חדשה אך וותיקה

1GILOSH

New member
חדשה אך וותיקה

שלום לכן בנות הפורום, רק השבוע קיבלתי חיבור לאינטרנט וכבר (למזלי) מצאתי אתכן!!! אני ובעלי מנסים כשנה להיכנס להריון אך ללא הצלחה.... רק עכשיו החליט הרופא לעבור הלאה לטיפולים הבאים. אתמול ערך לי בדיקת אולטא סאונד וצפה בזקיק הצהוב ואני סה"כ שבועיים לאחר מחזור. האם זה ייתכן? אני יודעת שהביוץ מגיע 14 יום לפני המחזור הבא אבל עכשיו לאחר הבדיקה אני ממש מבולבלת... האם מישהי תוכל לסדר לי קצת את הראש? מה קורה פה? תודה מראש, אתן אכן נפלאות

עמית@

New member
שלום לך- ייתכן והחודש לא היה ביוץ

ומה שנצפה הוא שארית מחודש קודם- ייתכן והיה ביוץ מוקדם ולכן נראה הגופיף הצהוב- וייתכן שהכל תקין ובייצת ממש לפני הבדיקה (סביב היום ה14 למחזור- זה לא מדע מדוייק וייתכן שזה גם היה ביום ה13 או ה12) המחזור שלך סדיר בדרך כלל? מה אמר על כך הרופא? בהצלחה עמית

1GILOSH

New member
תודה רבה

עמית שלום, המחזור שלי מופיע בין 30-35 יום כל חודש אך אינני מצליחה לאתר את יום הביוץ(אם בכלל יש ביוץ!) הסברת לי בתשובתך שיכול להיות שהגופיף שנצפה הוא מחודש קודם האם הגופיף לא אמור לצאת עם קבלת הוסת? האם עדיין יש סיכוי לבייץ החודש (מחזור אחרון 7/4/02)? סליחה על הבורות! לצערי הרופא שלי חסר סבלנות לשאלותיי והייתי רוצה להחליף אותו! האם מישהי מכירה רופא טוב מאזור ראשל"צ בקופת חולים מכבי? תודה מראש על האוזן הקשבת

עמית@

New member
קבלת ווסת במרווחים של 30-35 יום

מורה בסבירות גבוהה למדי על ביוץ. והשיטה הטובה ביותר לאתרו היא באמצעות מעקב US לאורך כל החודש מלווה בבדיוקת דם לאיתור ווידוא הביוץ. תמיד ייתכנו שאריות מהחודש הקודם אבל הרבה יותר סביר שכבר היה ביוץ החודש ולפיכך נראה הגופיף הצהוב. אבל צריך לוודא שאכן גדלים לך כל חודש זקיקים ומבייצים כתיקונם. רופאים מומלצים יש בסרגל האפור למעלה ב"לוחות" אני לא מכירה מישהו מרשאון לציון אבל אולי אחרות כן. עמית

dandushx

New member
גילוש-על גופיף צהוב

הגופיף הצהוב הוא מה שנשאר מהזקיק בשחלה לאחר חריגת הביצית ממנה (הביוץ),תפקידו להפריש פרוגסטרון על מנת לתמוך ברירית . במידה ויש הפריה והריון , בעקבות השתרשות העובר בדופן הרחם מתחילים תאי העובר שהשתרשו להפריש את ההורמון HCG והוא מונע מהגופיף הצהוב להתנוון ולכן הוא נשאר וממשיך להפריש פרוגסטרון ולתמוך ברירית ובהריון.במידה וכעבור כשבועיים ואין הריון ואין HCG הגופיף מתנוון , רמת הפרוגסטרון צונחת ולכן הרירית קורסת ומדממת וזה הוסת. לכן קשה לי להאמין שהגופיף הצהוב שנראה באולט´ הוא מחודש שעבר כי סביר להניח שההוא כבר מזמן התנוון. רוב הסיכויים שהגופיף שנצפה הוא מהביוץ של החודש ועשית את האולט´ מיד אחרי הביוץ. כדי להיות יותר בטוחה , יש בדיקת דם של פרוגסטרון שעושים ביום ה-21 והיא גם כן יכולה להעיד אם היה ביוץ או לא. אני מציעה לכם במקביל גם לבדוק את הזרע , בדיקה אחת פשוטה תוכל לשפוך הרבה אור ותוכלו לדעת אם ישנה בעיה או שפשוט צריך להמשיך לנסות. המון בהצלחה וברוכה הבאה/השבה דנדוש

1GILOSH

New member
דנדוש

קודם כל תודה רבה! מה שמדהים אותי בפורום הזה שכולן עוזרות לכולן מכל הלב בעצם.... למה צריך רופאים שיש אתכן....

