חדשה, אשמח לעזרה

• פותח הנושא ch25
  • פורסם בתאריך

ch25

New member
חדשה, אשמח לעזרה

אני בחורה צעירה בת 25, לאחר כאבי בטן חזקים בעיקר בתקופת המחזור והביוץ,לפני כ4 חודשים נאמר לי שכנראה שיש לי אנדומטריוזיס,אבל אני מכיוון שאני בתולה לא ניתן לאשר באופן וודאי. כרגע מזה כ4 חודשים אני לוקחת גלולות ברצף (משולבות). הגלולות אמנם סייעו להפסקת הכאבים אך באופן זמני למדי, ולצערי נהיו תופעות לוואי אחרות שכנראה קשורות לגלולות (כתמים, מצבי רוח, עייפות כרונית)...קצת נמאס לי מהגלולות האלה ולכן אני מחפשת פתרונות אחרים...

אם מישהי יודעת איך יודעים בוודאות שאכן יש לי אנדומטריוזיס (כשכרגע לא ניתן לבצע בדיקות גניקולוגיות פנימיות), והאם יש איזה שהם פתרונות נוספים שהם לא גלולות?
אני מתכננת ללכת לייעוץ פרטי אצל רופא מומחה, רק מתלבטת האם יש טעם לכך כרגע והאם הוא יוכל לסייע לי בלא בדיקות?
ובמידה וכן מי מהרופאים מומלץ?

אשמח ממש לעזרתכן...

tuli2210

New member
הי...

טוב קודם כל גם אם היה אפשר לעשות לך בדיקה ואגינלית זה לא אומר שהיה אפשר לעשות אבחנה חד משמעית. בד"כ אבחנה חד משמעית היא רק בלפרוסקופיה וזה ממש לא תמיד מומלץ והכרחי.
אי מציעה לך לגשת לד"ר שיינמן המקסים והמקצועי.
יש בנות שכעיש בנות שימליצו על ד"ר סוריאנו מאזור המרכז ויש על ד"ר קאופמן מחיפה. כולם מקצועיים. שיינמן מאוד נחמד

יש תרופה חדשה בשם ויזאבל או משהו כזה. זה תרופה יעודית לאנדו לחא התופעות של הגלולות ולא משמשת כאמצי הגנה שאני מבינה שאת לא זקוק לו. חוץ מזה שהיא יקרה כי אינה בסל אולי תתאים לך.
בהצלחה

הייתי פונה למומחה אנדו.

אם את סובלת מתסמינים שמערבים את מע' העיכול / השתן, אז אני יש לפעמים תועלת בבדיקות אחרות מלבד הבדיקה הגניקולוגית. אני לא יודעת עד כמה זה רלוונטי במקרה שלך.
מבחינת טיפולים - יש גלולות/זריקות של פרוגסטרון בלבד, יש את הגלולה הייעודית לאנדו (ויזאבל) שהוזכרה כבר, ויש זריקות לדיכוי הורמונלי מוחלט. לעיתים לגלולות מסוגים שונים יש השפעה שונה (ותופעות לוואי שונות), והאפקט שלהן הוא בדר"כ מצטבר. דווקא בגלל שלא ניתן לבצע בדיקה גניקולוגית, הייתי פונה למומחה אנדו. חלק ניכר בתהליך האיבחון טמון בהיסטוריה הרפואית והתלונות של המטופלת. אם את גרה באזור הצפון - הייתי ממליצה על ד"ר קאופמן בחיפה, ואם באזור המרכז - ד"ר שיינמן בכפר סבא.

שיהיה בהצלחה.

liats80

New member
בהחלט כדאי לפנות למומחה אנדו

כמו שכתבו לך אבחון ודאי נעשה רק בלפרוסקופיה, אבל טיפול ניתן לתת גם ללא אבחנה ודאית.
רופא מומחה לאנדו יוכל לתחקר אותך בקשר לסימפטומים, לעשות אולטרסאונד בטני ולייעץ לך לגבי המשך מבחינת בדיקות/טיפול.
אם תאמרי מאיזה איזור את נוכל להמליץ לך על רופא באיזורך.

