חדירה למחשבים

• פותח הנושא TOMR
  • פורסם בתאריך

TOMR

New member
חדירה למחשבים

שלום לכולם, לצורך עבודה שאני עורך, אני צריך אתר ישראלי או באנגלית, הסוקר את כל דרכי הפריצה למחשבים אשר קיימים. בנוסף, אם יש לכם חומר אחר אליו אתם יכולים להפנות אותי, אודה לכם מאד !!!!!! תודה מראש תומר.

tcl

New member
כן בטח!

דרכי הפריצה למחשב הן רבות ולא נראה לי שיש מישהו שמכיר את כולן כל יום מתגלות עוד ועוד פרצות אין שום סיכוי שאתה תצליח לכסות את כולן בעבודה אחת אלא אם אתה מוכן להגיש עבודה של אלפי דפים תחפש אתרים עם טקסטים יש כמה טובים כמו hackerscub.com hack3r.com happyhacker.org blacksun.box.sk TCL

N0

New member
אולי הוא עושה עבודת גמר...

בכלל N0 היה נכנס כבר לneworder.box.sk עד כמה שבלקסאן טוב מאז שהם חזרו לפעול בלי רייבן הם עושים רושם עלוב...

איזה כיף לכם אבל יש לי שאלה...

מאיפה למדתם לפרוץ וכאלה.....אני מתה לדעת ובכלל אני צריכה לדעת גם איך לשמור על המחשב שלי......כל יום פורצים לי ונמאס לי.... אז תנו עצות שלכם נוני....

SpiD-StiCk

New member
נוני

א)מי אמר לך שאנחנו פורצים? ב)יש כמה תוכנות שאיתם אפשר להגן על המחשב הכי מומלצת היא FIRE WALL ביי

עוזי 2

New member
להגן על המחשב

להגן על המחשב, זה דבר אחד, לפרוץ, זה עניין שונה לגמרי. האקרים רציניים לא פורצים למחשבים אישיים אלא אם יש להם סיבה טובה מאוד. את צריכה להגן על המחשב שלך מפני הסכנות הסטנדרטיות (כגון וירוסים וקרוביהם), ומפני כל מיני script kiddies והאקרים חצי מקצועיים, וכנגד זה יש הגנות טובות, שלא דורשות יותר מדי ידע על אבטחת מחשבים. להלן המלצותי: 1. תוכנת אנטיוירוס טובה ומעודכנת. יש לעדכן את תוכנת האנטיוירוס לעיתים קרובות. יש לשים לב, עדכון קובץ (קבצי) נתוני וירוסים, יש לבצע לעיתים מאוד קרובות, אבל בנוסף לזה, יש גם לעדכן את קובץ (קבצי) מנוע הסריקה (באם יש קבצים כאלו שמתעדכנים בנפרד מהתוכנה). אם אין קבצים כאלו לעדכון, אז יש לעדכן את גירסת התוכנה של האנטיוירוס. לאנשים שאינם בקיעים בתחום, אני ממליץ להריץ את תוכנת האנטיוירוס ברקע כל הזמן (on-access scanning). אם אין לך תוכנת אנטיוירוס מעודכנת, תוכלי להתקין אחת חינמית (לשימוש פרטי ולא מסחרי) שנקראת InoculateIT PE, ראי http://antivirus.cai.com 2. תוכנת פיירוול אישית - מומלצת מאוד למי שמשאיר את המחשב דלוק הרבה זמן כאשר המחשב מחובר לאינטרנט (ביחוד הדבר אמור לאלו שיש להם חיבור קבוע לאינטרנט). תוכנה כזאת הינה המינימום, אם גם מריצים שרתים על המחשב. מי שאינו מבין יותר מדי בתחום, אני ממליץ או על Norton Internet Security שאינה חינמית, אבל מכיה בתוכה גם תוכנת אנטיוירוס טובה, או על ZoneAlarm (שהיא תוכנה חינמית לשימוש לא מסחרי). לאנשים שמבינים קצת יותר או לכאלה שמוכנים להתעמק בקבצי העזרה, אני ממליץ בחום על Tiny Firewall שגם היא חינמית לשימוש פרטי לא מסחרי, ושיש לה הרבה יתרונות למתקדמים על פני ZoneAlarm. 3. עדכונים קריטיים ועדכוני אבטחה למערכת ההפעלה ולתוכנות שקשורות לאינטרנט. אפשר להשתמש באופציית ה- Windows update שאמורה להיות אצלכם במחשב (מתוך הנחה שזה window). ולבקש לעדכן עדכונים קריטיים. יש לבצע זאת לעיתים תכופות. הבעיה העיקרית, היא לדאוג לכך שבכל התוכנות הללו תהיה קונפיגורציה חכמה ונכונה. תוכנה שרצה עם קונפיגורציה לא נכונה, עלולה להקטין את רמת הבטיחות, או לפחות לא לשפר אותה. ברגע שתבחרי תוכנות ותתקיני אותן, תוכלי לשאול באופן ספציפי. נושא אחר הוא מודעות לסכנות, וכאן אני מדבר על מה שמורידים מהאינטרנט. בעידן הדואר האלקטרוני וה- IRC, וה- ICQ, וה- Usenet, וירוסים מופצים כל כך מהר שלא תמיד תוכנות האנטיוירוס מספיקות להתעדכן לפני שהוירוס מגיע אלייך. לכן, צריך לדעת לזהות קובץ חשוד ולא לפתוח אותו. קבצי הרצה שמגיעים אליכם בדואר אלקטרוני (או ב- IRC, או ב- Usenet, או ב- ICQ, או בכל דרך דומה), ולא ציפיתם אליהם מראש, אל תפתחו, גם אם נראה שהגיעו ממישהו שאתם סומכים עליו במאה אחוז. יכול להיות שהמישהו הזה, מחשבו נגוע בוירוס, והוירוס מפיץ את עצמו באופן אוטומטי תחת שמו של משתמש המחשב הנגוע. יש עוד כמה מילים שאפשר להגיד כאן, לגבי כל מיני טריקים להסוואת העובדה שהקובץ הוא קבץ הרצה, וגם צריך לדעת מהם קבצי הרצה ומה אינם קבצי הרצה. זה נושא קצת ארוך לכאן. בינתיים יש לך מספיק עבודה.

