חדשה אצלכם אם אפשר.

חדשה אצלכם אם אפשר.

אני אמא (גם) לילד בן 13 חולה C.F שלפני פחות מחודש אובחן גם כחולה סכרת. זו סכרת תלויית אינסולין למרות שכנראה אינה סכרת נעורים. ( ב C.F אצל כ 7% מהילדים מתפתחת סכרת ). אני די מצליחה כבר להסתדר טכנית עם מדידות הסוכר והזרקות האינסולין אבל מאד דואגת כל הזמן ופוחדת בייחוד מהיפו. אני פוחדת נורא בלילות ,שמה שעון מעורר לבדוק פעמיים בלילה ומסתובבת סהרורית בימים מחוסר שינה. רציצ\תי לשאול אתכם אם יש סיבה לדאגה שלי לעניין ההיפואים. אמרו לי שקיים חטיף מיוחד שמונע היפו בלילה. זה נכון? האם שימוש ב"לנטוס" מונע היפו ( גם בלילות)? בכלל , אם אפשר לקבל קצת טיפים ,אשמח מאד. תודה מראש.

ברוכים הבאים למועדון המתוק ../images/Emo8.gif

להגיד שהיפויים לא מתרחשים בלילה יהיה לשקר. אבל יש דרכים למנוע אותם. בראשית אם את כבר בודקת בלילה את כבר יודעת לאן זורמים פני הדברים האם קרה לכם היפו בלילה? אפשר לבדוק רמות סוכר לפני השינה. לאכול מזון מורכב כלומר פחמימות שמתפרקות לאט. לשים ליד המיטה בקבוק שתיה מתוקה או טבליות גלוקוז ולתת לילד להסתדר לבד - סה"כ הוא ילד גדול וזה שהוא יודע שאמא בודקת מסיר ממנו את האחריות.

היו היפואיפ בלילה

הילד לא התעורר מהם. כשהערתי אותו הוא אכן הרגיש רע( דיווח על דופק מהיר ורעב נורא). האם יכול להיות מצב שילד לא יתעורר מהיפו? אני יודעת שאם יתעורר ידע להסתדר אבל מה אם לא יתעורר?

לא יתעורר ../images/Emo4.gif

זה כבר מצב הדורש טיפול רפואי או הרבה סבלנות הורית להזריק גלוקגון או לתת על הלשון משהו מתוק קרה לי רק פעם אחת ב-22 שנים של סוכרת
אמא שלי טיפלה ע"י משהו מתוק לפה ואז לקחה אותי לביה"ח (התקשרה למרפאה וזה מה שאמרו לה לעשות
) מן הסתם עד שהגעתי לביה"ח המצב כבר היה טוב אבל אישפזו אותי עם גלוקוז עד שהערך הגיע ל-500
) בד"כ רצוי למנוע כאלה מצבים. האם את יודעת להגיד מה גרם לאותו היפו? האם זה מקרה בודד או שזה קורה בד"כ?

למעלה