חג שמח ושאלה.

שגתה

New member
חג שמח ושאלה.

היי, אני בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד וסוציולוגיה ודרכון איטלקי ( לא יודעת מילה באיטלקית) בכל מקרה בגישוש ראשוני לגבי המשך תואר שני באיטליה או ספרד. רוצה ללמוד פסיכולוגיה קלינית. האם מישהו יודע מהן ההטבות שמקנה לי הדרכון ובכלל כל ידע לגבי ההשלמות שאצטרך, ומה עושים עם השפה, אני מעדיפה לעבור כבר בעוד כחודש וחצי וללמוד שם את השפה האם זה באמת כדאי יותר. ובנוסף האם אפשר להסתדר בלימודים בשפה זרה רק לאחר קורס בסיסי, והאם צריך להירשם כבר מהארץ. בקיצור כל מידע יעזור. לילה טוב שגית

Jemand

New member
ובכן...

בתור התחלה, אם אלמנט הזמן משחק אצלך אני הייתי הולך על איטליה - בתור בעלת דרכון איטלקי לא תתצטרכי לעמוד בשום מבחן שפה בכניסה לאונ'. בכל מקרה, להערכתי לימודי השפה אמורים לקחת לך משהו בין חצי שנה (אם את מהירה) ל 9 חודשים בכדי להגיע לרמה מספקת... אבל, שוב מצד שני, בניגוד לבעלי דרכונים אחרים, את לא צריכה לעמוד בשום מבחן שפה כך שזה דינמי. ואם זה לא ענה לך על השאלה, אז לא, זה יהיה קשה מאוד להשתלב בלימודים אקדמאים לאחר קורס בסיסי בלבד. בכל מקרה, באונ' לזרים של פרוג'יה, נפתחים קורסי שפה כל חודש, היא נחשבת מאוד טובה, והמחיר סביר בהחלט - יחסית לבית ספר פרטי.. אני חושב שצריך להרשם חודש מראש.(דרך אגב, אין שום סיבה להרשם מהארץ כיוון שברשותיך אזרחות איטלקית). בקשר למלגות וכאלה,למיטב ידעתי - אין לאיטליה "סל קליטה" לעולים חדשים או משהו בסגנון. אבל, בתור סטודנטית (ויכול להיות שהעובדה שאת "בודדה" באיטליה תעזור), אפשר לקבל סיבסוד מהממשלה שיכול להגיע לסכומים שאפשר להתקיים עליהם. מקווה שעזרתי, שלך בידידות מהולה בקרם פנים;

Jemand

New member
אופס.. התפלק לי הלינק -

האונ' לזרים - פרוג'יה (יש גם אחת בסיינה)

למעלה