חג שמח לכולם!

sivan1710

New member
חג שמח לכולם!

שלום רציתי לשאול לגבי חיפוש שורשים של מכרים. הם מברזיל וכנראה עושים חיפוש שורשים באמסטרדם. האם היתה בכלל הגירה מהולנד לברזיל? לא בהכרח של יהודים. יש מישהו שנמצא באמסטרדם עכשיו ונתקל בכזה דבר?, אולי הכיר או פגש ברזילאיים שבאו לאחרונה להולנד במיוחד למטרה הזו? חשבתי לנסות לעזור. תודה

Fair game

New member
מידע כללי ואישי

אני יודע שלפני מלחה"ע 2 שהחלו להבין שהנאצים עולים לשלטון היו כמה יהודים שעזבו לארה"ב ברזיל וארץ ישראל אבל שוב זה רק מספרי ההיסטוריה אולי בבית התפוצות בתא יוכלו לעזור לך

after the war - there was a big

movement of non-Jewish from the region to Brazil/Argentina... I'm not sure, if your friends are origined in this sort of emmigrating group - that you'd like to help them find their roots. Perhaps it's best not to know. It's not a heritage you want to mention in the family tree...​

sivan1710

New member
התשובה באנגלית בגלל המדפסת?

שלום ותודה על התשובה. שמעתי משהו על המלחמה וגם אני לא בטוחה מאיפה הם בדיוק ולאיזו קבוצה הם שייכים, כנראה שהם מעורבים חצי חצי, אולי צד אחד של המשפחה הוא יהודי והשני לא. בשבילי כרגע זה לא חשוב לדעת אז אפשר להשאיר את זה בסטנד ביי אבל אם הם ירצו אז זה משהו אחר, בטוח שבעתיד נקבל תשובות , לא כל כך הבנתי את המשפט האחרון, שזה לא אמור להיות מורשת שאני רוצה להזכיר במשפחה של מי? שלהם או שלי? אני לא יודעת איך הם מתייחסים לזה אצלהם.

למעלה