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

אנחנו יכולות לעשות מלאן דברים, אבל רק הרופא יכול לעשות אולטרסאונד לכן עוד צריך אותו קצת
המושג שהשתמשת מבלבל. דיברת על זקיק צהוב. יש זקיק ויש גופיף צהוב. הזקיק מתחיל להווצר מהימים הראשונים לוסת עד יום הביוץ. בתוך הזקיק מתפתחת הביצית, וכשהיא מבשילה היא פוקעת מהזקיק ומשתחררת לחצוצרה. הזקיק שנשאר הופך לגופיף הצהוב. שבועיים אחרי הוסת הרופא זיהה אצלך מן הסתם זקיק מוביל, מה שאומר שאתמול היית עדיין לפני ביוץ, ורצוי מאוד להקדיש את הימים- בעצם הלילות- לאהבה. אם קיבלת גם דו"ח כתוב, צריך להיות שם משהו בנוגע לנוזל בדוגלס. כאשר כתוב לא נצפה נוזל בדוגלס, זה מעיד שכנראה עדיין לא התחיל ביוץ. הביוץ מתרחש כ14 יום לפני הווסת. כלומר, לפי החישוב, ביום ה16-21. ולכן כבר ביום ה13-14 כדאי להתפנות להקדיש זמן לאהבה. לא חייבים כל יום, אפשר יום כן יום לא. זרע תקין שורד גם יומיים ברחם ויכול להפרות. סקס זה דבר נעים, אבל כשזה הופך לעסק מתוכנת זה נהיה איכסה למדי
האם הרופא שלך הוא מומחה פוריות? לא שאני מזלזלת ב"סתם" גניקולוג, אבל מאמינה שכל בעיה צריכה להיות מטופלת על ידי מי שמתמחה בה. שיהיה בהצלחה נועם

נעם -את ממש מקסימה !

איזה הסבר מעמיק ופשוט להבנה. הלוואי והיו מחזיקים לכל רופא יועצות כאלה בקליניקה...

נועם@בת

New member
כל ההסברים האלה ויותר מזה

נמצאים בספר "המדריך המלא לפריון" של פרופ´ בן רפאל ודר´ זיידמן. ניתן לרכוש אותו דרך האתר של סטימצקי. מומלץ בחום למי שכבר התחילה בטיפולים ורוצה לדעת עוד. לא מומלץ למי שממש בהתחלה ורק "מחפשת" להכנס ללחץ. נועם

kasa

New member
לגבי הספר "המדריך המלא לפריון" -

אני החלטתי בסוף לקנות אותו, למרות שאני בתחילת הדרך. אני דווקא לא חושבת שהוא מלחיץ. אפילו יש שם נתונים מאוד מעודדים - כמו למשל, האימרה של הפרופסור ש"כיום, עם כל ההתפתחות בנושאי פיריון - כמעט לכל אחת ואחד -יש פתרון..." - מצאתי שם כמה משפטים מעודדים. אפילו מרגיעים. ובכלל - טוב לדעת למה לצפות, אבל - זה אולי באמת עניין אישי. אני לא חושבת שהספר מלחיץ. אפילו - נחמד לדעת, גם למי שבתחילת הדרך.

dandushx

New member
100 ש"ח דרך האתר של סטימצקי ../images/Emo63.gif

הוא אמור להגיע אלי היום לפי האימייל שהם שלחו לי

kasa

New member
אכן, 100 ש"ח כולל משלוח, והם מאוד

יעילים. שולחים את הספר כבר למחרת. תול 2-3 ימים הוא אצלך. אתר נהדר יש להם.

