חדשה אך מנוסה

דריה14

New member
חדשה אך מנוסה

שלום לכולכן, אני כבר שנתיים מנסה להביא ילד/ה לעולם וקוראת וותיקה של הפורום. אין לכן מושג כמה הקריאה הפסיבית עוזרת וכמעט תמיד מצאתי תשובה ומענה לכל תעוקות הגוף והנפש שעברתי במסע המפרך והלא יאומן הזה. קצת עלי: אני בת 42!!! כן כן ועדיין לא התייאשתי. כבר עשיתי כ- 12 הזרעות במהלך השנתיים האחרונות. הסיבה שעדיין לא עברתי ל- ivf היא כי הייתי בהריון פעמיים (הפלה אחת שבוע 6 ושניה שבוע 10) וכדי להשיג אישור למעבר אני צריכה להיות ב- 3 טיפולי הורמונים רצופים כדי להגיש בקשה, כלומר ההפלות לא רק מבעסות אלא גם מעכבות. למרות שקראתי כאן כי לנשים בגילי יש הטוענים כי עדיף להשאר בהזרעות - מי יודע. החל מאוגוסט האחרון אני עושה את הטיפולים בעזרת בנק הזרע ועברתי שם כבר 4 הזרעות (לפני כן הייתי עם בן זוג לצורך העניין) - הזרעה ראשונה עם הבנק - הריון שנגמר כאמור בשבוע 10. ועכשיו בטיפול השלישי מאז. 6 ימים של 2 אפולות גונאל לבטן. הבוקר הייתי באולטראסאונד ובדיקות דם כדי לראות מה התפתח החודש: רירית 8 מ"מ זקיק 19 מ"מ והשאר כ- 4 מכל שחלה רק בגודל של 12 מ"מ E - 830 Progestron 0.91 עכשיו הודיעו לי כי הם רוצים שאני אקח כוריגון הלילה ומחר בצהריים הזרעה. ולשאלתי: מישהי יודעת איך ממירים את הערכים של איכילוב לערכים של מכבי כי עד היום הייתי בערכי מכבי ואין לי דרך לערוך השוואה לערכים האלה. מצטערת שיצא ארוך ומודה על התמיכה, יום טוב דריה

רחל5

New member
"ערכי איכילוב", "ערכי מכבי"

יש איזה דיון סביב הנושא תחת ההודעה של יעל301. מהם "ערכי איכילוב" ומהם "ערכי מכבי"? אילו אותיות רשומות ליד המספרים?

שירלי 2

New member
תראי מה כתבתי בתשובה ליעל 301

ונדמה לי שאיכילוב עובדים בערכים כמו מכבי.

דריה, אנסה לעזור

הערכים די תואמים טרום ביוץ. בדרך כלל ה-E2 הוא כ-200 יחידות לזקיק בשל. היות שיש לך אחד מוביל של 19, זה מתאים. הפרוגסטרון נראה לי קצת נמוך. הערכים שלי ביום ראשון האחרון בבוקר (הלכתי להזרעה עוד באותו יום, בצהריים, די בדחיפות) היו: פרוג: 8.4 E2: 3,094 עם 2 זקיקים גודל 21, שניים גודל 17 ועוד שלושה 14, 11, 8. הרירית היתה 12 אני מקווה, שזה עונה לך על משהו. בהצלחה!!!

ברוכה הבאה ובהצלחה ../images/Emo140.gif

לא יודעת לענות לך, אבל מאחלת לך שהייה קצרה איתנו.

דריה14

New member
תודה על התשובות

בסוף כמובן עשיתי מה שהרופאים אמרו כמו ילדה טובה למרות שנראה לי טיפה מוקדם מידי והייתי מעדיפה לחכות עוד יום. קיבלתי עכשיו כוריגון ומחר הזרעה. שואבת מכאן אופטיומיות, תודה.

