חג שמח ועדכון

חג שמח ועדכון

שלום לכולם, הרבה זמן לא כתבתי בפורום אבל אני קוראת אותו באדיקות - אני מרגישה שאתם חלק מקבוצת התמיכה החשובה לי בתהליך שאני עוברת. כמעט שנה עברה מאז ניתוח הטבעת שלי- למעשה 10 חודשים. התחלתי את התהליך במשקל 82 (אני נמוכה) והיום אני שוקלת 65 (ירידה לא כל כך גדולה יחסית למה שאני קוראת בפורום). השינוי הוא עצום! אני מרגישה שקיבלתי חזרה את החיים שלי. תמיד הייתי עם משקל עודף , אבל רק בשנים האחרונות השמנתי בלי בקרה והכרה - הדבר היחיד שהחזיק אותי שלא לעבור את השלוש ספרות היה שתמיד הייתי מאוד פעילה ועשיתי ספורט. אבל לאט לאט התחלתי להתבייש שאנשים שהכירו אותי בעבר יראו אותי ברחוב, נמנעתי מללכת לאירועים שונים וזה היה כל כך קשה כי באופי שלי אני ממש לא כזאת. הרגשתי שאני מצליחה לחיות מאוזן כמעט בכל תחום אחר בחיים שלי ורק במשקל אני מאבדת שליטה. עברתי טיפול פסיכולוגי והמשקל נדחק הצידה, היו דברים דחופים וחשובים יותר לטפל בהם והמחשבה היתה שעדיף לטפל בהם קודם ואז גם המשקל יסתדר. היום אני מבינה שהייתי בדיכאון - שלא היה בכלל קשור למשקל אבל העלייה במשקל היתה סממן וקריאה לעזרה - קראתי לזה ההתאבדות האיטית שלי. אחד המשפטים שנאמרו במהלך הטיפול היה "כשתחליטי לרדת במשקל- זה יקרה, ואת תדעי באיזו דרך את רוצה לעשות את זה". ובאמת, כשהרגשתי מוכנה- ידעתי שאני צריכה לעשות משהו דרסטי, שלבד, בלי טבעת ש"תגן" עלי, יהיה לי קשה מידי. התבשלתי כמה זמן וברגע שהחלטתי עברו שבועיים וכבר הייתה הטבעת. לא תליתי הרבה תקוות שהירידה במשקל תשנה את החיים שלי - שאמצא בן זוג, שאהיה שלמה עם עצמי לחלוטין וכו'. ובאמת - זה לא מה שקרה. מה שבאמת קרה הוא שאני מרגישה שאני מסוגלת- אני עושה ספורט, חזר לי הבטחון העצמי לגבי מי שאני - מדהים איך שכשמרגישים טוב גופנית, הביטחון גם ביכולות בתחומים אחרים פתאום נראה יותר הגיוני. אני משדרת אושר ואנרגיה כי זה מה שאני מרגישה. קשה לי קצת שאנשים מעירים לי על המשקל הנוכחי שלי, למרות שאני יודעת שיש להם כוונות טובות. זה נע מ"עכשיו את נראית נורמלי" - שזה פשוט דבר נורא לומר, לבין "תמיד היית יפה, עכשיו את נראית נהדר!" . אנשים שלא הכירו אותי במשקל הגבוה לא מאמינים שנראיתי פעם אחרת. שמתי לב שבתור אישה יותר רזה קל יותר להסתדר, זה מפריע לי, אף פעם לא חשבתי באמת שהמשקל הוא גורם מגביל - אבל גברים בעיקר, מגיבים אליך אחרת, נעשיתי יותר מודעת לזה. אני אומרת שאני אותה האחת שהייתי אבל באריזה חדשה. אני יודעת שזה לא לגמרי נכון.. חסרים לי עוד 7 ק"ג כדי להגיע למשקל בריא בגובה שלי. למעשה, אני רוצה לרדת עוד 10 כי בגלל הגובה אני תמיד נראית יותר מלאה ממה שמחוג המשקל מראה. אני סגורה בסך הכל על 6. אני רוצה להיות מסוגלת לאכול קערית סלט בלי להקיא אותה. כרגע אני תקועה על אותו המשקל כבר חודשיים וחצי והשבוע סגרתי עוד חצי (לפני כן הייתי 5.5) - אני לא מרגישה הגבלה משמעותית יותר מקודם, אבל אתן לזה זמן. התכוונתי עכשיו לעשות "נקיון פסח" בארון ולתרום את הבגדים שגדולים עלי. אני עדיין לא מסוגלת - אני עדיין חוששת שאצטרך לחזור אליהם מתישהו. התירוץ הוא - אולי אלבש אותם כשאהיה בהריון:) מקווה לאזור אומץ בימים הקרובים. בפסח הזה, נהניתי לשבת סביב השולחן ואני חושבת שיותר נהנו לשבת איתי. התהליך עוד ארוך, ואני בעיקר מקווה שהפעם אני אשמור על המשקל לאורך זמן ארוך. רציתי להודות לכם על התמיכה בפורום, אתם מרעיפים אחד על השני הרבה אהדה ותמיכה וגם אנחנו, הקוראים הסמויים, מפיקים מזה הרבה. חג שמח, פלפלת.