ליאת.

ch25

New member
תודה רבה על התגובות

אני בעקרון מאזור ירושלים, אבל אני מוכנה לנסוע גם לאזור המרכז אם ימליצו על מישהו...
יש המלצות לרופאים מהמרכז-ירושלים למעט דר' שיינמן? כמה זמן בערך לוקח לקבוע תור בפרטי?
והאם מישהי יודעת עם מכבי מכירים בכך כבדיקת ייעוץ לצורך החזר כספי (מכבי זהב)??
באולטרסאונד בטני האחרון שעשיתי לא ראו כלום...

אשמח לתשובות...

tuli2210

New member
אני חושבת שיש גם רופא טוב בירושלים

כך שמעתי...אולי מישהי מהבנות תדע.
אזור המרכז, ת"א כנראה יהיה לך יותר קרוב, ושם את יכולה להתקשר באופן פרטי למרפאה של סוראנו בעלות של כ- 800 ש"ח וקובעים תור מבר. אבל קחי בחשבון שסוריאנו לא כל כל עדין. שיינמן יותר עדין וקופרטיבי.

זואילי

New member
חחח בפעם הראשונה שלי

שנבדקתי אצל שינמן הוא חטף בעיטה.
סוריאנו איתי תמיד סופר עדין.

פז08

New member
גם אני מצטרפת להמלצה על שינמן.

באזור ירושלים יש את ד"ר חמני שגם כן נחשב מאוד טוב......
מצטרפת להמלצות לגשת לבדיקה אצל מומחה בתחום.
לגבי מכבי- תתקשרי למוקד מידע שלהם ותבררי איתם האם וכיצד ועד כמה הם נותנים החזר על הוצאת התייעצות....
בכל אופן ד"ר שינמן מקבל גם במאיר- שזה בית חולים ציבורי וניתן לגשת עם טופס 17.
כנ"ל לגבי ד"ר סוריאנו בתל השומר וד"ר קאופמן בבית חולים כרמל.
מניחה שזה אותו הדבר לגבי ד"ר חמני. לא זוכרת באיזה בית חולים הוא מקבל. נדמה לי שאחד מבתי חולים הדסה....

אני קיבלתי החזר ממכבי זהב על הייעוץ

שיינמן מקבל פרטי ברמת החייל. הייתי גם אצל סוריאנו, ואני לא יכולה להמליץ
...

ch25

New member
החזר של כמה קיבלת?

וכמה זמן לוקח לקבוע תור לדר' שיינמן ברמת החייל? יש לך טלפון של זימון תורים שם?
ולמי שכתבה למעלה שאפשר עם טופס 17, אז אני יודעת אבל הרופאה שלי חושבת שזה בשלב הזה מיותר אז היא לא רצתה לתת לי....

למישהי יש המלצה על דר' חמני בירושלים?

tova15

New member
רופא בירושלים

מומלץ לפנות לד"ר חמני מהדסה עין כרם. קראי בגוגל עליו.
בזמנו כשחיפשתי רופא מומחה לאנדו המליצו לי עליו. אבל, אני מהצפון ולכן בחרתי רופא מהאזור.עליו קיבלתי גם המלצות מאותו רופא נשים.
בהצלחה

ch25

New member
הבעיה היא שאין לי טופס 17 וגם לא יהיה לי

אז ללכת להדסה זה לא ממש אופציה כי חייב טופס 17.
ידוע לך אם הוא מקבל איפשהו באופן פרטי?

tova15

New member
יצירת קשר

בפורום beOK לניתוחים גניקולוגיים אנדומיטריוזיס מצאתי את מספר הקליניקה שלו.
אם את מעוניינת טלפני ל 025844404 אני מניחה , שישיבו לשאלותיך.
יום טוב

למעלה