חג שמח-חדשה שאלה

עליסה1

New member
חג שמח-חדשה שאלה

שלום לכולן אני חדשה פה למרות שצופה מהצד זמן רב,אך כנראה חוששת לעבור את הסף.רוצה להתייעץ-קודם כל אני כבר לא צעירה-בת 42 אוטוטו...החודש קיבלתי איקקלומין+כוריגון.היו זקיקים יפים כדברי הנוגעים בדבר,אבלרירית של 5.2-נדמה לי. זה לא הלך והרופא ביקש לעבור ל-"זריקות "-אנחנו לא הולכים להזרעה בשל סרוב בן זוגי.כשאמרתי לרופא אולי נחכה עוד חודש ונמשיך באיקקלומין הוא אמר -אם את רוצה להמשיך לאונן-בבקשה.נדמה לי שזה קצת בוטה אך החלטתי להעלים עין,כי אני זקוקה לו כרגע והבנתי שמה שהוא רוצה להגיד-תראי אני לא מאמין שככה נגיע למשהו. אז על מה אני רוצה להתייעץ?מאחר ובן זוגי לא מסכים להזרעות מסיבותיו שלו וכמובן שילד עושים בזוג(...) האם בכלל יש סיכוי להגיע להריוןבדרכים קונבנציונליות ,דהיינו הריון? ושאלה נוספת-האם רירית שכזו היא בכלל אפשרית לקליטת הריון? רק לציין שהבדיקות שלי היו תקינות ואילו לבו זוגי בעיית זרע.

חג שמח גם לך!

מאחלת לך שהות קצרה כאן. לגבי שאלתך, אם קיימת בעיית זרע, אין ספק שהשבחתו תוכל לשפר את הסיכויים שלכם. מכיוון שאת כבר לא צעירה, לפי הגדרתך, באמת לא כדאי למשוך את הזמן. אם לבעלך קשה עם הזרעות בגלל אופן מתן הזרע - יש לכך פתרון. יש קונדומים מיוחדים, ללא קוטל זרע, שניתן להשתמש בהם בעת מגע מיני ולהשתמש בזרע הנאגר בהם לצורך ההזרעה. רירית של 5.2 היא מעט דקה, אבל לאיקקלומין יש נטיה להשפעה "רעה" על הרירית. ייתכן שעם זריקות היא תשגשג יותר. בהצלחה!

לי מ ו ר

New member
הגברים שלנו...

תראי לגבי הריון בצורה המועדפת, זה תלוי עד כמה בעיית הזרע שלכם חריפה. אני אספר לך על בדיקת הזרע הראשונה שלנו. הרופא שלח אותי לפרופיל הומרנלי, ואת האיש לבדיקת זרע. במשך שלוש פעמים הוא ביטל את הבדיקה ברגע האחרון, אחת הפעמים שעה לפני הבדיקה. אני התפוצצתי, ולא הבנתי מה בדיוק הבעייה שלו. אמרתי לו שאני רוצה ילד, ואם הוא לא רוצה אני אלך למישהו אחר (בדיעבד לא הייתי אומרת את זה שוב). ועדין לקח לו זמן. שהבנו שיש בעיית זרע (קלה מאוד), היה לו עוד יותר קשה. לקח זמן, והתברר שיש גם לי בעייה. באותו יום אני הייתי מרוסקת והוא הסתובב עם חיוך דבילי על הפנים. לאחר שיחה התברר שהוא פשוט הרגיש הקלה גדולה, שאני עוברת את כל הטיפולים לא רק בגללו. בגדול הרופא שלך צודק, מה גם ששבגיל 42, באמת אין טעם להתברבר ולמשוך זמן. לא הייתי רוצה שהרופא שלי יגדיר את זה בצורה הזאת, אבל אולי הוא אצה לנער אתכם, שתבינו שחבל על הזמן. מציעה לך, לשבת עם בעלך לשיחה, להסביר עד כמה הכמיהה לילד גדולה, ולהבין שסקס אנחנו עושים למטרות הנאה, וידלדים עושים אצל הרופא. עמית, מהורים אחרי טיפולים הביאה לעולם את הבת המדהימה שלה עם רירית 5.5 עוד סיבה לא להמשיך עם איקקלומין, היא שהוא נוטה לפגוע בעובי הרירית, אז אכן הרופא שלך צודק שכדאי לעבור לזריקות, שהן ידידותיות לרירית.

עליסה1

New member
תודה

תודה לימור תודה דובה.אתן מאוד חמודות-מסובך עם גברים....וכמובן שאני לא מחליפה אותו,אבל כל דבר שהוא בשניים הוא יותר מורכב,בלשון המעטה. אני שוקלת לוותר על הקלומין החודש ולנסות ככה-לא עדיף?