mmm

New member
מנהל הפורום, ממליץ.

בהקשר לכל ההודעות להשתמש בנורטון אנטי וירוס, בנוסף על כך להשתמש במסיר התרויאנים THE CLEANER שאליו יש קישור בתחתית העמוד כמו כן גם אל נורטון אנטי וירוס. את הכל מומלץ לחתום עם ZONE ALARM שהיא ``קיר האש`` הטובה ביותר שיש(הוכח לאחר סקר קצר של אתרי החדשות)... רצוי גם לקרוא את הקטעים שמפורסמים בעמודים הקודמים על הצפנה, הגנה, שמירת מידע וכו`. הוספתי קישורים לכמה מן הכתבות. BY mE m מנהל פורום האקרים ותהגוננות.

עוזי 2

New member
לגבי תוכנות פיירוול

אם נוציא מהרשימה את האתר של גיבסון, שמדגיש רק את היתרונות של ZA על פני מתחרותיה, אבל מתעלם לחלוטין מהחסרונות, כל שאר האתרים הרציניים ימנעו מלהצהיר איזו תוכנת פיירוול אישי היא הכי טובה, ובצדק! לכל אחת מתוכנות הפיירוול האישיות יש יתרונות וחסרונות על פני האחרות, ואי אפשר באופן גורף לקבוע איזו מהן טובה יותר. הדברים תלויים בשאלה מי המשתמש, מה עוצמת המיחשוב שלו, ומה סוג השימוש של המחשב. ZoneAlarm, היא ללא ספק תוכנת פיירוול אישי טובה מאוד, אבל היא לא לבד, אלא חלק מרשימה של תוכנות פיירוול אישי שנותנות תחרות צמודה מאוד אחת לשניה. אתר לא רע שנותן סקירה מפורטת של פיירוולים אישיים, הוא: http://securityportal.com/cover/coverstory20000717.html גם בעניין תוכנות האנטיוירוס, אני פחות החלטי ממך. אמנם נורטון תוכנה מעולה, אבל גם רבות אחרות, מהן חינמיות, שביצועיהן דומים מאוד לאלו של נורטון.

mmm

New member
אכן אכן....

אולי דעתי האישית הסובייקטיבית תפסה מקום נכבד בהודעה... אמנם הדעה שלי נוטה לנורטון אנטי וירוס ולZONE ALARM. אך יש עוד הרבה תוכנות שמתפקדות בצורה דומה ואולי אף יותר. אכן כתבה מאוד מעניינת.

tcl

New member
צודק...

באמת חבל שרייבן עזב אותם, ואיתו כמעט כל הישראלים אתה זוכר אולי למה הוא עזב? או שאולי אתה יודע אם הוא פעיל היום? היו לו הרצעות מעולות והוא כתב טקסטים טובים בכל פעם בלאקסאן היו הרבה יותר טובים, היום הם מעיפים מישהו מהצוות פעם ביום TCL

N0

New member
האמת...

שהטקסטים שלולא היו משהו (איך לעבוד על ספרנים באוניברסיטה בעזרת remote shell היה נראה לי היחיד) אבל הוא ידע לרכז חומר טוב ולסחוף אחריו אנשים, וליצור רושם שהקבוצה ממש טובה (מה שבאמת היה נכון) רק בעזה שהם לא תרגמו לעברית זה היה יכול להיות תקדים מעניין. נראה לי שהוא עזב בגלל לחץ בלימודים או משהו כזה. N0

tcl

New member
בקשר לתרגום....

אני כבר תרגמתי להם 2 טקסטים לעברית ונראה לי שיש להם עוד כמה שמתרגמים בכל מקרה שיהיה חופש אני בטוח שאני אמצא זמן לתרגם עוד, לפחות שמתרגמים מה שאתה קורא נשמר בראש ליותר זמן אבל עכשיו נראה לי שהניהול הוא אצל אחד שנקרא Mikkkeee והוא נראה בסדר אבל כל יום הם מעיפים מישהו או מוסיפים מישהו לא פלא שנשאר להם רק ישראלי אחד מכל ה20 שהיו להם TCL

למעלה