חג שמח וכשר!

Tottanka

New member
הבעיה שלך

היא שאתה רואה רק צד אחד של המפה של הדתיים. אתה אומר שהם עושים מצוות ועוזרים, אבל תראה את המובילים שלהם, פאקיג מושחתים שהורסים את החברה הישראלית כולה. אז כן, יש את הדתיים שהם סבבה, והם עוזרים, ומקיימים את המצוות על פי התורה ועל פי הראיה שלהם של כך, אבל אל תשכח את מי שמוביל אותם. הם אלו שהורסים את החברה, ובלי ההשפעה שלהם החברה שלנו כבר הייתה מתקדמת הרבה יותר ולא הייתה אינתיפאדה. תופרד הדת מהשלטון. והגב, להבא, אתה לא חייב ישר להתחיל לפגוע באנשים, התנהלה פה שיחה בריאה בין אנשים ואז אתה בא ואומר: "נפלת חזק על הראש?" - זה פוגע. אני לא פגעתי באף אחד ואני לא רואה כל צורך בהודעה שכזו, גם אם אני הכי טועה שיש... וכן, אני כן יכול לבוא ולהגיד לדתי כל מה שאני חושב עליו, ועובדה שעשעיתי את זה לא אחת. אז אולי אתה הוא זה שאין לו מושג קלוש על מה הוא מדבר...

E K O

New member
אל תעשה את עצמך

זה ימשיך להיות """"דיון בריא"""" אם כן ואם לא ייאמר הביטוי "נפלת חזק על הראש".... א) מי מושחת ומי הורס? תעשה לי טובה, אל תתחיל להתווכח על זה כי אין פה מי שיגן, אין כאן מי שיציג את הדעה של הצד שלהם בצורה הטובה ביותר ואני לא הולך להתחיל לעשות את זה - אני רק אגיד לאחרים שיבינו שהם יכולים להגיד מה שהם רוצים וזה לא ישנה כל עוד הם לא ראו את הגירסא של הצד השני.... אל תגיד שנעלבת כל כך קשות מזה, אני קצת מכיר אותך, אולי לא הרבה, אולי פחות ממה שאני חושב, אבל אתה לא לקחת את זה כל כך קשה ואיך זה, שכשאנחנו [שכולם ביחד] מגיעים לויכוח בעניין דת אתה איכשהו אף פעם לא מזכיר את זה שאתה אמרת לדתיים את "כל מה שאתה חושב עליהם"? יש לי הרבה יותר ממושג קלוש על מה אני מדבר, תעשה טובה ותקבל את הדברים עם כמה שקשה לך להודות שאתה טועה....

נגב 15

New member
כולכם תקשיבו!

צאו רגע מהקופסא שלכם מהראייה של דת = אמונה וזה משהו שסתם אדם מאמין בו. הדת\האמונה היא עבור המאמין המערכת הערכית הכוללת והיסוד לשאר הערכים, ז"א שכמו שלך חשוב לתת כבוד (ערך) לחללי צה"ל הגויים שנפלו בקרב ככה לאדם אחר חשוב להיקבר כדין וכדת! זה ערך!

Tottanka

New member
סליחה?

מי אתה חושב שאתה שתדע אם אמרתי לדתי כל מה שאני חושה עליו או לא... שיחה בחברה על דת הייתה רק פעם אחת בינך לבין קיריל וביני, ואני נוכחתי רק בתחילתה כי אחר כך הלכתי ללוות את ריטה הביתה... וכן, זה לא נעים לראות ודעה אם כותרת כזו, זה לא שהלכתי לבכות בשיורתים, אבל עדיין זה לא נעים... ותאמין לי, שהחברה הדתית הכבדה ממש מושחתת, ונחשפו עשרות אם לא מאות פרשות על כך בתקשורת, אז אולי אתה תדעדכן?

Tottanka

New member
ובכלל

באותה שיחה לא דיברנו בכלל על הנזקים של הדת, אלא רק על היות החרדים אוכלי חינם ממס ההכנסה שההורים שלנו משלמים - למה?

