חג שמח לכולם!!

יעלים

New member
חג שמח לכולם!!

יום העצמאות בפתח ואני מחפשת עבודות יצירה לחג (מעבר להכנת דגלים), דפי צביעה ובכלל... ושוב תודה לאלהלה על השירים לחג!

אלהלה

New member
עבודות יצירה ליום העצמאות../images/Emo104.gif

- מגוון של דפים כחולים, תכלת וכל הגוונים האפשריים - אני אוספת כל השנה דפי ממו בכחולים, ומה שאפשר למצוא גם בחומרים אחרים כמו למשל מכסים של בקבוקי חלב. ונותנת לילדים לקרוע - ולא לגזור!!! ולהדביק חומרים שונים כשהמשותף לכולם הצבע הכחול, כל אחד מכין דף כזה והתוצאה של קיר שלם ממש יפה
- יונת שלום - אני מכינה שבלונה של יונה והילדים שיכולים מעתיקים וגוזרים ואלה שלא יכולים מקבלים יונה גזורה. את הכנף אנחנו מכינים מנייר כחול (אם היונה לבנה ולבן אם היונה כחולה
) אני מלמדת אותם קיפול מניפה וביונה חורצת חריץ עם סכין יפנית שלתוכה משחילה את הכנף. כשסוגרים את הכנף עם שדכן ותולים להקת יונים מהתקרה
- משטחים כחולים לבנים בפנדה כשאני מלמדת לערבב את הצבעים. גם נוצרים משטחים יפים מאוד והקיר מרשים. אפשר להשתמש בו אחר כך כרקע לתליה של דברים אחרים כמו דגלים...
- סלסלות כחולות מפלסטיק ששימשו לאחסון פטריות
אני אוספת כל השנה ואפשר להשחיל סרטים כחולים לבנים, להדביק למשטחים וליצור משהו תלת מימדי. - הקצוות של השקיות ניילון שנשארות תלויות אצל הירקן
לאסוף את הכחולים לבנים ואפשר לעבוד ולהכין המון דברים איתם. ובהצלחה
כשנתחיל להכין בגן אני אביא צילומים.

אלהלה

New member
יונת שלום מגליל נייר../images/Emo13.gif

החלקים מצולמים פה ובקלי קלות אפשר להכין להקת יונים ולהוסיף במקור ענף זית קטנצ'יק

אלהלה

New member
עוד יונה../images/Emo13.gif

ושוב מצורף בתמונה ויש גם הסברים אם תצליחי לקרוא, נראה לי פצפון

ועוד רעיון...

אחרי שמדברים על הדגל, צבעים, משמעות, עבודה עם סרטי קרפ בתנועה מגן דוד נראה מעל, ואיך מלמטה. בקיצר אחרי הכל, כל ילד מקבל דף ניר לבן קטן. גודל גלויה והוא מכין את הדגל האישי שלו. העבודה בלורדים, פנדה והתוצאות מרהיבות. מיונה, קשת בשמים, כדור פורח, אוסף של רעיונות. מניחה על רקע של דפי גואש שהילדים הכינו מעבודת גואש, בטפיחות מכחול בגווני כחול, תכלת ולבן.

יעלים

New member
מקסים תודה על כל הרעיונות!!!

הילדים בגן של בני 2-3 חשבתי להתחיל מהכרות עם א"י, כלומר עם החי והצומח הכרות עם השכונה ורק אח"כ לעבור לדגל ולסמל המדינה. מה דעתכם?

אלהלה

New member
יש שבוע עד יום העצמאות../images/Emo13.gif

אני הייתי עושה הכרה דווקא עם שירים, ועם הדגל ומוסיפה גם חי וצומח מה שגם אפשר להמשיך בשבועות עם הצומח וזו הסיבה שלדעתי כל השנה צריך להכניס את מה שאפשר ואז אין הפתעות לקראת יום העצמאות
בגילאים האלה אני הייתי מלמדת את הדקלום: דגל דגל לי קטן שני צבעים כחול לבן זה הדגל הוא דגלנו בו נשמח ביום חגנו יום העצמאות
קצת פטריוטיזם לא הזיק לאף אחד
ובהצלחה

biel

New member
../images/Emo104.gifעוד רעיונות

גם אני נותנת לילדים ביום העצמאות לצייר ולצבוע ולהדביק רק בגוונים של כחות ולבן. אני מבקשת מכל ילד שיברך את המדינה ואת הברכה אני מצרפת ליונה את היונים עם הברכות של הילדים אני מדביקה מסביב לכל הגן. ומדקלמת איתם את הדקלום דגל דגל לי קטן עשיתי וליבי מלא רינה הוא לבןפסים לו תכלת זהו דגל המדינה. את דיגלי זה הנחמד בשמחה אניף ביד ברחובות אלך אצעד למדינה אקרא הידד! הידד! וכמובן השיר המקסים של אריאלה סביר דגל ביד הביטי נא אמא דגל כחול לבן חיש קל אותו למעלה ארימה ןאזמר שיר קטן דגלים ברוח רוח רוח החלון שלי פתוח שיר אשיר לארצי הקטנה דגלים ברוח רוח רוח החלון שלי פתוח יום הולדת היום למדינה.

gili111

New member
בחגיגת יום העצמאות בגן

כל ילד מביא נר כחול או לבן לעוגת יום העצמאות . אני משלימה תמיד את הנרות כמספר יום הולדת המדינה. אנו סופרים את הנרות ואני מדליקה.

ועוגה לחג

שנה אחת ערכתי מסע אופנים/ בימבות מקושטות בסרטי כחול/ לבן ודגל. מסע קצר בקרבת הגן, עבור הילדים החוויה היתה כיפית. צריך לציין שזה היה בגן קיבוצי שלרב הילדים בימבות וכד. המעבר החד בין הצפירה לחג גם הוא לא קל עבורי אך למרות הכל, יצאנו למסע וחזרנו ישר לארוחת צהרים ארץ ישראלית. פלפל, ציפס וחומוס. עוד רעיון לבקש או להכין עוגת שוקולד פשוטה כאשר כל ילד מקבל במנג'ט (עטרת ניר) ריבוע והוא מקשט בקצפת עם צבע מאכל. שנה עשיתי גם תכלת שיצא מלוח ולכן אחכ נשארתי על קישוט בשקית זילוף בלבן ובסוף דגל על קיסם קטן. משהוא מתוק לסוף היום. בנושא אורינות מתמטית אני מצרפת רעיון נוסף ספירת חרוזים אפשר בצבע כחול. כל עשרת בשרשרת כאשר היחידות בצבע לבן. אפשר גם זוגי ,איזוגי. משתנה בצבע. כל עשרת כמובן נפרדת.

אלהלה

New member
בטח עוגה../images/Emo13.gif

אנחנו מכינים עוגת פודינג וניל על ביסקוויטים ולמעלה מקשטים בקרם כחול לבן עם מלא דגלונים, יומולדת או לא
והשנה יוצא שאני ביום חופשי שלי ביום הזכרון ככה ש... אם יתחשק לגננת לעשות שתהנה

למעלה