חדשההה- עזרה..!!

בכלל לא דיברתי רק על נשים

ובטח שלא על הקיצוניות של רזה או שמן. הרי אף אחד לא יתכחש לעובדה שיש סגידה לרזון (שוב לא לאנורקסיה) כולם רוצים להיות רזים. וזה למה...

בתור דיעה קדומה, אבל לא בתור

גורם משיכה למין השני (יצר שהוא יותר מוטבע באדם).

S h a r k 1 8

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif אנשים! אתם פשוט סוטים מהנושא

היא בסך הכל בת 18 וחצי !! היא לא הולכת להתחתן עם אף אחד, וגם לא לעשות ילדים. השאלה היא האם כדאי לה ללכת עם הבחור שהיא אוהבת למרות שיש לה קרבה משפחתית אליו. אנשים כאן גם נכנסים לסוגיה של "בגידה" מכיוון שלשניהם יש בני זוג נוספים. שוב! זה לא מה שעומ על הפרק כאן. זה לא דיון מוסרי אודות השאלה: "האם זה נכון להתנשק עם מישהו כל עוד יש לי חבר? " הסוגייה היא האם לנהל מערכת יחסים רומנטית עם בן משפחה אך ורק לשם הרומנטיקה. ותו לא.

abcd80

New member
למה לצייר תמונה עגומה כ"כ?

תקראו את התגובה שלי לפותחת השרשור ותבינו. אני מכירה הרבה מקרים כאלה ואין שום פגמים גנטיים! לעומת זאת יש המון מקרים של זוגות שאין ביניהם קרבת דם הולידו פגמים גנטיים. אם הבעיה זה מחלות אז אי אפשר לדעת כל עוד לא עושים בדיקות גנטיות! ועזבו את השאיפות הטבעיות. אין מקובל ואין לא מקובל! זה נורמות חברתיות שיצרה החברה ולא צריכים כל הזמן ללכת לפי חוקי החברה ! ולגבי אהבה בין בני דודים או בין קרובים רחוקים יותר זה דבר שאי אפשר לשפוט ואולי קצת קשה להבין אבל זה דבר שקורה הרבה ואין מה לעשות עם זה. יש שמחליטים ללכת עם זה עד הסוף ויש שלא מחליטים שלא בגלל כל מיני סיבות או שזה לא מתאים להם אבל זה לא נותן זכות לשפוט את זה ולהגיד שזה מזעזע .

elena20

New member
זה שאת מכירה הרבה מקרים שאין

פגמים גנטיים זה לא אומר שאין בכלל. כמו שכתבתי בהודעה למעלה, חברה שלי יצאה עם בן דוד שנתיים וחצי, הם כן עשו בדיקות גנטיות על מנת לבדוק אם יש סיכוי למומים בלידה, התשובה שהם קיבלו הייתה: לא משנה כמה בדיקות יעשו לא ניתן לדעת בוודאות, אך העובדה שהם קרובי משפחה מגדילה את הסיכויים פי כמה וכמה ואם ירצו ילדים הם לוקחים סיכון נורא גדול.

שלום הגעתי מהשער

יש פה המון דיסאינפורמציה לגבי נישואי קרובים, זה שלא רואים פגמים לא אומר שהם לא קיימים ולמען האמת יש סיכוי גבוה יותר לפגמים גנטיים ומומים לצאצאים של נישואי קרובים מאשר בכלל האוכלוסיה אני למשל נכדה של בני דודים ובמשפחתינו היה מאוד מקובל עד הדור של סבי וסבתי להתחתן עם בני דודים וקרובים באופן כללי, הרבה נשים במשפחה לא החליפו שם משפחה עם הנישואין. אז לידיעתכם, רוב המשפחה חולה במחלה של בלוטות התריס ובסביבות גיל 50 כמעט כולם עוברים ניתוח לסדר את זה. אף גדול שעובר במשפחה (כולל בעיה במחיצות) כך שרבים מאיתנו עברו ניתוחים לתיקון האף. יש דיסלקציה והפרעות קשב וריכוז במשפחה. וזה בגלל שאין ערבוב עם גנים "מבחוץ" שידללו את הגנים הפגועים ואחת הראיות לכך היא שכולנו דומים זה לזה בצורה יוצאת דופן.

nate2000

New member
לגבי פגמים גנטיים

יש לי דודה שעובדת כרופאת ילדים בקופת חולים כללית ברהט. עכשיו במגזר הבדואי נישואי קרובים זה משהו שמאוד מקובל. רק מלשמוע את הסיפורים על כל מיני פגמים כאלה ואחרים שמתועדים כמקרה אחד למליון בספרי רפואה ושם זה משהו דיי נפוץ....

abcd80

New member
בגידה?