ססוני

New member
עליסה שלום

ראשית, ברוכה הבאה. אנסה לעזור לך. כמו שאמרו לך כאן הבנות האיקקלומין אכן מתאפיין בזקיקים יפים אך פוגע באיכות הרירית. עובי הרירית שלך בטיפול הנוכחי היה דק מדי, ומעטים המקרים בהם היה יכול להשתרש שם עובר כמו שצריך. את ההתלבטות שלך לגבי מעבר להורמונים "כבדים"יותר אני בהחלט מבינה,אף אחת /אחד מאיתנו לא נהנה מהכנסת הורמונים לגוף שלנו על בסיס קבוע... יחד עם זאת ישנו מרכיב שאסור להתעלם ממנו והוא בהחלט שילוב הגיל שלך ובעית הזרע של בן זוגך. אם מטרתכם המשותפת היא הריון תקין וילד בריא כמובן, הייתי ממליצה לך דווקא לקבל את עצת רופאך (אפילו שעדינות ההתנסחות שלו שנויה במחלוקת), ובמקביל על בעלך להשכיל ולדעת שבשל בעיית זרע וגילך חודשים ארוכים עלולים לעבור ללא הצלחה, דבר שייתסכל את שניכם. לגבי הבעל המהסס: אולי תתיעצו שניכם עם הרופא לגבי האפשרויות שלכם. ברגע שלשניכם תהיה מספיק אינפורמציה תוכלו להגיע להחלטות טובות יותר.

סיכוי תמיד יש

המטרה שלנו היא להגדיל אותו. הרירית היחסית-דקה שלך עלולה להיות מושפעת מהאיקקלומין, שכמו שכבר כתבו לך - משפיעה על עוביה. לי זריקות גם גרמו להרבה פחות תופעות לואי מהאיקקלומין, וגם הביאו ליותר זקיקים
יותר סיכוי להיכנס להריון. ההזרעה מעלה עוד את הסיכויים בשתי דרכים: קודם כל עצם ההשבחה של הזרע, ושנית הבאתו למקום הנכון תוך התעלמות מהריר הצוארי שעלול להיות עוין. את יודעת למה בן הזוג שלך מסרב להזרעה? האם הוא עשה בדיקת זרע אחת (יכול להיות שבבדיקה שני התוצאות היו יותר טובות ואז הוא היה מרגיש פחות רע עם כל הענין)? האם מפריע לו לאונן בבי"ח (הוא יודע שאפשר גם להביא כוס מוכנה מהבית)? אולי הוא פשוט חרד לבריאותך (ככה היה אצלנו פעם)? בלי להבין את הסיבה יהיה לך קשה מאוד לשכנע אותו (ולנו לעזור לך בזה...
).

עליסה1

New member
ססוני וסוכריה

תודה לכן על תגובתכן ,זה מחמם את הלב במקום בו אני נמצאת.כבר מאוחר לזריקה-היום שישי בצהריים היום ה-4 למחזור,השאלה אם לוותר על האיקקלומין.כשלא לקחתי אותו הרירית הגיע ל-10,מה שאומר שהוא "עבד" עליה יפה אבל מצד שני לא היה לי ביוץ באותו חודש. סוכריה יקרה!אף אחד לא יכול לעזור לי לשכנע אותו בשלב הזה ואני עצמי לא בטוחה שהוא יודע את הסיבה בגללה הוא מתנגד. שתהיה שבת שלום

אני הייתי מוותרת החודש

על האיקקלומין ורואה מה קורה לרירית בלעדיו (למרות שיש הטוענים שההשפעה שלו יכולה להימשךף גם חודשיים-שלושה אח"כ - אבל אז זה נכון גם לגבי הביוץ). לגבי בן זוגך - תגידי לו שאת עושה את ההפסקה הזו כדי לברר איתו את העניינים וללבן אותם ביניכם, אולי ההשקעה הזו מצידך תגרום לו ללכת לקראתך גם כן...

רוצה לתרום מנסיוני

היי לך, מראש מתנצלת על החוצפה בכתיבת הדברים, אבל מעוניינת להעביר לך את שיש לי לומר. נראה לי שאולי כדאי לך להתחיל בלברר עם בן-זוגך האם הוא בכלל מעוניין בילד. נשמע כאילו הוא אינו מבין שאתם ניצבים בפני שתי אופציות: לנסות הריון דרך טיפולים (משמע - כניסה שאינה טבעית) או לוותר מראש על נסיונות ולברר אפשרויות אחרות. אני מבינה כי את מעוניינת לנסות, ולמעשה כבר נמצאת בנסיונות. יש נשים שעבורן האיקקלומין עוזר ועובד, ויש כאלה שההיפך. מכיוון שאת מתארת מצב בו הרירית שלך ממש הצטמקה, נשמע כאילו האיקק' לא עוזר בכיוון הזה. הרופא שלך (חסר הרגישות לחלוטין, נשמע כמו הרופא שלי...) כנראה יודע מה הוא אומר. אני הייתי במצב של שנה ללא היקלטות. בדיקת זרע הראתה שלבעלי יש בעיות זרע חמורות. זה לא היה קל. מייד הפנו אותנו לטיפולי פוריות, אפילו לא העלו את עניין האיקק' כאופציה. במקביל, ביררנו על אופרציה לטפל בבעיות הזרע, שנבעו כפי הנראה מוריקוצלה - ורידים מורחבים באשך. יש אפשרות לניתוח ואפשרות לצנתור. אנחנו בחרנו באופציה השנייה. אז אחרי 2 טיפולים לא מוצלחים ואחרי 3 חודשים אחרי הצנתור, נכנסתי להריון טבעי. מה שאני באה לומר הוא שאפשר כך ואפשר אחרת ואפשר לנסות הכל, רק שצריכה להיות הסכמה ושותפות מצד שני בני הזוג, כי גם כך הדרך קשה ועדיף לעבור אותה עם חבר תומך. מאחת לכם המון הצלחה.