לא הגיע בסוף../images/Emo12.gifאוף

אני לא מבינה , כבר למעלה משבוע. פעם קודמת זה הגיע באמת תוך יומיים. ולמי שתוהה שיניתי את השם מ-dandushx , זה נראה לי יותר סימפטי

1GILOSH

New member
נועם תודה, עוד שאלה קטנה...

הרופא שבדק אותי צפה בגופיף הצהוב ולא בזקיק ולפי מיטב ידעתי הגופיף נוצר לאחר שהביצית השתחררה מהזקיק כלומר כנראה כבר היה ביוץ. שאלתי היא: האם אחרי 14 יום מהמחזור עדיין לא מוקדם לראות את הגופיף הצהוב? האם יתכן שאלו שאריות מהחודש הקודם (גופיף שלא התנוון)? תודה מראש כול טוב

נועם@בת

New member
אם הביוץ שלך התרחש כבר

והרופא זיהה זקיק, הזקיק כבר מתחיל להפוך גופיף צהוב. אני מודה שאני לא יודעת כמה גדל הזקיק כשהוא הופך לגופיף צהוב. בכל מקרה אם יש גופיף צהוב, את כבר אחרי ביוץ. נועם

../images/Emo32.gif מנצלת שירשור זה לשאלה...../images/Emo32.gif

1GILOSH, סליחה שאני מתפרצת לך, אבל יש לי שאלה שקשורה לביוץ (אולי) וחשבתי שניתן לשרשר כאן... בתאריך 9/4 עברתי לפרוסקופיה, ולכן היו לי דימומים עוד כ-3 ימים לאחר מכן, למרות שבעצם הייתי בדיוק בסוף המחזור... ז"א שבערך יום לפני יום העצמאות הייתי (אולי) צריכה לבייץ, הרבה פעמים הרגשתי בזמן ביוץ כאב עז מאוד, כולל קרינה לרגל. משלשום בלילה, יומיים מלאים אני מרגישה כאבים חזקים בדיוק כמו זה שתמיד יש לי של הביוץ כאב עז ביותר שמקרין לרגל (כל הרגל כואבת) ובצד (לפי מה שאני מבינה, בשחלה), מה יכול להיות הכאב, הרי בעצם הביוץ כבר היה אמור להיות לפני שבוע (ובעצם הכאב מגיע לפני הביוץ עצמו) מישהי יודעת מה פשר הדבר??? ועוד שאלה שלא קשורה: כרגע הועברתי ל- IVF אבל עדיין אני לא מטופלת שם, כיוון שאני צריכה להביא מלא בדיקות שלי ושל בעלי (זרע, דם, שתן, צילומים וכיו"ב) ועד שאין לי אותם אני עוד לא קובעת תור, ככה שני בעצם לא יודעת מי הרופא ומאידך אני כבר לא בפוריות, כיוון שהועברתי משם, ובטח שבטח שכבר לא שייכת לרופא נשים (כבר שלוש שנים אני לא שייכת) אז אם יש לי שאלה (בקשר לבעיות קטנות שנוצרו לי מהלפרוסקופיה) בעצם אני בין שמיים לארץ ולא קשורה לשום רופא, אז למי אני פונה? סליחה על האורך של השאלה.... ותודה... ד.

המשך לשאלה שלי...

אם ידוע לי שהרופא המנתח (של הלפרוסקופיה) הוא רופא נשים (במקרה קרוב למקום מגורי), האם מותר לי לקבוע אצלו תור כדי לשאול אותו, הרי בעצם אני לא ממשיכה איתו, רק חד פעמי, זה מותר???

dandushx

New member
קצת התבלבלתי

אולי תעשי לי קצת סדר בדברים, מה דעתך
באיזה קופת חולים את ? מי שלח אותך לעשות את הלה פרוסקופיה ? מי הרופא שהפנה אותך לעשות את כל הבדיקות? ומי זה שמילא לך את הטפסים לועדה לאישור IVF של הקופה? באיזה בית חולים את מתכוונת לעשות את הטיפולים? אני מפציצה אותך בשאלות
,אני מקווה שלא אכפת לך , כי אני רוצה לעזור. בקשר לענין השני , ביוץ יכול גם לאחר לפעמים וזה מאוד יכול להיות בגלל הניתוח שזה קצת זז , לא נראה לי שאת צריכה לדאוג.
דנדוש

למעלה