דריה קצת תשובות וקצת שאלות

הי, אני איתך באותה סירה (בת 39, אחרי 3 הפלות) קודם כל אני חושבת שבאמת אין לך מה לרוץ ל IVF כי את נקלטת להריון, ולגבי החזקה של הריון אין ל IVF כל השפעה וחבל סתם לעבור פרוצדורות מיותרות. לגבי התוצאות שלך, ניראה לי שהם אותו דבר כמו רמת מרפא. אני הייתי שואלת את הרופא למה הם לא נותנים לך דיכוי כמו צטרוטייד ע"מ שהזקיקים של ה-12 מ"מ גם יגדלו, וכך לתת יותר סיכוי להריון. אני אמנם עכשיו עשיתי את כל הבדיקות לבירור הפלות חוזרות, אבל הרופא שלי מאמין שזה בגלל איכות הביציות (גילי המבוגר) ולכן צריך פשוט להמשיך לנסות על שניפול על ביצית טובה. בכל מיקרה בהצלחה בטיפול הנוכחי, והלוואי שיהיה האחרון. ליאורי

דריה14

New member
נשמע כאילו יש לנו אותו רופא

אותי הוא אפילו לא שולח לבדוק לגבי ההפלות אלא ברור לו כי זה בגלל הגיל. תודה על העצה לדיכוי אני אכן אשאל אותו לקראת הטיפול הבא - אם יהיה?!?! האם את עושה חודש כן חודש לא? אני עושה חודש עם זריקות (2 אמפולות גונאל ל-6 ימים) וחודש על מחזור טבעי. האם אני צריכה לשאול אם כדאי להגדיל את המינון? בכל אופן אני יודעת שאני צריכה להתרכז בטיפול הזה, לשאוב אופטימיות ממקומות רחוקים ולהשתדל להיות בהווה. תודה.

הי דריה- ארוך

אותי אמנם הוא שלח לבדיקות, אבל אמר שלדעתו הכל בסדר. זה מצחיק, כאילו אני רוצה שימצאו משהו לא בסדר, נאמר עם הקרישיות, כדי שיהיה איך לטפל. כי הרי לאיכות הביציות אין ממש טיפול. אני אפילו שאלתי אותו מתי אני צריכה לחשוב על תרומת ביצית (למרות שבעלי לא מוכן לשמוע על זה בינתיים) ותשובתו היתה שכל עוד אני מגיבה לטיפול ויש לי זקיקים וביציות, ממשיכים לנסות. לגבי טיפולים - אני לא עושה הפסקות, טיפול אחרי טיפול ולגבי המינון, בטיפול האחרון הזרקתי כבר 4 אמפולות גונלF ובאמת התגובה היתה יותר טובה, היו איזה 2-3 זקיקים בכל צד (חלק היו ציסטות לדעתי). אבל ניראה לי שזה המינון. כי בפחות לא היו לי יותר מ-2 עם אחד מוביל, והשני כניראה לא בייץ בכלל כי היה עדיין צעיר. הבעיה אצלי היא לא בהיקלטות, כי ניקלטתי פעם גם עם זקיק אחד, וללא הזרעה אפילו. הבעיה היא שזה נופל. אני מאוד מקווה שבפעם הבאה זה יחזיק. לפי הסטטיסטיקות זה אמור

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אישית אני חושב שאין טעם לעבור לIVF. IVF מאפשר יצירת עובר והחזרתו לרחם. 2 ההריונות שלך הוכיחו שאת זה את בהחלט מסוגלת לעשות. אני בספק אם IVF ימנע הפלות. יתכן ובשל גילך כדאי לך לזרז את בירור נושא ההפלות. הקופה תאשר לך בדיקת קרישיות יתר,האם עשית צילום רחם? שיהיה בהצלחה נועם

דריה14

New member
תודה על התשובה והברכה

עשיתי צילום רחם לפני כשנה וחצי - היה תקין. אדבר עם הרופא לגבי הקרישיות כשאראה אותו. אבל הוא בדעה כי אם לא אכנס להריון עוד מחזור טיפולים הורמונלי אחד הוא ימליץ לעבור לivf. הוא עושה לי מחזור טיפולים טבעי ומחזור זריקות הורמונים לסירוגין - האם זה הנוהל המקובל? תודה דריה

למעלה