חדרי ילדים מידות

הילי 114

New member
חדרי ילדים מידות

מתוכננים לנו 2 חדרי ילדים כל חדר 3.23/3.0 מ' חדר לכל ילד נראה לנו מספיק בהחלט מה דעתכם?

גרזנית

New member
נורא קטן

בחדר ילדים ידנים, מאחסנים בגדים וצעצועים, מארחים חברים ולומדים. יכולל היות שנראה לך מספיק כי ילדייך מאד קטנים. שרטטי את החדר, תכניסי מיטה וחצי, ארון 3 דלתות, שולחן כתיבה ותגלי כי נגמר החדר, אין מקום לשחק. לדוגמא: הבן המתבגר שלי גר בחדר בגודל 3X3.5 ואין לו מקום לנשום(יש לו בחדר גם מגבר וגיטרות) ואם באים עוד חברים בכלל אין להם מקום לזוז. חבל לבנות וילה עם מרחבים אינסופיים במטבח ובסלון ולילדים לתכנן צינוק.

fireman

New member
קטן, לדאוג לפחות לצלע אחת שנושקת לכיוון ה4 מ'

מלמעלה או מלמטה

efratcn

New member
אני דווקא חושבת שזה מספיק

אני מאלו שחושבים שלא צריך לחיות בחדרים אלא בחלל הציבורי. אני רוצה שילדיי לא יקברו בתוך החדרים שלהם (ולכן לא תהיה למשל טלויזיה בחדרים) אלא יצאו החוצה. בעיניי הגודל הזה מספיק בהחלט. עניין של השקפת עולם.

גרזנית

New member
בני כמה הילדים שלך?

ילדים חיו בחלל הציבורי? נפלא עד גיל ההתבגרות ומה כשבאים חברים ללמוד או לנגן או להכין פעולות לצופים?ישביתו לך את הבית?

efratcn

New member
קטנים אבל מה זה משנה?

כמתבגרת חייתי בחדר שגודלו היה 1.2 על 2.2. קטן מאד. בלי טלויזיה ועם גיטרה ומיטה זוגית בלבד. שיעורים גם ככה לא ממש הכנתי ואם כן אז במטבח
לא חושבת שזה פגע בהתבגרות שלי. לא ישביתו את הבית ולא כלום. יהיו בחדר שלהם גם אם לא יהיה גדול במיוחד. היום הם צריכים חדר קטן ושניהם גרים בו ביחד. בסה"כ תקופת המגורים שלהם בחדר תהיה לכמה שנים ואז מה בדיוק אני אעשה עם חדרי ענק ללא שימוש? לא תודה. בעיניי בכלל תרבות ה"מה שיותר גדול יותר טוב" לא תופסת. אני גם לא מתחברת לקונספט של פינת אוכל וחושבת ששירותי אורחים זה משהו מיותר מאד. אבל זו אני ואני גרה בבית שלי וככה הוא תוכנן. בהתאם להשקפת העולם שלנו. זה לא מתאים לכל אחד, אני יודעת, אבל זה מתאים *לנו*.

קורן401

New member
חדר של 3.5 על 3

מספיק מעל הראש אין צורך לעשות יותר גדול אצלי יש שתי ילדים בחדר של 9 מטר והכל מצויין אולי נבנה ליד אולם שיוכל להכניס גם להקה ולא רק גיטרה או שכבר נתכנן לו את הבית אחרי שהוא עוזב אותו לא צריך להסחף חדר של 9-10 מספיק לגמרי

