חדר ארונות

car123

New member
חדר ארונות

בהנחה שיש לי ארון מעילים גדול בכניסה, ארון שירות למגבות, מצעים ואפשרי גם נעליים, האם חדר ארונות בגודל 225X150 הוא עדיין קטן? אני שוקלת אפשרות להרחיב אותו ל- 225X200 אבל זה כמובן יגדיל את המטרז' של הבית. האם כדאי?

car123

New member
אני מצטערת שאני שולחת הודעות נפרדות

אני פשוט לפני סגירה והנושאים שבהתלבטות שונים. אני לא רוצה לבלבל עם מיליון סעיפים. אני מקווה שזה בסדר.

bar 23

New member
תלוי עד כמה את חובבת בגדים../images/Emo8.gif

לי אישית זה היה מספיק, לאיש שלי זה היה מספיק בקושי רב...לשנינו ביחד אני בספק. את צריכה לראות האם לך ולבן זוגך יש כמות בגדים גדולה (וזה כמובן אחרי שעשית סדר בארון והשארת רק את מה שבשימוש). לדעתי עוד חצי מטר תמיד יכול להיות טוב בכל מה שקשור לאיחסון, השאלה היא כמה קריטי זה בשבילך מבחינת הגדלת המטראז'.

car123

New member
לגבי הגדלת המטרז'

זה כנראה (אני לא מומחית, זו השערה שלי) זה יוסיף עוד 2 מ"ר, מה שאומר תוספת עלויות לבניה ולאישורים. השאלה אם זה שווה את זה. מאחר והדלת שלי באמצע האורך מישהי הציעה לי בפורום לעשות שתי ארונות באורך 1.5 מ'. אם אני אגדיל את הרוחב של חדר השינה, ייצאו לי שני ארונות באורך 2 מ' שזה כבר מכובד (לא?) האם כדאי להוסיף עלויות לשם כך (אני עדיין צריך לבדוק אם יש מקום בקוי הבניין להוסיף רוחב....

car123

New member
שתי= שני

צריך=צריכה מצטערת, אני כותבת מהר מדי ולא שמה לב...

אם יש לך הרבה בגדים לזרוק

אז זה אומר שכנראה זה דפוס ההתנהגות שלך - וגם אם תזרקי את הכל במעבר - תוך שול שנים תיהיה לך אותה כמות בגדים לזרוק - אלא אם כן תחליטי לשנות דפוס התנהגות. אז אני לא הייתי בונה על לתכנן מקום שיספיק לי לבגדים שיעברו איתי בית - כי אני יודעת שאני בטוח "יאסוף" כמות יותר גדולה עם הזמן. מצד שני - אם יש לך מוטיבציה לשנות את הדפוס - שטח איחסון מצומצם יותר יכול לעזור

car123

New member
זה היה מכוון אליי?

כי אני דווקא לא מאלה שזורקות בגדים. מדי פעם מאז שהגעתי לארה"ב אני תורמת בגדים אבל משום מה, זה אף פעם לא מפנה לי מקום בארון
אז אם יש לי לא מעט בגדים אני מניחה שיהיו עוד אבל זה רק בגדים, (מצעים, מגבות,מעילים ונעליים בארונות אחרים) האם החדר יספיק? האם שני ארונות בני 1.5 מ' לה ולו יספיקו?

לי ולזוגי זה לא יספיק

רק תליה יש לנו 175 ס"מ בחדר ארונות וזה לא מספיק, יש עוד בארון אחר. ורוב הבגדים שלנו לא לתליה...