שרה16

New member
הירידה שלך עצומה../images/Emo24.gif פלפלת

מBMI של 39 בערך (הכנסתי למחשבון 145 ס"מ כי את אמרת שאת קטנה
) לBMI של 31 .נפלא!!!! 17 קילו ירידה לא הולכים ברגל, ועדיף ירידה כזו , מאשר ירידה מטאורית שיש עימה גם עודפי עור וגם סיכון לעליה חזרה גבוהה. את יכולה לפי דעתי לסגור עוד חצי עוד שבועיים ולהמשיך בירידה איטית כי זה המתכון להצלחה. אהבתי את מה שכתבת על עצמך ואני מאחלת לך הצלחה במציאת ה"פלפל" שלך.

אופירA

New member
מנהל
נהוג להתייחס למשקלו של אדם בחופשיות

זה מה שמקובל חברתית. נוהגים לדבר חופשי על המשקל, ועל המראה החיצוני. ואנשים לא ממש עוצרים וחושבים ובוררים את המילים שהם משתמשים בהם. אז אם אני יודעת שיש להם כוונות טובות ולא מתייחסת למילים ולא מתרגשת מהן - אז אין בעיה. אבל אם זה מפריע לי ולא מתאים לי, אני יכולה להגיד שעלי זה לא מקובל, ומפריע לי. כמובן להגיד בלי כעס, כי לבן אדם יש כוונות טובות. אבל להגיד. להסביר. לכוון את הבן אדם - לי אתה לא אומר דברים על המראה החיצוני שלי. מבחינתי זה חוסר טאקט. זה כמו שבאופן טבעי, בתהליך היכרות עם חברות חדשות, אנו שואלים אותן כמה ילדים יש לך. לרוב הנשים זה לא מפריע ששואלים אותן שאלה כזו, והן יענו בפשטות אינפורמטיבית אם יש להן ילד אחד או 5 ילדים או 70 ילדים. אבל אשה שאין לה ילדים - כל עוד לא ידענו על כך, לא היינו חסרי טאקט בזה ששאלנו אותה כמו שאנו שואלים את כולם, כמה ילדים יש לה. אבל ברגע שהיא תיידע אותנו על המיוחדות שלה, זה יהיה חוסר טאקט אם לא נחשוב על רגשותיה, כל אימת שאנו מדברים איתה או בנוכחותה על מספר הילדים. (אני אגב נזהרת מאוד מהשאלה הזו, למרות שהיא מקובלת. עלי היא לא מקובלת, כמו שלא מקובלות עלי הרבה "שאלות מקובלות").

PavlovsDaughter

New member
אני לא מסכימה. זה נראה לי גס רוח.

אני לא חושבת שזה מנומס לדון במשקלו של אדם אחר בחברה, בדיוק כפי שלא מנומס לדון בזה שאחד נמוך מדי, השני קירח, השלישי עובד במקצוע לא מכניס ולרביעי אין תעודת בגרות. לציין חסרונותיו של אדם בפניו - זה חוסר נימוס משווע. כוונות טובות לא מכסות על כך לדעתי. ילדים זה לא הקבלה טובה כי זה לא חיסרון.

אופירA

New member
מנהל
לא מנומס. אבל זו המציאות

ואנחנו לא יכולים להתעלם מהמציאות, ולצפות מהחברה להתנהג בנימוסים אנגליים, אלא צריכים לצפות למה שמקובל. כמובן, כמו שאמרתי, לא צריך להסכים למקובל ולא צריך להשלים עם המציאות אלא לומר את דעתנו ולבקש לשנות את היחס כלפינו. אבל אנחנו צריכים לדעת שלא נוכל לחנך את כל העולם, ולכן לא כדאי לכעוס על אנשים, על מה שמקובל בחברה הלבנטית... לא מנומס בעליל לדבר בטלפון באוטובוס. אפילו בשקט - כולם שומעים וזה מפריע, וגם וולגארי. אז מה נעשה? נחנך את כל העולם? ככה זה התקבל בחברה, וצריך לסבול בשקט את הגועל נפש הזה.

springia

New member
פלפלפת היקרה

איזה כיף לקרוא גם לפעמים את חבטות הנפש של רגע לפני ורגע אחרי.. ההתקדמות שלך נהדרת...הזמן והסבלנות הם הדרך הנכונה בהחלט אני אתייחס בעיקר לפיסקה על ה"ניקיון פסח" אם יש משהו שלמדתי מכל שנותיי השמנות יותר...זה לדעת להיפרד כי ברגע שאת מפנה מקום...את מקבלת דברים חדשים באריזות הפתעה טובות יותר.. אל תחשבי על מה יהיה עוד כמה שנים ואל תתני לעצמך להגניב אפילו את המחשבה שיש סיכוי שתחזרי לבדגייך הישנים .. לכן הדרך הטובה ביותר היא לתרום את בגדייך ופקלאותייך הישנים וגדולי הממדים כדי לפנות מקום לסקיני גינס..לגופיות החדשות..לשמלה השחורה ,המהממת והחדשה..כי אין על ההרגשה הנשית של להוריד "טיקט" חדש מבגד שכאילו נתפר למידותייך החדשות....עם מה שיגיע עוד כמה שנים..תתמודדי באותו הרגע..כמו שאומר המשפט..."כשנגיע לגשר נחצה אותו" והכי חשוב.....בהצלחה עם חיוך ענק:)

PavlovsDaughter

New member
את כותבת נהדר! יש לך כשרון ביטוי בע"פ.

מאוד הזדהיתי לקרוא. שיהיה בהצלחה, את בחורה נבונה מאוד ואני בטוחה שתצליחי להגיע למעוז חפצך.

למעלה