חג שמח כולם

חג שמח כולם ../images/Emo13.gif

אני עושה את החג בניכר - בחו"ל, באירופה הייתי שמחה להכין מצהברייט אפשר בבקשה תזכורת ? אמי ז"ל תמיד הייתה עושה זאת בפסח

pirge

New member
מצה בריי

מצהבריי בוטנים ופטרוזיליה אפשר להכין רק ממצות וביצים בלי תוספות מאת:פירגה 4 מצות שלמות מושרות בקערה עם מים דקה להוציא מהקערה –לשפוך את המים ולשים בה את המצות שבורות ומרוסקות ולהוסיף: 3 ביצים טרופות במזלג מעט מלח 2\1 כוס בוטנים טחונים גס פטרוזיליה טרייה קצוצה לחמם היטב שמן במחבת גדולה לטגן מצד אחד להוסיף מעט שמן ולטגן גם מהצד השני אפשר להכין עם בצל ירוק תירס אולי טונה (לא ניסיתי) אפשר להכין בלי שום תוספת ולאכול עם ריבה/דבש/סוכר תהנו

אירובי

New member
מנצלת לשאלה ../images/Emo13.gif

בעוגה כושית של האם אפשר להמיר את הקמח מצה הרגיל בקמח מצה לעוגה?? פשוט קניתי קמח מצה לעוגה- ובינתיים אין לי שימוש בו, ויש ביקוש מבני הבית לעוגה הכושית. תודה

אירובי

New member
תודה רבה. ועוד שאלה

יש לי בבית, גבינת כנען בכמות די גדולה- משהו כמו 500 גרם. מה אפשר לעשות איתה?? שיהיה כשר גם לפסח ?

תודה רבה ../images/Emo13.gif

הבחור אמר שיכין מצהברייט והוא טריפולטאי נראה מה יצא

מוזר. מפתיע.

הוסיף פטרוזיליה, חלב, 2 ביצים, קצת סוכר, מלח ופלפל וערבב על המחבת
יצא מעניין
תודה על ההתעניינות

pirge

New member
אצלינו זה מאכל מסורתי (בלי הסוכר)תו

תודה על חוות דעתכם.

turbv6

New member
אני הכנתי אתמול על בסיס המתכון של פ

פירגה אבל הוספתי במקום בוטנים קצת גבינה בולגרית מגורדת וצהובה מגורדת ופטריות יצא מעין מצה בריי פשטידתי וטעים מאוד. אגב במקום מים הרטבתי את המצות בחלב זכרתי שסבתא שלי הייתה עושה כך. יצא טעים, שבת שלום לכולם !

למעלה