זהבה נ

New member
תלוי איך את מתכוונת לסדר את חדר הארונות

יש היום בשוק ארונות הכי פשוטים בגובה של 240 מר' ורוחב של 160 מר' וניתן לארגן אתם חדר ארונות מרווח מאוד ולהכניס לתוכו גם אזור נרחב מאוד של תליה בן שתי קירות כך שכל גודל גדול יכול לתת לך מקום מרווח יותר ולשלב בתוכו גם מראה ומקום ישיבה ואיפור. בעבר בחדר הארונות שלי התקנתי דלת פלדלת והיא לי חדר סגור בבית כמו כספת ובו גם הכנסתי פינת משרד קטנה עם מחשב וניירת חשובה של הבית כי למי אין כזה דבר בבית כמו נייירת חשובה ודרכונים .... זה נכון ומתאים רק אם אין חלון לחדר הארונות שהוא בגודלו חדר לכל דבר... בנושא של לאגור בגדים זה כבר עניין יותר אישי ותלוי באופי של כל אחד יש כאלו שלא אוגרים והכל אצלם בלגן ויש כאלו שהם עמוסים ולכל דבר יש מקום ויש להם הרבה והם זקוקים לשימוש ולהחלפה של כל הבגדים. הדעה הרווחת היא שלחדש ולהכניס לבית אנרגיות ורעננות זה לעשות סדר בבית ולהוציא ממנו כל מוצרים שלא בשימוש וזה גם לגבי בגדים ואז נכנסים לבית אנרגיות חדשות. אני אומרת שכל מה שלא השתמשנו בו יותר משנתיים כנראה שלא נצטרך אותו לעולם וגם אם פעם בעתיד אולי נצטרך אותו לא שווה המקום שהוא לוקח בבית וזה שצריך לאבק אותו כל הזמן ולדאוג לו מיותר כנראה. אצלי היו תקופות שונות בחיים בגלל עבודה ישנזקקתי להחלפה של בגדים ייצוגיים מידי יום ולכן היה לי יותר בגדים וחליפות מחוייטות בחדר ארונות והייתי זקוקה ליותר מקום תליה והיום אני רואה שאני לא כל כרך צריכה את המקום לתליה אלאל יותר מקומות ממודפים אז החשיבה אחרת. אצלי כשהילדים כעת גדולים צריך לבגדים שלהם הרבה פחות ופחות מקום, זה לא שאנו רוכשים להם בגדים זה אחרת כאשר הם מתבגרים הם רוכשים לעצמם והיום כשאצלי הם בגירים אני לא יכולה לקנות להם בגדים כי לא יעזור גם אם אני אקנה והם לא אוהבים אז זה יונח בארון ולבסוף אזרוק אותם או אתרום לויצ"ו... החיים זה דבר דינמי ומשתנה בכל עשור בערך לדעתי החוכמה היא להתאים עצמנו לצרכים משתנים כי לכל שלב בחיים יש צרכים שונים והם יחסית משתנים משלב לשלב ואנו אמורים להתאים את עצמנו לשלבים אליהם נגיע ככל שניתן. שורה תחתונה אם יש לך את המקום והאפשרות את לא תצטערי על יותר מקום בחדר ארונות.

למה שלא תבדקי בדיוק?

אני נכנסתי לחדר הארונות הנוכחי שלי ובדקתי כמה "ערמות" יש לי שאני רוצה מקום עבורם (נניח - ערמה של גופיות, ערמה חולצות ארוכות, ערמה סוודרים, 2 ערמות מכנסיים.....) מדדתי איזה שטח מדף לוקחת כל ערמה (לדוגמא אני אוהבת מדפים בעומק 45 ס"מ אז כל ערמה צריכה כ40 ס"מ רוחב). ואז הוספתי תליה ובגדים תחתונים. "סידרתי" את זה בגובה נגיש וראיתי כמה איחסון נשאר לי במדפים העליונים ושזה מספיק לי.

car123

New member
בסופו של דבר הגדלתי את החדר

ל- 225X200. מקווה שזה מספיק, אני יכולה להגדיל יותר, אבל אני לא רוצה להגדיל יותר מזה את המטרז' במחירי הבניה של היום. היום אגב מספיק לי פחות אבל אני חוששת שלעתיד זה לא יספיק. תודה.

למעלה