חג שמח

רונקי

New member
חג שמח ../images/Emo41.gif../images/Emo142.gif

לפני שברוב חוצפתי העלתי הודעה חדשה
בדקתי במאמרים אך נותרתי ללא מענה..] כיוון שבטח דובר על כך בפורום- מתכונים מהירים:עוגיות,עוגות,מהירים לכאלה שנורא רעבים ואין כוח להכין.. מה שיש לכם. [קישור וכו' יתקבלו בברכה] חג שמח ותודה
 
עוגת שוקולד מעולה בקלי קלות

עוגת שוקולד מתכון: עוגת שוקולד מעולה בקלי קלות רכיבים: אופן הכנה: את כל העוגה מערבבים בסיר קטן ולתנור... שמים בסיר 200 גר' חמאה, כוס סוכר ו-150 גר' שוקולד מריר. (אני (דרומית 1) מוסיפה גם 50 גר' שוקולד חלב) ממיסים על להבה נמוכה תוך בחישה. מסירים מהאש. מוסיפים כוס וחצי קמח תופח, 4 ביצים וחצי כוס חלב ובוחשים היטב. מעבירים לתבנית קפיצית משומנת מס' 24 - ולתנור לחום בינוני לכ-40 דקות. הערות: (של דרומית 1) כדאי לצפות בקרם שוקולד כלשהו. עוגה בטעם מאד שוקולדי. מקור המתכון: רות יולס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת תפוחים מהופכת בקלי קלות

מאד מתאימה כקינוח לארוחה בשרית. ויש כאן גם בונוס: רוטב פירות יער. עוגת תפוחים מהופכת: מצרכים: 4 תפוחי עץ 3 ביצים 3/4 כוס סוכר 1 סוכר וניל 1 כוס קמח תופח 1/3 כוס פירורי ביסקוויטים "פתי בר" מעט ליקר קלוואדוס (או קוואנטרו) הכנה: לקלוף את התפוחים, לחצות ולפרוס. להניח בתבנית מס' 24 משומנת בחמאה. על התפוחים לטפטף מעט ליקר קלוואדוס (שמשדרג כל עוגת תפוחים), ולכסות במעטה דק של פירורי ביסקוויטים. לערבב במיקסר את כל יתר החומרים ולשפוך מעל העוגה. לאפות בחום בינוני כחצי שעה. לקרר, לפתוח בזהירות את הקפיץ, ולהסיר את דפנות התבנית. להפוך את העוגה על צלחת גדולה. להסיר בזהירות את תחתית התבנית. להגיש ליד העוגה תותים חצויים מושרים מראש בסוכר וליקר קסיס (או כל ליקר פירות אחר), או גלידה וניל ו/או פירות יער מבושלים בסוכר חום וליקר קסיס. רוטב פירות יער לעוגה: קופסת פירות יער (ניתן לקנות בכל סופר) כף גדושה סוכר חום רבע כוס ליקר קסיס (גם הליקר הישראלי בסדר גמור למטרה זו) שמים את תכולת הקופסה (אין צורך להפשיר קודם) במחבת עם הסוכר החום ומבשלים תוך בחישה עד שהסוכר נמס ופירות היער מקורמלים. מוסיפים את הליקר וממשיכים לבשל ולאדות את הרוטב עד להסמכה קלה. הערות: ניתן בהחלט להכין מראש ולחמם לפני ההגשה. מאד מתאים כתוספת לעוגת תפוחים, עוגת גבינה ועוגת שוקולד. וכדור גלידת וניל ממש לא יזיק ליד הרוטב... בראש השנה גיוונתי והוספתי תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות וכף דבש למסה לפני ששפכתי על התפוחים בתבנית. יצא טעים מאד. מקור: דרומית 1
 

RUTHIE1

New member
וואללה...בדיוק הכנתי השבוע...../images/Emo3.gif

השבוע ביקשו ממני להכין "איזו עוגה פשוטה" לארוחת ערב החג ביישוב.כשראיתי שיש במזווה 4 בננות לא גדולות מדי שהן או-טו-טו הולכות לפח, אבל עדיין טובות (רק רכות מדי שהילדים יחזיקו ויאכלו), הוחלט על עוגת בננות...המתכון שלך נבחר גם כי נראה טוב וגם כי התבנית שהמלצת עליה - יש לי באותו גודל בדיוק, נראה לי אותה אחת...תבנית חרס חומה מבריקה יפה שקיבלתי לחתונה.בקיצור, לא היו לי פקאנים אז שמתי מלך, הוספתי חופן שוקולד צ'יפס...חוסל מהר מאוד!!!ולא כי לא היו אחרות... תודה!פשוט וטעים.
 

