כתבת פה כמה דברים שטוב להזכירם
הסתכלתי שוב בהודעה שאליה הגבת, כי לא מצאתי כמעט שום קשר להודעה שכתבתי.
ואז הבנתי (?) שאתה פשוט מתייחס לכל מיני אמונות רווחות שבהן נתקלת בהקשר ל"מיינד" (?) או משהו כזה.
לא ממש מגיב אל מה שכתבתי, אלא יותר מנצל את ההזדמנות בכדי להדגיש כמה דברים שנראים לך חשובים (?).
דברים בהודעתך שלא מצאתי קשר ישיר בינם לבין להודעתי:
"כל הגישה הזאת של לתלות את כל הבעיות במיינד"
"ההשתקה שלו היא לא מה שמביא למצב תודעה גבוה יותר"
"אין פטפוט מיינד גדול יותר מאשר המחשבה שאם הפטפוט ייפסק תגיע ההארה"
יש דברים שאהבתי בהודעתך, גם מבלי שמצאתי קשר בינם לבין הודעתי:
"ניתן להשתיק את המיינד כמו באמצעות מנטרה ועדיין להיות באותו מצב תודעה בדיוק"
"יש משהו עמוק יותר שצריך להתעורר, הקשבה עמוקה"
"זה לא הכל או כלום - יש שלבים"
אלה הן שלוש תזכורות טובות לטעמי.
נדמה לי שגם אני נתקלתי פה ושם בגישה כזאת של "השתק את המיינד והכל יהיה בסדר", הגם שברוב המקרים חוויתי אותה כגישה נכונה ומועילה, מפני שבאותם מקרים לא חוויתי אותה כנסיון אמיתי "להשתיק" את המיינד, אלא יותר כנסיון מלא חסד של אותם מורים לסייע לתלמיד שלהם לשים לב לעצמו ולהיות נוכח.
אני מדמיין אותך ממש רוטן על "הגישה הלא נכונה" שאתה מדמיין שכל מיני אנשים משתמשים בה בנסיון לחקור את עצמם. כמדומני ש
שנטידווה ניסה לסייע לינוקא בהקשר דומה ואהבתי את הנסיון הזה שלו. אם איתרת איזו גישה מוטעית נרחבת בסגנון "השתקת המיינד תביא להארה", אני מציע
שתשקול לכתוב על כך בהודעה ראשית אפקטיבית, אולי אחת הפותחת בשאלה: "מי פה חושב שהשתקת המיינד תביא להארה?" ומסבירה מדוע אתה שואל (כדי להבין מה מצבם של באי הפורום, בתור התחלה. אני למשל יכול בקלות להאט את מחשבותיי ואף להדמים אותן לזמן מה... ואינני מואר או מצפה להיות מואר מכך או משהו כזה) ואיזו גישה שגויה אתה מקווה לתרום למיגורה.