fireman

New member
צר לי אך השקפת עולמך תואמת את דירות

השיכון של שנות ה70. היות ואנחנו לא חיים בשנות ה70 ישנם סטנדרטים אחרים שהם קצת מעבר לסטנדרטים שאת מכירה או הורגלת אליהם בילדותך, גם אני העברתי את הילדות שלי בחדר של פחות מ9 מ"ר ביחד עם אחי הצעיר, כשהמיטה הזוגית פתוחה אין רצפה לדרוך עליה וכשהיא פתוחה אי אפשר לסגור\לפתוח את הדלת. אלה לא סטנדרטים ואני לא מציע לאף אחד שבונה וילה היום ללכת ולעשות חדרי שינה של פחות מ12 מ"ר, זאת בכיה לדורות ואני יכול לדבר על זה מניסיון של בניית ממ"ד במידות הכמעט מינימליות לגודל ממ"ד עפ"י הג"א, זאת הייתה טעות שלצערי אין לי את האפשרות לתקן. אין פה שום עניין של השקפת עולם ואין פה שום עניין של השתקעות בחדרים, כשלילד אין מקום בחדר הוא סוחב את הבלאגן שלו לסלון או למטבח או לכל חלל גדול ופתוח אחר בבית וזה לא סוג של דבר חיובי מאחר ולכל שטח בבית יש את היעוד המוגדר לו, אין שום סיבה שילד ילמד במטבח כשיש לו 20 הסחות דעת מסביב בגלל שאין מקום להזיז כסא וחצי בתוך החדר. אני לעיתים מביא אליי הביתה חברים בשעות הקטנות של הלילה, יושבים ושותים, לפעמים ארבעה ולפעמים גם שישה אנשים ויותר, את כולם אני מכניס לתוך חדר של 13 מ"ר בכיף גדול, בלי צפיפות, בלי דוחק ובלי הצורך להפריע לשאר יושבי הבית, תחשבי קצת יותר משנתיים קדימה, תחשבי 15 שנה קדימה עם ילדים בגיל 20 או 22, שם "כללי המשחק" משתנים לגמרי. לתשומת ליבך.

צימעס

New member
בדירות שיכון הסלון בגודל 15 מ"ר.

אני משערת שהסלון של אפרתCN יהיה קצת יותר גדול מזה. לגבי אירוח של הנוער - בסלון/פינת משפחה. אני מעדיפה שבני העשרה שלי יארחו קבוצה בסלון, ולא רואה סיבה למה - כשיהיו לי 4 בני עשרה בבית - צריכה להיות בבית אפשרות לארח 4 קבוצות נפרדות של 4-6 אנשים בפרטיות. הבית שלנו אינו מסעדה אקסקלוסיבית עם חדרים פרטיים. אני מצידי אתכבד ולא אסתובב בבית בלי עניבה (כאילו שזה אפשרי עכשיו, כשהבית הוא סוג של תחנת רכבת לחברים בני 11 ומטה)

קורן401

New member
fireman

לא מסכים איתך בכלל אבל כל אחד והגישה שלו לחיים ולהביא 6 אנשים ולארח אותם בתוך חדר מוזר מאוד אבל אם זה מה שאתה אוהב אז לבריאות אצלינו לפחות החיים לא מתנהלים בחדרים וטוב שכך

Z ליאור

New member
מסכים עם הכבאי לחלוטין...

הגישה של חדרים קטנים היא מוטעית, ונכונה רק במידה של אילוצי גודל הבית ויכולת כספית (וגם על זה אפשר להתווכח חדר של 9 מ"ר וחדר של 12 מ"ר עלותם כמעט זהה וההבדל זניח ביחס לעלות הבניה ) הגישה של אני לא רוצהי לדים סגורים בחדרים נכונה רק לגילאי הילדות ולא לנערים,ונערות מתבגרים הם ירצו את הפרטיות שלהם אם החבר'ה שלהם ,לא פחות חשוב אנחנו ההורים נרצה את הפרטיות והשקט שלנו ולא שחבורה של מתבגרים שרצו אצלינו בסלון שלא לדבר על שאר ילדי המשפחה.

fireman

New member
כשיהיה לך ילד בן 19-20 שמביא כמה חברים

הביתה בשעה 1 לפנות בוקר ויושבים ושותים קצת אלכוהול אני מבטיח לך שהווליומים שיבקעו מתוך המפגש הזה לא יתאימו לחללים הציבוריים במיוחד אם את רוצה גם לישון בבית הזה.... אז כן, כשנמצאים אצלי חברים עד 3 או 4 לפנות בוקר זה יהיה או בחוץ או בתוך החדר, אף אחד לא צריך להיות "בעונש" בגלל הרעש.

efratcn

New member
מותר לי להחזיק בה? ../images/Emo13.gif תודה.

