חדר ילדים

knockout

New member
חדר ילדים

בקרוב אנו מעבירים את בננו בן השנתיים לחדר משלו... קנינו לו מטה ולפי מאמרים שקראתי לא טוב למקם אותה בקו ישר עם הדלת ומצד שני לא טוב למקמה במקום שבו לא רואים את הדלת... ואלו שתי האופציות שקיימות עבורנו... השאלה מה עדיף משתי האופציות האלו? בנוסף, אין לנו אפשרות למקם את ראש המיטה בצמוד לקיר, האם יש דרך "לפצות" על כך? ושאלה אחרונה בהחלט- מיקום בצמוד לקיר חיצוני? כדאי? כי יפתור לנו את שתי הדילמות הנ"ל, אבל הוא מתחת לחלון ונראה לי חשיפה לקור/חום יהיה בעייתי... אשמח לתשובות, נעה

knockout

New member
תוספת קטנה...

מקריאה כאן הבנתי שיש חשיבות לתאריך הלידה של בני- 16/9/05 תודה!

דנה A

New member
חדר ילדים

הי נעה, ברוכה הבאה לפורום, אכן מיקום מיטה בקו ישר מול דלת אינו מומלץ, גם במיקום בו לא ניתן לראות את הדלת את אומרת כי לא ניתן למקם את ראש מיטה בצמוד לקיר, מדוע? ראש צריך "הר" , יש למקם את ראש המיטה במיקום שיש הגנה, צב לראש ולמיטה, זה חיוני. במידה ואין אפשרי להציב את המיטה בצמוד לחלופת גב, למשל בצמידות לשידת ההחתלה, ארון וכד', האם זה מתאפשר בחדר? בנוגע להצבת המיטה בצמוד לקיר חיצוני - מה ישנו מחוץ לקיר זה? האם מבנה או כביש, צומת, אנטנה? אם מיטה מוצבת תחת חלון יש לסגרו ולהגיף התריסים בלילה, הוספת וילון אפשרית גם כן. אינני ממליצה על בחירת מיקום עג' הרשת, אלא רק המלצות כלליות. אשמח לתשובתייך דנה אהרון

knockout

New member
המשך...

האופציה היחידה ליצור למיטה משענת היא על קיר חיצוני, שחציו העליון הוא חלון לכל אורך הקיר. אבל מה שמטריד אותי הוא ההחשפות לחום בקיץ וקור בחורף. מחוץ לחלון יש מרחב גדול של דשא וצמחיה בקו ישר ומעט משמאלו (כמה מטרים ממנו) יש כביש. אם אעמיד את ראש המטה בצמוד לקיר, החלון שם ממילא לא נפתח- זה תריס שנפתח לצד וזה הצד שאליו נפתח התריס, כך ששם תמיד סגור... כשאת אומרת חלון סגור ותריסים מוגפים, הכוונה לחלק שמתחתיו ממוקמת המיטה, נכון? בשאר החלקים החלון יכול להישאר פתוח? בעקרון למיטה יש משענת במיקום הראש, אבל אני מבינה שזה לא מספיק... איזה כיף שיש פורום כזה... תודה על תשובותיך, נעה

דנה A

New member
תשובות

אם מעבר לקיר שבו תהיה מונחת המיטה ישנו כביש, כמובן שאין זה מומלץ להעמיד שם את המיטה. קשה להבין את תיאור הסביבה באופן מדויק ללא בדיקה ואיבחון השטח, כאמור איני ממליצה על מיקום הצבת מיטה עג' הפורום בשל פרמטרים רבים החסרים. הכוונה לחלון ותריסים סגורים - הכוונה כאשר החלון ממוקם מעל המיטה יש לסגרו, ולהגיף את התריסים. מעבר לכך, בחדר שינה בעת השינה מומלץ לסגור הפתחים השונים כדי לשמור על "מיכל" הצ'י. משענת המיטה - האם המיטה מוצבת באמצע הקיר, כך שמאחורי המשענת יש חלל? יום קסום דנה אהרון

למעלה