חג שמח.שאלה לי.

חג שמח.שאלה לי.

אני יודע שאתם בטח רוקדים,משתכרים ושמחים בשמחת חג. ומחר בבקור תהיו בהנג אובר מטורף. מיץ מלפפונים חמוצים עוזר מאד...

אבל יש לי שאלה,האם מישהו\י מכם שמע על פסיקת בית דין רבני כל שהוא בקשר להצלת גוי בשבת? והאם רב כל שהוא פסק לברוך גולדשטיין ימ"ש שאסור לו להציל גוים\פלסטינים בשבת או בכלל.

פסק של בית דין רבני

או רב כלשהו - לא ידוע לי.

הלכתית - הנושא הזה קיים, כמובן, ובמשנה ברורה (שים לב מדובר על בסך הכל לפני כ 70 שנה!) כתוב שרופא שמציל גוי בשבת עובר על איסור סקילה. שהוא מחלל שבת וזה איסור גמור.
(אגב, אין הבדל בזה בין נוצרים למוסלמים, למרות שהאחרונים אינם עובדי עבודה זרה).

הלכתית - פיקוח נפש של גוי אינו דוחה שבת.
אבל, כבר בתשובות החתם סופר ישנו היתר, והוא מסתמך בסופו של דבר על זה שאנחנו צריכים להציל אותם כדי שכאשר יהודי יהיה בפיקוח נפש הגויים יצילו אותו, ולכן זה מותר (כי זה בעצם פיקוח נפש של יהודי). וכך נהוג כיום בכל העולם היהודי.

אורי434

New member
ממש "שאל את הרב"

rachel437

New member
הצלת גוי בשבת

מעיקר הדין אסור ליהודי לחלל שבת עבור גוי, שכן מותר לחלל שבת רק עבור מי שנצטווה בעצמו לשמור שבת. אולם למעשה הלכה זו מתקיימת רק כאשר יש שם גוי שיכול להציל את חבירו. אבל כאשר אין שם גוי שיכול להצילו, צריך היהודי לטפל בגוי, גם כאשר הדבר כרוך בחילול שבת. שהואיל ואנו רוצים שגויים יצילו יהודים, גם אנו צריכים להציל אותם. נמצא שהצלת הגוי בשבת בכלל פיקוח נפש

האם זה נכון שאסור לחלל שבת כדי להציל גוי?

הרב אליעזר מלמד.

א.מלמד אינו בית דין.ב. מלמד פוסק שיש להציל

גוי.(לא משנה כמה מכוערת הסיבה). אני מחפש פסיקה שקובעת שאין לטפל בגוי.

גנדרן

New member
מה הבעיה

חפש בפסקיו של מאיר כהנא בטח תמצא משהוא כזה.... לא רק שאין לטפל בגוי בשבת,מה פתאום יש כאן גוי?

פסקיו של מאיר כהנא?למה שלא תשלח אותי לחפש

בפסקיו של אבגדור ליברמן או לואיס פארחאן?

לומר לכם איך זה נראה מהצד?

זר לו יכנס לפורום ויחשוב שמתחוללת פה תועבה ומיקרו סדום ועמורה (הרי לא יצאתם בשאלה סתם
)

יגלה שמתנהלים פה דיונים חצי הילכתיים רבע פילוסופיים בשאלות שבערו במוקד ההתעניינות בפולין אי שם בשנת 1875

אחלה סופ"ש שיהיה לנו

גנדרן

New member
האמת

לא ידעתי שמאיר כהנא היה כזה שרמנטי,שידע כרוך אחריו כזאת שיקסע חתיכה... תמיד חשבתי שהוא היה רב חנון שונא ערבים...

גנדרן

New member
גם אני שואל

איך לכל הרוחות, הגעת לזה שמאיר כהנא היה נקרופיל לפי דבריה של רייצל?

למעלה