חדר מיותר

calya

New member
חדר מיותר ../images/Emo4.gif

מה הייתם עושים אם היה לכם חדר מיותר ? בגלל שהכריחו אותי להוסיף את החניה לבית ובגלל שאני לא רוצה בשום פנים לשנות את המבנה שאני כל כך אוהבת נוצר לי פשוט חדר מיותר... החניה. זה בעצם סוג של חדר, מלבני, סגור בשלושה קירות ותריס. לא רוצה לעשות חריגות בניה ולבנות בתוכו דברים. לא יכולה לאפשר לו גישה לתוך הבית בדלת (זה מחרב לי את התכנון) ולכן הוא יכול להפתח מקסימום לפאטיו. מה עושים עם זה ? חדר תחביבים ? קולנוע ביתי ? חדר משחקים ? (שנכנסים אליו מהחצר בלבד ??) אני מפנטזת חופשי. ושום דבר לא נשמע נכון.... מה הייתם עושים עם חדר כזה מיותר ומנותק שאתם מחוייבים לבנות ?

צימעס

New member
ואת לא רוצה לחנות שם?

נשמע כמו בול לאופניים, כלי גינה, כלי עבודה. יכול להתאים ליצירה (חימר וגואש מרוחים בכל פינה). נשמע כמו משהו שמתאים למתבגר, מקום לעבוד. מה דעתך לא לתכנן, וכשהבית יהיה בנוי תראו איזה מקום חסר בבית עצמו?

calya

New member
לא רוצה לחנות שם. הבית יושב על מפרץ חניה ענק

בסוף רחוב ללא מוצא. אין לי שום סיבה לחנות בכלל בתוך השטח. מתכננת במקום החניה הלא מקורה סוג של בוסתן מקורה בסוכת גפנים או משהו... אוי ומחסן ממש לא חסר לי. במסגרת האילוצים נאלצתי להוסיף מרתף 50 מ"ר שאני לא רוצה ובתוכו ממ"ד 12 מ"ר שאני לא רוצה. מחסנים וגם חדרי משחקים יש לי בשפע עכשיו...

bar 23

New member
גם אנחנו בסוף רחוב ללא מוצא, אבל...

לא מוותרים על חניה כמה שיותר צמודה לבית מהסיבה הפשוטה שנקראת "ילדים". ובפירוט: קודם כל כשעולים לרכב יוצא מצב שהילדים לא מטיילים לך בחניה עד שאת "מעמיסה" אותם. חניה זה מקום מסוכן לא פחות מכביש. אני יודעת שכרגע החבר'ה שלך גדולים ויותר מבינים אבל אם את מתכננת בעתיד עוד ילד אחד לפחות.... דבר שני-חורף! גשם, רוח וכו'. חניה צמודה לבית, במיוחד אם היא מקורה, מונעת מהילדים (וממך) לסבול כל הדרך אל האוטו בימים קרים וגשומים. גם בקיץ-רכב שהיה תחת קירוי הוא רכב שהרבה יותר נעים להיכנס אליו מאשר רכב שעמד בשמש שעות. דבר אחרון-נוחות. להוריד קניות מהאוטו וללכת כמה שפחות לכיוון הבית.

calya

New member
אני מושבניקית מאז ומעולם

זה עובד אחרת מבעיר... גם היום אני חונה בחוץ (באותו המושב) זה מאד פשוט - מוציאים אותם, מכניסים אותם לחצר, סוגרים את השער ומשם הם ממשיכים לבד... הבעיה רק בגשם, אבל אז ממילא צריך חניה מקורה מה שאין לי כונה לעשות (אם היתה לי ברירה). קצת גשם עוד לא הרג אף אחד....

calya

New member
אבל האמת שחדר לחימר נשמע לי פתאום קסום

(לאחרונה חזרתי לפסל... מממ....)

calya

New member
../images/Emo135.gif צימעס את הזוכה.

מכירה את זה כשמשהו נורא נכון ועושה לך צמרמורת ? אכן, עכשיו אני ממש מאושרת מחדר האומנות החדש שלי. חימר (והרבה), גואש, אפילו לוחות תלויים על הקירות לציור.... אוי, איזה כיף.

צימעס

New member
../images/Emo45.gif שמחה לשמוע

כשתעשי את ההסבה המקצועית, תוכלי לעשות גם חוגי יצירה

הייתי עושה מחסן

למיטת תינוק, סוכה, מזוודות, צידנית, אופניים, ציוד גינה, מנגל ועוד ועוד

bar 23

New member
אם הכניסה היא רק מהחצר מה עם מחסן?

מחסן כזה לאיחסון של ציוד גינון, מכסחת דשא וכו'. אפשר גם מחסן כללי, לא הבנתי מההודעה מה הגודל של החדר הזה....

calya

New member
גודל של חניה...

מוסיפה ציור סכמטי (תוכניות ממש יהיו רק מחר). בחום הקיר של הדו. בשחור תרשים סכמטי (ומרובע להחריד) של הקומה. בורוד החצר הפנימית. בירוק חדר השינה שלי שגורם לכל הבעיות כי אני לא מוכנה להרחיק אותו מלהיות צמוד לפאטיו, זו כל הפואנטה ולכן אין דרך לעשות מסדרון מתוך הבית שמוביל לחדר החניה (אחרת הוא היה משמש כחדר עבודה למשל...) בסגול החניה המטופשת שאי אפשר לשנות, למקם מחדש, להזיז או לבטל בשום צורה או דרך (שלא כוללת שנה וחצי בועדה המחוזית). וכמו שכתבתי למעלה - גם ככה בגלל החניה הכריחו אותי להוריד את הממ"ד למרתף (סיפור ארוך) ולכן צמח לי גם מרתף של 50 מ"ר שאני לא רוצה ובתוכו ממ"ד 12 מ"ר שאני לא רוצה

calya

New member
ולא יודעת מה הגודל... רוחב ואורך של חניה

תקנית. מישהו יודע אולי ? בבית הקודם היתה לי כזו וזה היה חדר משחקים מכובד מאד לילדים (מלבני כזה אבל נוח).

calya

New member
אז נראה לי 2.5 על 5

(רק חניה אחת היא בנויה. השניה היא עוד פעם 2.5 על 5 בהמשך שלה אבל לא מקורה).

bar 23

New member
לגבי גודל החניה...

אנחנו מתכוונים להחליף את האוטו לרכב יותר גדול אחרי שנעבור. אז לקחנו את המידות של הרכב הגדול יותר (מיני-וואן) ומידות של עוד רכב משפחתי שיש לנו היום, חיברנו והוספנו מרחק סביר לפתיחת דלתות ועוד קצת מלפנים ומאחור וככה חישבנו את גודל החניה.

צימעס

New member
גודל החניה זה משהו בתב"ע.

אני משערת שזה מספיק גדול למיני-ואן.

פיטנגו4

New member
חניה ניצבת לרכב רגיל

מינימום אורך 5.00 רוחב 2.40. זה שונה לרכב נכים/גדול, חניה בין קירות, חניה שלא בניצב. אין תקן לבניה פרטית.

למעלה