חדר ניתוח

הוד11

New member
חדר ניתוח

יסלח לי הסייד הנודד שאני המשכתי אבל מזמן לא ניתחנו שיר. והפעם שיר קשה במיוחד עם הרבה אפשרויות לפירוש: "ואתה" ואתה ביצוע: טיפקס מילים: קובי אוז לחן: רמי יוסיפוב שוב, שוב אני חושב עכשיו על כל הדברים שאני מפסיד כשאני לבד הכל קצת מפחיד מאוחר מאוחר לא תשוב ואתה עבר ואני מסתבך ומתחבא עד שיהיה מאוחר שוב, שוב אני חושב עכשיו בזמן נסיעה על החברה והחברים שלא לקחת איתך קום וברח קום וברח תסתלק קח את החיים ואני מסתבך איך, לא יודע איך אין לי ימים חדשים ואתה מתחבא בגבעה של חצץ ואני פונה דרומה זה אני חוזר לבית למושב ארוכה מתפתלת ארוכה האספלט שבור מגשם ואני חוזר הביתה ורואה אותך שוב שוב אני כועס מאשים את עצמי בחולשות שלך שוב אני הורס ומפסיד הצלחה אתה שם אתה שם אני כאן עם המחשבות והלוואי שהכל פתאום יעצר כדי שידליקו נרות ואתה המילים באדיבות שירונט

הוד11

New member
הניתוח שלי

לפי דעתי השיר מדבר על אח או חבר שכול שנאלץ להתמודד אם האבדן זמן מא אחרי המוות. "אין לי ימים חדשים" מתאר את ההתמודדות הכרוכה בסבל ובמחשבות על כך "שנגמרו לי החיים" שקורה הרבה פעמים במשפחות שכולות. "קח את החיים" אולי זה נשמע כמו קריאה כאילו לקחת את החיים באיזי או משהו כזה אבל לדעתי קובי התכוון שהדובר רוצה להחזיר לחיים את ההרוג, מה שמעיד על קושי בהפנמת המוות. "שאני מפסיד שאני לבד" הרגשה שאי אפשר בלי המת אי אפשר ליהיות לבד, "הכל קצת מפחיד". אתה שם, אני כאן" רק בסוף השיר הדובר משלים עם המוות אבל עדיין רוצה שהכל ייעצר "כדי שידליקו נרות" כלומר הוא רוצה לשמור את הזיכרון. שיר נהדר של טיפקס עם לחן מבריק של רמי יוסיפוב.

Funky Giraffe

New member
אני שונא לנתח שירים

אבל כבודו של השיר הזה פשוט מונח במקומו. אני יכול לספר שב31.8.03 לא הצלחתי להרדם כל הלילה, והשיר הזה פשוט עזר לי לעבור את כל התקופה הקשה של תחילת כתה ז', בלי שום קשר למשמעות שלו, אלא בפן המוזיקלי שלו, כשיר שהוא תוצר סופי... אחד המדהימים, אין ספק.

אני אוהבת אבל אין לי הרבה כח ,,,,,,

להתחיל לנתח את השיר אז אני יעשה את הקצרה: אה ועוד משהו....אישית בחיים לא שמעתי את השיר הזה (חחח
) לדעתי: היוצר של השיר (לצורך העניין זה קובי חח) רצה לומר לאיזה בחורה שתלך, והבחורה לא מוכנה ללכת ממקומה. ונראה לי שהיא גם לא חושבת על ללכת מפה בזמן הקרוב. חבל בשביל הגבר הזה, כי מה שבטוח זה שהגבר מתבלבל מקיומה. אז הוא מבקש שוב פעם, והיא בשלה. פירוש מענייו לא? חחחחחחח

הוד11

New member
אין בעיה../images/Emo127.gif

פשוט מזמן לא נתיחנו שיר וסבלנותי פקעה. אבל תוסיף את הניתוח שלך לשיר.

הניתוח שלי

יש לי הרגשה שהשיר הזה מדבר באופן אישי על בנאדם ספציפי. אמנם אין שום הקדשה שראיתי של השיר הזה. אבל יש לי הרגשה כזו. שיר שמדבר על אדם שהתאבד, ועל החבר שלו שלא מצליח להתגבר. הוא קם והלך ולקח איתו את החיים. והחבר שלו בטוח שהוא היה יכול לעזור לו, "אני כועס, מאשים את עצמי בחולשות שלך". הוא לא מצליח להתגבר על זה ודופק לעצמו את החיים, אין לו ימים חדשים, הוא "הורס ומפסיד הצלחה". והסיום הכל כך יפה של הבית השלישי: "והלוואי שהכל פתאום יעצר, כדי שידליקו נרות..."

טיפקסית

New member
הניתוח שלי

אני לא יודעת אם מישהו חשב על זה,אבל השיר הזה קצת הזכיר לי מה שקובי אמר בזמנו לגבי השיר "שקט". לדעתי "ואתה" הוא סוג של מונולוג עצמי,שקובי [כנראה] מקיים עם עצמו וזה בא אצלי לידי ביטוי בעיקר במשפט "שוב שוב אני חושב עכשיו על כל הדברים שאני מפסיד כשאני לבד הכל קצת מפחיד", וזה ממשיך במשפט "ואתה מתחבא בגבעה של חצץ" נראה כאילו קובי בעצם מנסה לברוח מהתחושה של הבדידות והלבד,ולכן מעדיף לחזור לעבר שלו ולחשוב על הטוב שהיה ["ואני חוזר לבית למושב"]. ובעצם אחרי זה הוא מתאר את החזרה מהבית במושב [כנראה בית ההורים] לבית שלו ובעצם אומר שהוא רואה בו את עצמו [ואני חוזר הביתה ורואה אותך]. אתה שם אתה שם אני כאן-מעין משחק של קובי לעצמו,כנראה תחושה פנימית. קובי בשיר הזה מתמודד עם איזו תחושת בדידות וזרות,איזו תחושת ניכור ממשהו זר,הפחד של להיות לבד [ייתכן ונכתב אחרי הפרידה מעדי בן יהודה החברה הראשונה?] בכל אופן שיר מקסים,באופן אישי אחד האהובים עליי מבחינת הליריקה והלחן.

ושוב,,,, עדיף מאוחר לא?../images/Emo8.gif

אז אני לא מכירה את הליריקה והלחן, אבל המילים,המילים האלה מדברות מעצמם לא? אני רוצה לומר לך טיפקסית, והגיב על שני ההודעות האחרונות: בואו פעם אחת, ניראה את הצד השני לא מי שכתב את השיר אלה, על מי ולמה נכתב השיר.(אז כולם בטוח מיבנים על מי, חחח
) אז הזמר אומר למישהי שהיא הגיעה לביתה, היא חזרה משם בכדי ללמוד ולעבוד. לא הכול בחיים שלה קשור בסיפור הזה. היא לא רוצה להרוס לא לך ולא לו, היא דווקא חושבת שאתם מתאימים. טוב בכול אופן שיהיה סוף שבוע רגוע (ושוב פעם אני אומרת אתזה חחח
) אוהבת את כולם

למעלה