נוצר מצב אבסורדי שכשנהג כזה דורס למוות מישהו ונשלח לכלא - זה לפרק זמן מגוחך, אך מה לעשות - לשיטת המערכת זה צודק: על זה שנהג בשגעון מגיעה לו שלילה צנועה + קנס, אבל לדרוס הוא לא התכוון, ולשיטתו זה חוסר מזל - כבר שנים הוא נוהג כך, ופתאום צעשה שטן..
הנה לפני שנה או שנתיים נהג צעיר נרדם על ההגה, נכנס בדבוקת רוכבי אופניים, והקיץ משנתו כששניים הרוגים. הוא לא ניסה לברוח, ניסה דווקא לעזור.. במה אפשר להאשים אותו - שנרדם בכוונה? שדרס בכוונה? סתם חוסר מזל.. לא כך?
לו בי היו תלויים הדברים (אני בטוח שהמדינה כולה מחכה שאואיל בטובי לקחת את מוסרות השלטון לידי) - על כל עבירה כנ"ל רשיון הנהיגה ישלל לנצח. גם שלי (וכמו התרנגולת - את חטאי אני מזכיר היום).
מבחינתי שמספר בעלי רשיון נהיגה יהיה כמספר בעלי רשיון טיס או רשיון נשק: לא כל אחד חייב שיהיה לו, מדובר בכלים מסוכנים מאוד, ורובנו מסתדרים בלעדיהם. נתחיל ללכת ברגל ולנסוע בתחבורה ציבורית "כמו פעם" (כל אלו ששללו להם לנצח לאחר הפעם הראשונה שחצו קו הפרדה לבן או שדיברו בסלולרי תוך כדי): פחות פקקי תנועה, פחות זיהום אוויר, קצת יותר כושר; ובמקום 600-700 הרוגים בשנה (ומי יודע כמה פצועים, צמחים, נכים 100%, קיטעים, גידמים וכו') נסתפק ב-25% מזה בתור התחלה.