מסכימה - ואף יותר בוטה

ראשית את צריכה לברר אם הוא מעוניין בילד. שנית מה המחיר שהוא מוכן לשלם עבור כך. הייתי אף מרחיקה לכת ושואלת אותו אם הוא לא מוכן "לאונן לקופסא" אם היה מעדיף שתלכו לתרומת זרע. אם הוא לא מעוניין לשתף פעולה בשום דרך, והוא לא מבין עד כמה הדבר חשוב לך , אני הייתי בהחלט הולכת לתרומת זרע - אלא אם כן הוא מוכן להתחיל בהליכים להשבחה או לעבור טיפולים אחרים. (כמו למשל לנסות לשתות את "מי הים" שדיברתי עליהם לאחרונה). מצטערת אם אני בוטה כל כך אבל בגיל שלך אין לך זמן למשחקים... הוא לא פועל לטובתך. לפעמים כשלא רוצים לשמוע את האמת אומרים שהדברים בוטים - אבל הרופא "חסר הרגישות" הבוטה" פשוט רוצה כניראה לזעזע אתכם קצת כדי להניע אתכם לפעולה. הוא עושה לכם טובה... ומתוך רגישות לא חוסר רגישות. מאוד קשה לבשר בשורות קשות.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. לפי מה שאת מתארת האיקקלומין עזר להתפתחות הזקיקים אבל פגע ברירית. אם הוא פגע ברירית הוא מן הסתן פוגע בריר צוואר הרחם, אותו ריר שמגן על תאי הזרע ומשפר את כושר תנועתם מהנרתיק אל צוואר הרחם ומעלה. יש הריונות שנקלטו עם רירית כזאת, אבל מספרם קטן. מאחר ובן זוגך כרגע לא משתף פעולה, את זאת שצריכה לעשות את העבודה במקומו. וזה אומר לעבור לזריקות כדי להגדיל את הסיכוי למפגש פורה של זקיק וביצית. הרופא שלך היה אולי מעט בוטה, אבל הוא אמר את האמת. הסיכוי להריון של אשה בת 42 וגבר עם בעיות זרע הוא סיכוי קטן למדי. אם האיקקלומין פוגע, לא עשית שום דבר לשפר סיכויים, אולי אפילו הקטנת. שם המשחק הוא להגדיל סיכוי, וכלן כדאי שתעשי כל מה שיכול לעזור. למה את מעדיפה סיבוב נוסף עם איקקלומין ולא עוברת לזריקות? לגבי בן הזוג... שווה לנהל חזית נוספת במאבק הזה, ולנסות להביא אותו להתמודד עם הבעיה. יתכן שזה נובע מכך שהוא לא בשל לילד עדיין, ויתכן והתסכול על עצם גילוי הבעיה משתלט לו על ההגיון. איך שלא יהיה, שיהיה בהצלחה
חנוכה שמח נועם

עליסה1

New member
היי נועם

קודם כל אני באמת מעריצה אותך-יש לך את זה ואני מאחלת לך באמת רק טוב.את כל זה אני אומרת אחרי צפייה ארוכה ושקטה בפורום המדהים שהצלחת להרות לגדל ולטפח פה.הדברים שנאמרו לי כאן הביאו אותי להחליט לוותר על האיקקקלומין הפעם ולזריקות זה כבר מאוחר החודש...אז נחכה לחדש הבא אלא אם יקרה נס.החזית האחרת יותר מורכבת-כן קל לי יותר לקבל זריקות... חג שמח.

נועם@בת

New member
תמיד יש עוד חודש ../images/Emo3.gif

ותמיד קורים ניסים. אמנם ניסים קורים לאחרים, אבל את אחרת ממני, אז בהחלט יכול לקרות לך נס חנוכה קטן ובועט
. נועם ~שגמרה לטאטא אחרי שהאחיינית שלה ביקרה כאן, ותוהה אם היא באמת רוצה תינוק
~

למעלה