חג שבועות תעשה לך...........

שקדי

New member
חג שבועות תעשה לך...........

בלי שנרגיש מפאת הארועים שעוברים עלינו חג ביכורים מתקרב לאיטו אל מעוננו וזאת גם הזדמנות לשלוח את תמונת הביכורים הראשונה שלי ממה שאפשר לכנות ימי התום (לפני כארבעים שנה) מי שמזהה אותי שיצביע אצבע (רמז....לא זה עם הקרניים) ואם בכלל לא יישלח ננסה שנית על החיים ועל המוות.......................

שקדי-שקדונייס, אינ-לי-מושג..ובכלל../images/Emo68.gif

האם לפני ארבעים: הביאו אותך כביכורים? או שאתה מהילדים המתוקים, שם? או שכבר אז חלבת איילים? שאגב פוטוגנים להפליא! -האם יש לשער שהבחור המרכזי (חלצה פתוחה-אתה.) ומפאת מרכזיותך אתה בעל התמונה מכל המצולמים? ויחד עם זאת הבטיחו בלונדיני, אז? ואגב, הבחורה השחורה על העגלה- מאד יפה! בחג השבועות - תעשה לך!

שקדי

New member
מודה באשמות........

אני הוא אותו אחד עם עיניים עצומות בחולצת המשבצות הנערה היפה בת מחזורי שעבדה עימי אז בדיר האילים למעשה בתוך מיכל אשכוליות שמונף במעמיס של הטרקטור וכולנו נרגשים מהמעמד ומהמתח......מי יזכה בדגל הביכורים.......

שקדי - קושיות שלאחר הפסח../images/Emo22.gif

1. מה זה דגל הביכורים. 2. האם אתם מקיימים את אותם הטקסים שהיו נהוגים בעבר? 3. איפה החבירה המנהלת. 4. האם אתה יפה כמו בתמונה? 5. מי אמר שחייבים לשאול עוד שאלות? בבת-ים היו נהוגים טקסי הבאת ביכורים של ילדי הגנים. שבוע לפני החג יצרנו בגן סלסילת ביכורים מקופסת נעליים וקישטנו בהדבקות נייר. את הסלסילות מילאו לנו בפירות, ובשירה של "סלינו על כתיפינו" הלכנו בתהלוכה לכיכר המזרקה בשד´ העצמאות בבת-ים - שם נערך הטקס בהשתתפות כל הגנים. כמו שנעלמו מהנוף תהלוכות נושאי הלפידים בחנוכה, גם תהלוכות מביאי הביכורים נעלמו ברבות השנים - וחבל, אנחנו לא שומרים על טקסים ומסורות - לא מבינה למה. קיום מסורות הוא הליך מלכד.

שקדי

New member
דבר דבור על אופניו.........

דגל הביכורים הוא דגל עתיק יומין ממשי ירוק רקום ומעוטר והוא הפרס הראשון המוענק לענף שהכין את הביכורים היפים ביותר עם תחילת הטכס הדגל מובא ע´´י שלושה רוכבים על סוסים אבירים ומופקד אצל חבר השופטים עד ההחלטה לקראת סיום הטכס השופטים מודיעים על החלטתם והענף המאושר....והגאה מחזיק את הדגל הנודד עד לשנה הבאה........... הטכסים לדאבוני אינם כבר מה שהיו בצעירותי......ומה כן????? על שאר השאלות אין לי תשובה ניצחת.........או בכלל...........

עיניים

New member
../images/Emo141.gif בקיבוץ -

ההילולה היתה על הטרקטורים, ואם איני טועה, בהרבה מקומות נשארה המסורת הזו עד עצם היום הזה. בעיר - היתה "תהלוכת ביכורים", וכל ילדי בית הספר באו לבושים סדינים לבנים, עם מטפחות או חלקי סדין או חיתול על הראש, זר פרחים מעטר את הכיסוי, וסלסלת ביכורים מקושטת. אמא היתה מייפה את הזר שלראשי, ואת הסלסלה שלי באספרגוס שגדל בגינה, ואני,,,, אוי,,,, הייתי עסוקה בלהתגרד כל הטקס,,,,

למעלה