Dynamo1929

New member
../images/Emo6.gif

אתה יודע מה, נלך איתך ועם הטיעונים האורתודוכסים הדי מגוחכים שלך. אשמח אם תזכיר לי מה בדיוק אומרת ההלכה בנידון-שאם יהודי קבור באותה חלקה עם גוי אז המשיח כאשר יבוא לא ישחרר את נשמתו (או משהו כזה), נכון? אם כן, כעת צא רגע מהפרספקטיבה היהודית-דתית שלך ותגיד לי, אם אדם (יהודי) חטא כל חייו אך, ברוך השם, נקבר בחלקה יהודית טהורה המשיח ישחרר את נשמתו, ואם לחילופין היה יהודי צדיק מאין כמוהו אבל, רחמנא ליצלן, נקבר ליד גוי, אזי נשמתו לא תשוחרר? לגבי 'בתי קברות מפוארים לא פחות', מסכים איתך. זה גם מה שרשמתי בהודעה הקודמת.

E K O

New member
דע לך,

אני לא מצדיק את ההלכה ועומד מאחוריה ומאחורי כל מה שהיא מייצגת על ידי כך שהזכרתי אותה באמצע משפט בהודעה.... אני לא בעד הקטע הזה של ההלכה, אני מאמין שהמשיח ישחרר כל יהודי באשר הוא, לא משנה מקום קבורתו.... אבל הוא לא ישחרר את מי שהתאבד או רצח - מכיוון שזה אסור, הנשמה שבגוף האדם מקודשת ורק לקדוש ברוך הוא מותר לקחת חיים.... שמח שאתה גם מסכים איתי במקום כלשהו - אבל בחלקים שאתה לא מסכים, אינך "לא מסכים איתי" אתה לא מסכים עם הדעה שאני מציג שהיא לא שלי - אני, כרגיל, מנסה להביא את הצד שמותקף ולא מוגן בכלל על ידי אף אחד - הדת, כי אם אף אחד לא ינסה אפילו להציג את הצד הזה, אף אחד לא יראה אותו וכולם יתווכחו מבלי לדעת למה....

נגב 15

New member
הסבר

יהודי אשר קבור עם גוי בעיקרון זה חילול כבוד הנפטר והמשמעות זה שבתחיית המתים שתקרא עם בוא המשיח (דרך אגב קצת מהצד, כל הנבואות כבר התגשמו ועכשיו זה אחרית הימים, המשיח עתיד לבוא בעתיד קרוב), יקומו כל נפטרי ישראל חוץ מהרוצחים והמתאבדים זה בטוח כי הם לא מכבדים את הערך העליון ביותר של היהדות, חיים. עכשיו לגבי הקבורים עם גויים, מעמדם בסיכון בעיקרון הם נחשבים ללא קדושים נגדיר את זה ככה ולכן העולם הבא שלהם בסיכון. עכשיו יהודי חוטא שנקבר כדין וכדת נשמתו פשוט תתגלגל שוב ושוב לעולם עד שאו שישפר את עצמו ברמה מספיקה או שעד שיגיע למצב הכי גרוע ואז נשמתו תהיה אובדת, ז"א נשמה שחיה בעולם הזה אבל לא מתגלגלת. או עד בוא המשיח ואז זה כבר לא ידוע...

beatman

Member
כן,3 ימים../images/Emo9.gif

היה שבוע קשה מוות

beatman

Member
בגטו שבטה

היה לנו שבוע קליעה ושדאות.היינו בשטח:ישנו באוהלים קטנים ושקי שינה(רוח,חול הכל זין).אכלנו מנות קרב של אימונים(חרא !!!,הכל עם הידיים המלוכלכות ואנשים שם הקיאו
) ירינו קרוב ל-100 כדורים מאם 16 ארוכים בכל מיני מצבים:שכיבה,כריעה ועמידה וזה קשה !!
. בקיצור גיהינום.

למעלה