חג שמח לכם

ShikS

New member
חג שמח לכם

שתהיו בריאים, זה קודם כל. עכשיו, יש לי שאלה. כיצד הנצרות התפשטה כל כך בעולם ובדרום אמריקה בפרט? האם זה מכיוון שלא היה צריך לעשות משהו מיוחד אלא פשוט לעשות טקס בכנסייה והלתנצר? או(כפי שאני משער) איומים על אוכלוסיות מסוימות להתנצר? ובנוגע לדרום אמריקה, מדוע רובה נהייתה נוצרית? הכיצד? טוב, 2 שאלות שקצת עניינו אותי...אני מקווה שתענו לי. חג שמח

lion 7

New member
בקצרה -

בזמן אירועי תקופת ישוע , האיזור היה כמעט אלמוני וזניח לעומת אזורים רבים באמפריה הרומית ששלטה ביד רמה בשטחה הרחב מאד , המעבר בין המזרח למערב היה בטוח מכל בחינה , הרומים טיפחו את השבילים אף בהפלגות בים שהם שני דרכים להעברת המדיה .. מצוות ישוע האחרונה היתה לבשר את תורתו בעולם כולו , קבלת התורה זו שהיתה מיוחדת משאר הדתות הפגניות היתה מהירה ויעילה , למרות מס הקורבנות ששילמה עבור זה , יש רבים מהמתיונים גם שקיבלו אותה , אחד השליחים בשם פאולוס , שהיה בעל אזרחות רומנית ויהודי פרושי הקים המון כנסיות במזרח ובמערב

lion 7

New member
בקשר לדרום אמריקה

הבישור הגיע לאזור אחרי הכיבוש הספרדי , אומנם זה נראה אכזרי מה עולל הכיבוש ורצח עמים ושבטים אינדינים אולם המראה של עמים שנכחדו בעת כניסת בני ישראל לארץ המובטחת , כך דמיינו רבים שהם שליחי האל בארץ חדשה , למרבה הצער הבישור שם בא אחרי שכבשו האירופאים את האזור , אולם נקודות אור אפשר לראות מהן , והיא הפסקת מנהגי קנבליזם או שריפת בנות במקדשי האינקה -מהראש אם השבט זה חי בצפון או בדרום היבשת-. ועוד מנהגים שהיו בעבר. נא לזכור כי רבים ממי שנשפטו באירופה בימי הביניים מצאו ערי מקלט בעולם החדש דאז.

ShikS

New member
תודה על התשובות וחג שמח לך ליון

ושיהיה שלום ועל כל עם ישראל-ערבים,יהודים,בודהיסטים,נוצרים,אינדיאנים

למעלה