להגן על המחשב
להגן על המחשב, זה דבר אחד, לפרוץ, זה עניין שונה לגמרי. האקרים רציניים לא פורצים למחשבים אישיים אלא אם יש להם סיבה טובה מאוד. את צריכה להגן על המחשב שלך מפני הסכנות הסטנדרטיות (כגון וירוסים וקרוביהם), ומפני כל מיני script kiddies והאקרים חצי מקצועיים, וכנגד זה יש הגנות טובות, שלא דורשות יותר מדי ידע על אבטחת מחשבים. להלן המלצותי: 1. תוכנת אנטיוירוס טובה ומעודכנת. יש לעדכן את תוכנת האנטיוירוס לעיתים קרובות. יש לשים לב, עדכון קובץ (קבצי) נתוני וירוסים, יש לבצע לעיתים מאוד קרובות, אבל בנוסף לזה, יש גם לעדכן את קובץ (קבצי) מנוע הסריקה (באם יש קבצים כאלו שמתעדכנים בנפרד מהתוכנה). אם אין קבצים כאלו לעדכון, אז יש לעדכן את גירסת התוכנה של האנטיוירוס. לאנשים שאינם בקיעים בתחום, אני ממליץ להריץ את תוכנת האנטיוירוס ברקע כל הזמן (on-access scanning). אם אין לך תוכנת אנטיוירוס מעודכנת, תוכלי להתקין אחת חינמית (לשימוש פרטי ולא מסחרי) שנקראת InoculateIT PE, ראי http://antivirus.cai.com 2. תוכנת פיירוול אישית - מומלצת מאוד למי שמשאיר את המחשב דלוק הרבה זמן כאשר המחשב מחובר לאינטרנט (ביחוד הדבר אמור לאלו שיש להם חיבור קבוע לאינטרנט). תוכנה כזאת הינה המינימום, אם גם מריצים שרתים על המחשב. מי שאינו מבין יותר מדי בתחום, אני ממליץ או על Norton Internet Security שאינה חינמית, אבל מכיה בתוכה גם תוכנת אנטיוירוס טובה, או על ZoneAlarm (שהיא תוכנה חינמית לשימוש לא מסחרי). לאנשים שמבינים קצת יותר או לכאלה שמוכנים להתעמק בקבצי העזרה, אני ממליץ בחום על Tiny Firewall שגם היא חינמית לשימוש פרטי לא מסחרי, ושיש לה הרבה יתרונות למתקדמים על פני ZoneAlarm. 3. עדכונים קריטיים ועדכוני אבטחה למערכת ההפעלה ולתוכנות שקשורות לאינטרנט. אפשר להשתמש באופציית ה- Windows update שאמורה להיות אצלכם במחשב (מתוך הנחה שזה window). ולבקש לעדכן עדכונים קריטיים. יש לבצע זאת לעיתים תכופות. הבעיה העיקרית, היא לדאוג לכך שבכל התוכנות הללו תהיה קונפיגורציה חכמה ונכונה. תוכנה שרצה עם קונפיגורציה לא נכונה, עלולה להקטין את רמת הבטיחות, או לפחות לא לשפר אותה. ברגע שתבחרי תוכנות ותתקיני אותן, תוכלי לשאול באופן ספציפי. נושא אחר הוא מודעות לסכנות, וכאן אני מדבר על מה שמורידים מהאינטרנט. בעידן הדואר האלקטרוני וה- IRC, וה- ICQ, וה- Usenet, וירוסים מופצים כל כך מהר שלא תמיד תוכנות האנטיוירוס מספיקות להתעדכן לפני שהוירוס מגיע אלייך. לכן, צריך לדעת לזהות קובץ חשוד ולא לפתוח אותו. קבצי הרצה שמגיעים אליכם בדואר אלקטרוני (או ב- IRC, או ב- Usenet, או ב- ICQ, או בכל דרך דומה), ולא ציפיתם אליהם מראש, אל תפתחו, גם אם נראה שהגיעו ממישהו שאתם סומכים עליו במאה אחוז. יכול להיות שהמישהו הזה, מחשבו נגוע בוירוס, והוירוס מפיץ את עצמו באופן אוטומטי תחת שמו של משתמש המחשב הנגוע. יש עוד כמה מילים שאפשר להגיד כאן, לגבי כל מיני טריקים להסוואת העובדה שהקובץ הוא קבץ הרצה, וגם צריך לדעת מהם קבצי הרצה ומה אינם קבצי הרצה. זה נושא קצת ארוך לכאן. בינתיים יש לך מספיק עבודה.