pirge

New member
אינגליש קייק בחושה וזריזת הכנה

אינגליש קייק" של ורד דבש ורד היא קודם כל חברה, אחר כך היא גם בשלנית מדופלמת ואפילו שם המשפחה שלה קשור לאוכל... החומרים: 1 חבילה מרגרינה בלי מלח 3 ביצים ½ 1 כוס סוכר 1 כוס מים או מיץ תפוזים 1 חבילה קמח תופח קטן 1 כף תמצית וניל 1 חבילה צימוקים או כוס שוקולד צ'יפס אופן ההכנה: מערבבים את המרגרינה, הסוכר, הביצים והוניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המים או המיץ והקמח לסירוגין תוך כדי בחישה, עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הצימוקים או השוקולד צ'יפס, משמנים 2 תבניות מאורכות ואופים בחום בינוני כ-45 דקות.
 

pirge

New member
עוגה בחושה תפוחים ושוקולד

עוגת תפוחי עץ ושוקולד תבנית קפיץ 26 משומנת 3 תפוחי עץ גרנד מגוררים או חתוכים לקוביות 200 גרם צימוקים 200 גרם שוקולד צ'יפס או מריר מגורר 200 גרם אגוזים קצוצים כוס סוכר סוכר וניל 2 כוסות קמח תופח מעט קינמון 4 ביצים 4\3 כוס שמן כף ברנדי כף רום מעט מרגרינה קשה לשימון התבנית קצפת להגשה מערבבים תפוחים, שוקולד,צימוקים,אגוזים,סוכר,. מוסיפים לאט את סוכר הוניל, הקמח,והקינמון.מערבבים ביחד. טורפים היטב את הביצים ומוסיפים אליהם שמן, ברנדי ורום. מערבבים את שתי התערובות. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני כ-30 דקות. מצננים ומגישים עם קצפת. .דוע לש םעטב ןותיע ךותמ
 

pirge

New member
עוגת שמנת חמוצה מהירה

עוגת שמנת של אמא שלי עוד משהיינו ילדים..... קמח תופח קטן חבילה מרגרינה רכה חצי כוס סוכר חצי מיכל שמנת חמוצה ללוש ולחלק ל-2 לאפות את 2 החלקים בנפרד. חלק אחד בתוך התבנית. חלק שני על התבנית כשהיא הפוכה ומשומנת. מילוי: 2\1 2 מיכלי שמנת חמוצה 150 גרם אגוזים גרוסים גס 4\3 כוס סוכר סוכר וניל לערבב בכף את חומרי המילוי בקערה. ליצוק את השמנת והאגוזים מעל הבצק האפוי שבתוך התבנית ולהניח את הבצק .ךותחל חונ היהיש ןוילעה קלחה תא םיעובירל ךותחל יאדכ .לעמ ינשה לפזר אבקת סוכר..
 

pirge

New member
עוגת פירות בחושה

עוגת משמשים ואפרסקים החומרים: 4 ביצים 2 כוסות סוכר 1 חבילה קמח תופח, קטנה 1 סוכר וניל 1 קופסת שימורי משמשים 1 קופסת שימורי אפרסקים הנוזל מקופסאות השימורים 200 גרם מרגרינה בטעם חמאה אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ביד או במיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים את התערובת לתבנית מלבנית גדולה משומנת. מעל לתערובת מניחים את המשמשים והאפרסקים ודוחסים פנימה. אופים כ35-40 דקות בתנור בחום בינוני של 180-200 מעלות. של יערה הולצמן
 

בת יענה

New member
pirge התוכלי בבקשה

לעדכן את עוגת השמנת שלך כי בסוף הכל כתוב הפוך ולא מובן ותודה על עזרתך
 

pirge

New member
עוגת שמנת חמוצה מהירה

עוגת שמנת של אמא קמח תופח קטן חבילה מרגרינה רכה חצי כוס סוכר חצי מיכל שמנת חמוצה ללוש ולחלק ל-2 לאפות את 2 החלקים בנפרד. חלק אחד בתוך התבנית. חלק שני על התבנית כשהיא הפוכה ומשומנת. מילוי: 2\1 2 מיכלי שמנת חמוצה 150 גרם אגוזים גרוסים גס 4\3 כוס סוכר סוכר וניל לערבב בכף את חומרי המילוי בקערה. ליצוק את השמנת והאגוזים מעל הבצק האפוי שבתוך התבנית ולהניח את הבצק השני מעל . לפזר אבקת סוכר..
 
למעלה