מה לעשות אם נוצרים רגשות אהבה למישהו אחר? יש שליטה על זה? לא תמיד! הרבה קשרים מסתיימים בגלל שמתאהבים בבן זוג אחר ואני לא חושבת שזה בגידה מכוונת אלא שפשוט זה קרה בלי כוונה. וחוץ מזה פותחת השרשור ציינה שהחבר שלה קנאי מאוד. כניראה משהו חסר שם אם היא התחילה להרגיש דברים כלפי מישהו אחר שאולי נותן לה את מה שהיא לא מקבלת מהחבר ?? זה קורה הרבה ומוביל לבגידה, מה לעשות. אבל זה לא מצדיק גישה שיפוטית כזו של "זה בגידה!" .

מה זה מה לעשות ???../images/Emo12.gif

כל עוד יש לה ולו חבר- זו בגידה ! מה לעשות ? להפרד ואז לממש את אהבתם (או שלא אבל זה כבר נושא לדיון אחר).

abcd80

New member
ברור שזה לא היתה הכוונה שלי

שימשיכו לבגוד בסתר. לכן היא באה לבקש עצות מה לעשות אם להפרד ללכת על האהבה שלה לבן דודה, הזוי ככל שיהיה או להשאר עם החבר ולוותר על בן הדוד. אני התכוונתי שזה שהיא חשה רגשות רומנטיים כלפי בן דודה לא בהכרח מעיד על בגידה כי לפעמים אין שליטה על רגשות. אם עושים משהו עם הרגשות האלה זה כבר תופס כיוון של בגידה.

הכוונה היא

שאם שניהם התאהבו, אז קודם כל שיסיימו קשר שיש להם כרגע וכשיהיו פנויים, אז שיעשו את מה שהם רוצים. לדעתי ניהול יחסים כלשהם עם אחר/ת בזמן שיש לך בן זוג זוהי בגידה. זה הכל

BonitA770

New member
לא הבנת אותי..!

הנשיקה בינינו הייתה עוד הרבה לפני שהיו לנו חברים ומאז שיש לי חבר (חצי שנה) לא ראיתי הרבה את בן דודה שלי ובטח שלא התנשקנו... אני לא יבגוד בחבר!!

efinka

New member
קודם כל,

קודם כל, תחליטי את מי את רוצה יותר את החבר שלך או אותו כי כמו שזה נראה אחד מהם מיותר פה... ותגידי לבן דוד שלך שיחליט גם מה נסגר איתך ועם חברה שלו.... אני אישית הייתי ממליצה לך לחתוך כי קשרים בתוך המשפחה זה לא משהו הכי רצוי בעולם תבדקי מה הרגשות שלך לגביו ואם הם מספיק חזקים ואמיתיים או שזה רק התרגשות חולפת ואתם רק נהנים מהקטע שזה אסור והכל... תעשו חשבון נפש עם עצמכם אם המערכת היחסים הזו באמת שווה שכדאי להסתכן בשבילה...

קרה לי...

בן דוד מדרגה שנייה. שנים רבות היה ביננו איזשהו מתח כזה, למרות ששום דבר לא קרה. הוא היה החבר הכי טוב שלי, הרגשתי שהוא חבר נפש שלי (וכך גם היינו קוראים אחד לשנייה). היום אני מבינה שזה מה שגרם לבילבול שלי. זה והרצון שהוא תמיד ישאר שלי, שלא תיכנס אף אחת אחרת ביננו ותקח ממני את המשענת שהוא נתן. אפשר לתת הסברים פסיכולוגיים ורפואיים רבים. יש הרבה מקרים שהולדת צאצאים אצל הורים מאותה משפחה עוברת בסדר ויש הרבה מקרים אחרים בהם הילדים סובלים מאוד (ולי יש דוגמה במשפחה של זוג בני דודים שהולידו ילדים, שחלקם פגועים מאוד). אני חושבת שתוכלי להשתמש בהסברים האלה רק אם תאספי לעצמך מספיק כוח רצון ותחליטי להתרחק. אני חושבת שזה הפתרון הכי טוב, אם הוא אפשרי- להתרחק קצת רגשית, עד שתהיי חזקה יותר.

העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך

היא להתרחק ממנו- להפחית כמה שיותר את ההגעה למפגשים משפחתיים, לא לדבר בטלפון/אייסי/מסנג'ר ולהשקיע את הזמן והמרץ שלך בקשר עם החבר כי נראה כי את משקיעה יותר זמן ומרץ בבן דודה ולא בחבר שלך ואולי יש מה לעבוד בקשר שלכם. בהצלחה

למעלה