חג שמח. שאלה לגבי אימיילים בשרת.

mrmistory

New member
חג שמח. שאלה לגבי אימיילים בשרת.

האם מישהו מכיר אם יש דבר כזה עם פונקציה של PHP שבודקת כשמריצים אותה, אילו אימיילים יש תחת אותו דומיין שהסקריפט הזה רץ ?

למשל יש לי דומיין blabla.co.il ואני מריץ את הסקריפט או פונקציה של PHP והיא מראה לי אילו אימיילים נפתחו בשרת זה תחת דומיין blabla.co.il .

תודה וחג שמח.

oren2465

New member
אתה יכול לשלוח את PHP

לבדוק מה קורה על ה DNS
ואם נוצרו יוזרים חדשים לאותו דומיין.

נסה את הפונקציה :

checkdnsrr($domain, 'MX')

MX זאת הרשומה שאותה מעוניינים לבדוק על שרת ה DNS.

mrmistory

New member
1. תודה. 2. העניין עם הפונקציה הזאת שהיא

מחזיקה true or false על MX או כל דבר אחר אך לא מחזירה מערך של אימיילים שנפתחו למשל.

על שרת מקומי או מרוחק?

שרת מרוחק - אם מישהו מימש כזו פונקציה בשרת מייל שלו הוא מטומטם, זה משהו שספאמרים יחגגו עליו.
שרת מקומי - אני מניח שאתה יכול לתשאל את התהליך של השרת דואר נכנס או לקרוא את הקובץ הגדרות שלו או משהו.

mrmistory

New member
הכוונה שרת מרוחק + פונקציה לא טיפשה....

שיודעת לזהות מאיזה דומיין רץ הסקריפט וככה לשחרר את שמות משתמשים של האימיילים תחת אותו דומיין.
ברור לי שזה טיפשי לאפשר דבר כזה אחרת ספאמרים יסרקו את הדומיינים ויקחו את כל האימיילים.

הרי איכשהו למשל תוכנות ניהול שרת שרצות ב PHP יודעות מה נפתח ומה לא נפתח ולפי זה מראים לך בממשק (dadmin / cpanel ודומים) אילו אימיילים פתחת בדומיין שלך.

הבדיקה צריכה להעשות מול השרת דואר נכנס

כך שזה תלוי בסוג שלו.
הפאנלי ניהול מדברים מול הSERVICE של השרת דוא"ל או ישירות כותבים אל קבצי ההגדרות שלו.

אם השרת הוא IMAP לדוג' אפשר להשתמש ב:
http://www.php.net/manual/en/function.imap-getmailboxes.php

מה בעצם המטרה הסופית שלך?

bnayal

New member
צריך לדעת מה המטרה הסופית.

אם זה כדי לבדוק תקינות של מיילים לא הייתי בונה על זה.
לספאמרים יש תוכנות שעושות ניקוי של רשימות אימיילים שמקבלות רשימת כתובות ומחפשות מיילים לא קיימים וכו'.
איך הן מבצעות את זה?
התוכנה מתחבר לשרת דואר נכנס של כתובת המייל שהיא בודקת ואומר לשרת "אני רוצה לשלוח אימייל לכתובת [email protected]".
השרת דואר נכנס של yyy.com מחזיר לה או תשובה כללית שממנה אי אפשר להסיק כלום או בהרבה מקרים תשובה כמו "הכתובת לא קיימת בשרת" או "תיבת הדואר נכנס של הכתובת הזאת מלאה" ועוד תשובות בסגנון (בד"כ זה מגיע עם מספר שגיאה ספציפי). לאחר מכן מפענחים את התשובה הזאת ומסמנים את הכתובת כתקינה או לא (או לא ניתן לזיהוי).
הקשר עם השרת דואר נכנס נסגר לפני ששולחים לו באמת דוא"ל כמובן.

אישית, לא הייתי סומך על זה וגם לא ממש את זה בעצמי ובטח שלא על שרת "נקי" שלי (השרתי דואר נכנס מתחילים לחסום את הIP שלך ברגע שהם מבינים את הקטע או שנשלחות יותר מידי בקשות כאלו).

בניה

mrmistory

New member
בניית אפשרות במערכת לניהות תוכן

שלא תאפשר למשתמש לכתוב אימייל שלא קשור כמו שעושים הרבה עם mail()
שתהיה לו בחירת אימיילים שכן קיימים אצלו בדומיין + מחובתו לרשום סיסמא.
במקרה וכל התנאים נכונים ותקינים, מערכת שומרת את הפרטים וכל דבר ודבר באתר ששולח אימייל בעזרת מערכת (אישור הרשמה,דיוור ועוד דברים ב CMS) , משתמשת באימייל שאכן קיים בשיטת SMTP.

ברור שאפשר להגדיר ידנית שדות ושהלקוח יזין , שומר וזהו אך אני מנסה לעשות מקסימום בחירה ידנית ואת הסיסמא שיכתוב ידנית ורק אז כשהכל תקין לשמור.

bnayal

New member
ואז יבואו חכמולוגים ויפתחו לך תיבות דוא"ל

זמניות בשירותים כמו
http://10minutemail.com

זה לא יעבוד לך. הדרך הנכונה היא לשלוח אישור הרשמה באימייל.

mrmistory

New member
:) לא לא

הכוונה היא שהלקוח יפתח בעצמו פעם אחד (או שאני יפתח לו אימייל ב DADMIN או CPANEL) ואז ב CMS שלו רק ישתמש בזה ולא יותר מזה.

יכול להיות שאני ישאיר את זה כפי שעכשיו וזהו.

למעלה