70 או שמונים זה לא רלבנטי. ההבדל בין לגור בדירה או בבית לא מתמצה בגודל החדרים, עם כל הכבוד. בבית פרטי יש גינה פרטית ולרוב מדובר על מגורים במקום שהוא לא עיר. אני בחרתי לחיות במקום ירוק בניגוד לתל אביב בה גדלתי. לא אוהבת את הניכור שיש היום בין אנשים שנולד מתוך טכנולוגיה ורצון להתקדם בצורה חומרית. לא מאמינה בזה. רוצה להיות משפחה. רוצה שהילדים שלי ירגישו בנוח לארח את החברים שלהם בסלון בפרגולה. אני לא מארחת חברים בחדר השינה שלי ובכ"ז הוא הכי גדול בבית. זה הבית שלי ונכון, הוא תואם את השקפת עולמי, שאם יש למישהו השגות עליה זו בהחלט לא בעיה שלי. לי נוח בה מאד. ועוד 15 שנה, כשהילדים יהיו בני 20 פלוס, אני מקווה מאד שהם *לא* יישארו בבית שלי ויפרחו מהקן ויבנו לעצמם חיים עצמאיים. הדבר האחרון שאני רוצה בבית כשאזדקן זה חבורת ילדים מפונקים שלא זזים מבית ההורים עד גיל 30 פלוס כי נוח להם שם מדי... ולגבי לימודים - גם בעניין הזה אני חולקת השקפת עולם שונה מרוב האנשים שאני מכירה. אני אישית לומדת הכי טוב מול TV דלוקה נון סטופ. לא יכולה ללמוד בחדר שקט לבד. אבל עזוב, אני באמת לא דוגמא בענייני לימודים.

fireman

New member
זה לא קשור לעניין של מפונקים או לא

הילדים שלך יעשו צבא? יעשו, עד גיל 21 לפחות את תצטרכי "לסבול" אותם בבית שלך, עם החברים שלהם ועם החברות שלהם, אני בגיל 20 כשהבאתי חברות הביתה לא הבאתי אותן לסלון בשביל לשבת שם עם אחותי או עם ההורים שלי ואני מבטיח לך שכך יהיה גם עם ילדייך, את חיה היום בפאזה של ילדים בגיל של ספרה אחת וכנראה לא ממש מכירה את הפאזה הבאה של בני העשרה בקצה המאוחר והנושק לגיל העשרים ביחוד לא של הנוער היום.

efratcn

New member
אם אני זוכרת נכון, בגיל הזה

נמצאים קרוב קרוב (ליד או על השני
) כך שחדר של 9 מ"ר פלוס צריך להספיק. בגיל הזה גם לא צריך שולחן כתיבה בחדר ולא ארון גדול במיוחד. אבל זה ויכוח עקר מיסודו. יש פה הבדלים מהותיים בתפיסה ביננו שלא ניתנים לגישור (וזו כנראה הסיבה שלא תקנה ממני את הבית ולהפך). ואם תחשוב קצת יותר קדימה, כשהילדים יעזבו את הקן תישאר עם חדרי ענק ללא שימוש (ואני מתכוונת להיות בבית שלי גם בזקנתי...).

fireman

New member
זה כבר עניין תכנוני שאפשר לעשות מראש

אצלי בבית תוכננה הקומה העליונה כך שבחלוקה מחדש יכולה להפוך לדירה בפני עצמה, אותה אפשר יהיה להשכיר. יש אפילו תוכניות לחלוקה המחודשת אם תידרש בבוא העת. אגב, אין דבר כזה חדרים ללא שימוש, חדר הוא בסה"כ 4 קירות שיכול לשמש מלבד מגורים לדברים אחרים כמו חדר עבודה, חדר מלאכה, משרד, מחסן, חדר ארונות, חדר קולנוע, חדר כושר, חדר ביליארד וכוליי וכוליי.....

efratcn

New member
דווקא הממ"ד שלנו גדול - 12 מ"ר

פה אני חושבת שבזמן אמת יש בהחלט צורך בחדר גדול שבו יכולה להתכנס משפחה שלמה וגם לישון שם. בעיניי בכיה לדורות זה ממ"ד שהוא מזווה או חדר ארונות או משהו דחוק בקושי. לא יודעת מה ההגבלים של פיקוד העורף כי לנו יש פטור מממ"ד ולכן בנינו אותו בהתאם לצרכים.

happy

New member
אלו החדרים שבונים היום

בעיני זה קטן. אצלי אני מתעקשת ששני הילדים יהיו באותו חדר. אז אי אפשר להכניס שתי מיטות + ארון ומתי שהוא שולחן כתיבה. אבל אם כל ילד בחדר אז יש מקום לארון, מיטה ושולחן כתיבה. אישית אני אוהבת חדרים גדולים יותר באיזור ה 12 מטר. אבל היום ככה בונים. אצלנו אני הקטנתי את המרווח המשוטף והגדלתי את החדרי שינה של הילדים ל 3על כמעט 4 כל חדר. אבל אני אוהבת חדרים גדולים. טכנית עם 10 מטר חדר אפשר להסתדר.

למעלה