חדר ניתוח

חדר ניתוח

וכל מילה נוספת מיותרת כמו נעלם מילים: קובי אוז לחן: קובי אוז ורמי יוסיפוב אמא אני עכשיו לבד, ליצן קטן נחמד, רוקד עם כל אחד... אמא אני עכשיו בעיר, עושה כאן פרצופים לכל האנשים. אמא כולם כאן צוחקים רק איפה שצריכים... אמא אני כאו מאושר, ומחייך חיוך מפה עד למדבר. אמא הכרתי אנשים, "אתה בסדר!" הם אומרים, "תלווה לי חמישים." אמא כולם כאן מדברים מתי שלא שותקים... את לא מבינה שאני כאן מנסה עוד להיות כמו שפעם אבל זה קשה. את לא מבינה שאני כאן מנסה עוד להיות כמו שפעם, אבל לפעמים מסתכל בראי ומיד מגלה שאני לא נמצא כאן בכלל, כמו נעלם... אמא אני עושה קניות, רואה כאן חנויות ומדבר שטויות אמא פגשתי חתיכות, עשו לי הנחות בכל מני צורות. אמא כולם מקללים בערב בכבישים.. את לא מבינה שאני כאן מנסה עוד...

לדעתי

השיר, כמו הרבה נוספים, הוא מאין דיבור של קובי ספק על עצמו ספק על הטיפוס שלו. מדובר באדם שעזב את הקהילה הקטנה שבו הוא חי ועבר לעיר הגדולה (במקרה של קובי, מעיירת הפיתוח שדרות לעיר תל אביב). עכשיו הוא מדבר עם אימא שלו על החיים בעיר הגדולה ומסביר לה כמה החיים שם שונים, דרכי ההתנהגות של האנשים, אורח החיים שלהם והאווירה הכל כך שונה. לתוך כל אלה נכנס הרצון לשמור על האווירה הביתית שהוא קיבל בבית "את לא מבינה שאני פה מנסה להיות כמו שפעם אבל זה קשה". וכשהוא באמת מסתכל בראי הוא מגלה שהוא לא נמצא שם, כלומר, שזה כבר לא הוא, הוא השתנה, הוא לא מצליח לשמור על סגנון החיים הישן שלו ונדחף לתוך סגנון החיים העירוני. השיר הזה גם כולל את אחד המשפטים הכי יפים בשירים של טיפקס: אמא הכרתי אנשים, "אתה בסדר!" הם אומרים, "תלווה לי חמישים".

הוד11

New member
אחלה ניתוח../images/Emo45.gif

אין לי מה להוסיף אחד ה - שירים בהא הידיעה של טיפקס שיר ענק

נו שאני לא אעשה ניתוחים

אז את השיר אני לא מכירה, עוד לא שמעתי אותו בעבר, אבל הטקסט מעניין, נעלם קוראים לשיר, כמו "להיות או לא להיות" אפשר לקחת את השיר הזה בצורה כזו. קובי מספר לדמות חזקה בעיניו, שהוא מצליח להשתלב, אבל ניראה לו שהשתלבות הזו, היא די מזויפת, כמו למשל "אמא הכרתי אנשים אתה בסדר הם אומרים, תלווה חמישים" אני רואה את המשפט הזה, הם משחקים אותה חברים, הם לא באמת רוצים להיות חברים בלי אינטרס מסוים. וכאן קובי מנסה לומר לדעתי, שהוא ממש מנסה להשתלב, אבל במקום מסוים הוא רואה את המציאות ומעדיף לא להיות, וברגע שהוא מנסה לא להיות, הוא מרגיש כמו נעלם, אבל מה שהוא היה פעם, הוא לא יכול לחזור, כי הוא כבר עבר את השלב הזה, ולאחזור אחחורה למשהו שכבר תיקן זה טעות מבחינתו לחזור, וגם אם הוא רוצה כבר לא יכול, וזה עובדה קיימת. ובסוף הוא אומר... "אמא, אני עושה קניות רואה כאן חניות אמא, פגשתי חתיכות עשו לי הנחות בכול מני צורות אמא, כולם מקללים בערב בכבישים" לדעתי בבית האחרון הוא מנסה לומר לדמות החזקה בחייו, שהוא קנה משהו, ואני לא חושבת שהוא דיבר על משהו חומרי, ויש פה מלא חניות ואפשר לקנות מלא דברים (ושוב אני לא חושבת שהוא מדבר על משהו חומרי,לדעתי ההפך הגמור) ובסוף ובסוף מקללים בכבישים, ונלחמים בנינו לבין עצמנו. והוא חוזר לשאלה להיות או לא להיות? הוא מנסה להיות, אבל הוא מעדיף לא להיות, בכזו מציאות. טוב אני חייבת לומר משהו היה לי די קשה לנתח את השיר הנ"ל אבל הצלחתי ותודו שזה דיי מעניין, (טוב ככה אני חושבת
) טוב יום קסום לכולם

טיפקסית

New member
אבל שכחת משהו ממש חשוב בשיר

הזה "אמא אני כאן מאושר ומחייך חיוך מפה עד למדבר הרררררררררררררר" [עזבו,הייתי חייבת זה מצחיק אותי לאללה בכל פעם]

שבוע טוב לכולם../images/Emo140.gif

דווקא אני אוהבת את הקטע, שהוא מאושר שמח והחיוך עולה על פניו. אולי באמת שחכתי לומר את זה בניתוח שלי, אז הנה לכול אלה שנכנסים לפרטים.... ורוצים ניתוח שלם,אז קבלו... אז רשמתי שלדעתי השיר מספר על המציאות הקשה, ושצריך לתת ולקחת, אולי במקום מסוים הוא שמח כי הוא מצליח עקב זה שלא מתיחסים אליו, ולא משחקים משחקי כוח, כי זה נראה לו ממש משחק לא מוצלח. אבל בתוך כול המציאות הקשה, יש לו חיוך על פניו, ואני שואלת האם החיוך אמיתי??? או שהוא מנסה להגיע לחיוך אמיתי מבפנים??? אבל מה שבטוח זה שגם אם הוא מחייך, (שזה טוב לחייך) ניראה לי שהוא לא יודע מזה חיוך אמיתי, כי בשיר הוא מספר על זה שהוא נעלם והוא מנסה לחזור למה שהוא היה. ואם ממש טוב לו למה הוא מנסה לחזור להיות מה שהוא היה. בכול אופן אני ממש שמחה שטוב לך טיפקסית, ואת מאושרת! שיהיה שבוע טוב לכולם
ואמן שבימים כאלה קרים בחוץ, יהיה לכולם חם בפנים
נו טוב אני והברכות המוזרות שלי
טוב ערב קסום לכולם

למעלה