חדר ניתוח

חדר ניתוח

והפעם, השיר הפותח את האלבום "נשיקה לדוד" של טיפקס: ספור עד עשר מילים ולחן: קובי אוז פעם זה היה הרבה יותר טוב לא היו כל התופעות וידענו בדרך כלל את האמת לא כמו היום דברים שלא עלו על הדעת אתמול עולים היום, פתאום ומה שהיה בטוח ומוכר כבר לא יהיה מחר. ספור עד עשר אל תתרגז ותתחיל מהתחלה יש לך מסר אז אל תוותר ותבחר מילה מילה מהתחלה. אולי פעם אחת תקשיבו לי יש לי דברים להגיד המצב פשוט לא יתכן אין, אין שום עתיד זה לא מה שציפיתי צריך לקחת אחריות מה זה הפקרות פה? נגמרה הסבלנות והסובלנות והקומממיות. ספור עד עשר אל תתרגז ותתחיל מהתחלה יש לך מסר אז אל תוותר ותבחר מילה מילה מהתחלה. היה לנו חלום איפה הוא היום נתתי את חלקי עכשיו תקשיבו לי חשוב לי שתדעו למרות שאתם לא במקומי אולי תבואו אל הצד שלי לראות את האמת שלי ספור עד עשר...

נו מה שאני לא אענה על פה,

על ניתוחים,,,,בסדר. אז ככה השיר מתחיל בזה שהיוצר ידע את האמת, ופתאום האמת שלו משתנה, אולי במקום מסוים הוא הבין, שאין מה לעשות זה המצב הקיים, אי אפשר לשנות כלום. ואז פתאום משהו נכנס לו לחיים ופתאום הוא רואה שכן אפשר, רק צריך לרצות,וברגע שאני רוצה משהו, אפילו בתת מודע אני פועל איך להשיג את הדבר. ואז היוצר אומר אני הייתי כול כך בטוח בראיה שלי, ופתאום הראייה משתנה,(לא לשכוח אני כותבת מנקודת מבט שלי.) משהו נכנס ושינה לי את הראייה, אז מאיפה אני יודע שמחר היא לא תשתנה שוב. ואז הוא מתעצבן, ואומר לעצמו לא שווה להיות עצבני, זה לא נותן כלום בחיים, אז הוא אומר לעצמו ספור עד עשר, תחשוב על המעשיים שלך לפני שאתה עושה, תחשוב ואז תתוכל לומר את הדברים בצורה יותר נכונה וברורה. היוצר שהוא קובי אומר, נמאס לי לקחת אחריות על כול מה שנעשה, אולי בעצם לא הכול באשמתי, המצב הזה פשוט לא יתכן, זה לא מה שציפתי(וסתם בשביל הקטע מה לא לומדים שאסור לצפות, תצפה לגרוע ביותר תקבל את הטוב ביותר, סתם היית חייבת להגיד את זה.) ונגמרה הסבלנות, אני לא מקבל את מה שאני רוצה, אני מתחיל לתעייף,ואז שוב פעם הוא אומר לעצמו הפעם באמת תספור עד עשר, תנסה באמת לסדר את המחשבות, ואז תוכל להוציא את זה בצורה טובה יותר. היה לנו חלום איפה הוא היום,,,(ללא ספק מתחברת לקטע הזה) איפה באמת החלום, הוא נותן ונותן, ולא לא מקשבים הוא אומר חזק חגק תשמעו חשוב שתדעו אתם לא במקומי, אולי תנסו לבוא לצד שלי,, והוא עדיין סופר עד עשר, בכדאי להרגע מסדר את המחשבות, כדי להוציא בצורה נכונה, והוא מנסה להגיד את הדברים בצורה נכונה טוב זהו לניתוח שלי, וזהו אני עולה לישון אני עוד צריכה לקום מחר לעבוד,, אז לילה מושלם לכולם

הוד11

New member
הניתוח שלי

השיר הוא דיאלוג אם מישהו לא שם לב בין הדובר בבתים לבין הדובר בפזמון. הדובר בבתים מתלונן כל הזמן, בהתחלה הוא אומר שפעם היה יותר טוב, ומדגיש כמה חרא היום. בבית השני הוא אומר שגם אין עתיד ושוב אומר שגרוע. בבית השלישי הוא מגדיל וטוען שהוא לא אשם כל השאר אשמים והם אף פעם לא הקשיבו לו. הדובר בפזמון חוזר ואומר לו שיחשוב לפני שהוא מדבר, ירגע קצת ויתחיל מהתחלה

sunshiner

New member
../images/Emo45.gif

זאת בעצם יציאה של קובי נגד אלה שמעדיפים להתלונן ולא לעשות. שים לב שלקראת סוף השיר הוא עובר שינוי ואומר: " אולי תבואו לצד שלי לשמוע את האמת שלי"

Funky Giraffe

New member
מחאה לייט שכזו

לא מתמקדת יותר מדי, לא הולכת ספציפית אבל מי פסל אותה כלא כתובה כמו שצריך? מה שכן, זה די הקדים את זמנו ב10 שנים. (96-97) שיר ענק.

למעלה