חג שמח

דינהלה1

New member
חג שמח../images/Emo140.gif

ליל הסדר אצלנו היה מאוד נחמד, לשמחתי לא אכלתי יותר מידי והכל במידה
היו צחוקים ומצב רוח טוב. החבאתי 3 אפיקומנים אחד לכל ילד כדי שתהיה לכל אחד מהם הזדמנות לחפש ולמצוא
היום התחלנו גמילה עם התאומים, אחד משתף פעולה יותר מהשני אבל עדין מפספס המון. עם השני קצת יותר קשה אבל אני מנסה לזרום, אז אני בכוננות ספיגה
פיניתי את המכונת כביסה שכבר התמלאה בביגוד שמוחלף, הוצאתי את השטיחים, הצטיידתי מראש בכמות גדולה של תחתונים...המגב בהיכון..אני משתמשת בסמרטוט ניקוי חד פעמי כדי לנקות את הריצפה...נראה לי שמחר אני כבר צריכה לרכוש גליל נוסף. בכל מקרה אצתרך לעשות קנייה חדשה כי מוצרי החלב והירקות עבר עומדים להיגמר.
אחה"צ הכנתי עוגת גבינה כשרה לפסח מהירת הכנה, לקחתי מתכון של עוגת ביסקוויטים קרה והחלפתי לעוגיות של פסח. וגם הוספתי עוד כל מיני רכיבים טעימים. העוגה צריכה לשהות קצת במקרר. אם יש התעניינות אשמח לכתוב את המתכון. אז איך עובר לכם החג? אתם מוזמנים לספר ולשתף

simonapelleg

New member
ליל הסדר

אצלינו ליל הסדר היה נחמד למרות שאני הייתי עם חום . עצם הישיבה עם אנשים שמחוברים אליהם עושה את הארוחה והאווירה נחמדה וכיפית. שאלה: האם התאומים הראו סימנים לגמילה? גם אני הכנתי עוגת גבינה ויצא די מוצלח יחסית למה שאני רגילה להכין בדרך כלל. שיהיה המשך חג שמח וטוב.

דינהלה1

New member
בוקר טוב../images/Emo9.gif

סימונה אני מאחלת שתחלימי במהרה, אין לך מושג כמה אני מבינה אותך, לאחרונה חליתי קרוב ל4 פעמים בהפרש של שבוע...ואחרי שחשבתי שיצאתי מזה נקעתי את הרגל... בקשר לגמילה אז ככה. התאומים כבר בני 3.2 אני ובעלי כבר ממוטטים מהחלפת החיתולים. הם מבינים כל מה שקשור בגמילה, ויודעים בדיוק שאת הצרכים צריך לעשות בשרותים או בסיר. אתמול הורדנו חיתולים, אופק בהתחלה לא הסכים ללבוש אפילו תחתונים אבל לאט לאט הוא משתף פעולה ועשה כבר כמה פעמים בסיר, יש לו פה ושם דליפות אבל אני לא עושה עניין רק מעודדת אותו שיצליח יותר בפעם הבאה. עם גל זה שונה. הוא ילד מאוד מאוד עקשן באופן כללי. הוא יכול להתעקש על זה שמדוע לא שמתי לו שוקו בכוס X אלא בכוס Y ולעשות סקנדל לפעמים ממש מכלום. כרגע הוא לא מוכן לשבת בסיר ולנסות. אתמול הוא ישב בקושי חצי דקה וקם גם עכשיו בבוקר הוא לא מוכן. בינתיים הורדתי לו את החיתול ונראה מה יהיה. בגיל 3+ להיות עם חיתול זה כבר ממש ממש מוגזם ואני נחושה להמשיך, גם אם לא מתקדם כרגע עם גל אני חייבת להמשיך כדי לא לקלקל לאופק את הגמילה. להחזיר לגל חיתול תמיד אפשר אני שמה חיתול לשינה וגם אנחנו צריכים לצאת אז יתכן שאשים תחתוני גמילה ליתר ביטחון ואקח גם סיר.

simonapelleg

New member
בוקר טוב דינהלה

הי יקירה, תודה אני רק רוצה להסב את תשומת ליבכם לעניין של העקשנות. אחד הדברים שילד מרגיש את יכולת השליטה וה"כוח" שיש לו הם עשיית הצרכים. לכן אם עדין אין נכונות מצד הילד לגמילה או יותר נכון לשיתוף פעולה אז התהליך יכול להיות ארוך מאוד ומתסכל. שימי לב לאיזה כיוון הדברים נוטים ואולי עדיף להחליט כמה זמן את מקדישה להחלטיות שלך לגמול בכל דרך אפשרית. כמו שאת אומרת תמיד אפשר להחזיר את החיתול. היי איתי בקשר, שתפי אותי. לגבי הנכונות של תאומים להפסיק אותם יחד : לא בהכרח שהאחד יושפע מהשני. כי אם אחד מקבל את העידוד והמילה והפרגון הנכונים והוא בלאו הכי מוכן אז יהיה שיתוף פעולה . שיהיה יום טוב ומאושר.

דינהלה1

New member
חיזקת לי את מה שאני מרגישה../images/Emo24.gif

בהחלט יתכן שברגע שהאחד יהיה גמול יהיה לנו יותר קל להתמודד עם השני ולזרום איתו גם אם צריך לחכות עוד קצת. המון תודה על העידוד

שמחה111

New member
מנסיון של גמילה

עברנו תהליך ארוך מאוד של גמילה. התחלנו בגיל 3 אצל 2 הלך עם פספוסים סבירים בגן ובבית. סבירים מבחינתם אם כי מבחנתנו היה מאוד מאוד קשה להחליף כל פעם את הבגדים ולעיתים את כל מה שבסביבה. עם השלישי היה יותר קשה כי היו לו יציאות מרובות ורכות והיה מפספס יותר- החזרנו לו חיתול לתקופה ומאוחר יותר הורדנו הפספוסים פחתו אך היו עד שגילינו שכנראה קיימת רגישות ללקטוז (כל הזמן שאלתי את הרופאים אך טענו שלא נראה להם). מאז שהפסקנו מוצרי חלב היו פספוסים בודדים. לגבי הלילה- הבת בקשה בקיץ להוריד חיתול וכאשר ראיתי שקמה עם חיתול יבש הורדתי לה ופספסה פעמים בודדות. הבנים רצו להוריד חיתול אבל התעוררו רטובים כל לילה ולא עמדנו בזה. לצערי נאלצנו להחזיר להם חיתול ואנו מתכוונים אחרי פסח לנסות שוב. מקווה שהפעם ילך כי הם כבר בני 4.5 ובאמת הגיע הזמן. מקווה שילך אצלך בקלות יחסית כי עכשיו זו תקופה מתאימה להתחיל גם מבחינת גיל וגם מבחינת מזג אויר. בהצלחה ומועדים לשמחה.

דינהלה1

New member
אצלנו הורי תאומים ושלישיות הכל כפול ומשולש../images/Emo9.gif

נראה לי שהורים שקוראים את ההודעות שלנו אומרים לעצמם: שיו איזה מזל שאצלנו זה לא ככה
מזל שגם הדברים הטובים באים בכפולות וזה מאזן ומפצה על הכל

למעלה