם, הוא נוירולוג ילדים. בנוסף לכך, ממליצה בחום לבקש הפניה לטיפול בריפוי בעיסוק, טיפול בשיטת cog-fun יכול לעזור לו ולכם מאד מאד.
תבקשו דרך התפתחות הילד גם הפניה להדרכת הורים או אפילו תפנו לבד, דרך פסיכולוגים בהסדר עם הקופה או באופן פרטי אם תרצו, כדי לקבל כבר כלים והדרכה ראשונית.

אתם יכולים גם לפנות לפסיכיאטר

לא רק לנוירולוגים. אולי התורים אצל פסיכיאטרים קצרים יותר?

nomchu2

New member
תודה רבה יעל

הצלחנו לקבוע תור אצל ד"ר ציפרמן!
אני מרגישה הקלה גדולה.
קראתי קצת אודות שיטת הטיפול שהמלצת עליה - מותר לפרסם בפורום שמות של מטפלים בשיטה זו באיזור ירושלים?

שוב תודה רבה!

תחפשי קצת אחורה בפורום

zivadina פרסמה כאן, קובץ word עם רשימת מרפאות בעיסוק מטפלות cog-fun בכל הארץ (גם אני שם, מטפלת באיזור מודיעין והסביבה).

שמחה שהצלחתם לקבוע תור, בהצלחה!

למעלה