חג שבועות שמח!!!

חג שבועות שמח!!!

שלום לכן בנות יקרות, אני מצטרפת חדשה ולפני כל השאלות אני אספר מעט על עצמי ועל האנדו' שלי. עוד מעט בת 27, מנסה שנה וחודש להכנס להריון, גילו לי את האנדו' לפני שנתיים ללא לפרוסקופיה. האנדו' ממוקד בחלל הדוגלס. לפני 3 חו' התחלתי טיפול באיקקלומין ומאוד חששתי שזה יגביר את הכאבים וכך היה. פניתי לרופא אחר שכמובן לא היה לו פיתרון יותר טוב ולכן אני מתחילה החודש טיפול בפיורגוןלשלושה ארבעה חודשים. אני מאוד מאוד מאוד חוששת ממה שזה יעשה לי לכאבי המחזור והייתי רוצה לשמוע ממכן האם עברתם את התהליך הזה לפני אישור להפרייה, האם זה בהכרח גורם לאנדו' להיות פעיל והאם יש אופציות אחרות. מודה לכן מאוד.

שלום ליאת ../images/Emo140.gif

ברוכה המצטרפת
נראה לי שאת צריכה להחליף רופא, זה דבר ראשון. איקאקלומין ואנדו' לא רק שלא מועיל אלא מאד מאד מאד מזיק. אני חושבת שאינך מקבלת את הטיפול הנכון ושאת צריכה לעבור לרופא פיריון אשר מבין באנדו'. נשמע שאת עומדת להתחיל בהזרעות- ביצעת צילום רחם? ברוב המקרים לא מבוצעות הזרעות עם אנדו' - את מקבלת את המסלול הישיר ל-IVF. ממליצה לך דבר ראשון לפנות ליעוץ בתל השומר. שנית למצוא לך רופא פיריון טוב שיש לו מושג באנדו' והוא יודע מה המשמעות של טיפולי פיריון ואנדו'. שיהיה לך בהצלחה

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ליאת ../images/Emo140.gif

ראשית, חג שמח
איך ועל סמך מה התגלה האנדו' ללא ביצוע לפרסקופיה? האם נעשה לך צילום רחם לשלול הידבקויות לפני תחילת הטיפול? מסכימה עם בואינג על כך שעליך להחליף רופא- איקוקלמין ניתן במקרים מסויימים של בעיות ביוץ ואינו מתאים לנשים עם אנדומטריוזיס, מעבר לאי התאמת האיקוקלמין לטיפול באנדו' , לאחרונה התפרסם מחקר ממנו עלה כי האיקוקלמין עלול להגביר את מקרי סרטן השד לאחר שימוש ממושך ולכן כל עוד זה אינו הטיפול הנכון לבעייתך לדעתיהתרחקי ממנו . בד"כ לאישה עם אנדו' מוכח אין כל בעיה להתחיל מיידית טיפולי IVF ולכן אני חושבת שהדבר הנכון עבורך הוא להתייעץ עם מומחה פריון לפני קבלת החלטות.

ha1231

New member
ברוכה הבאה ושבוע טוב!

מצטרפת לבואינג ורומיה צריך להחליף רופא ומהר לפני שהמחלה תחמיר אצל עוד יותר. וברגע שאת מאובחנת כחולת אנדו' את מקבלת ישירות אפשרות לגשת לIVF מבלי לעבור את ההזרעות וכל השאר תעמדי על שלך ותידרשי לעשות את כל הבדיקות האפשריות ולהמשיך הלאה אל תעשי הזרעות זה רק יחמיר לך את המחלה. תידרשי צילום רחם, והמשך ישירות ל-IVF. בהצלחה

איזה מזל שיש אתכן...

הרופא שנתן לי את האיקקלומין זה אותו מומחה היחיד שידע מיד להגיד לי שזה אנדו', מדובר בפרופ' שניידר מנהל מח' נשים באסף הרופא, עזבתי אותו חודש שעבר מפני שכשאמרתי לו שהכדורים מגבירים לי את הכאבים הוא אמר לי זה מה יש. אחרי שחזרתי בוכייה הבייתה החלטתי לנטוש אותו והלכתי למומחה פריון של מכבי שאמר לי או.קי נמשיך בזריקות פיורוגון+ הזרעה, גם משם יצאתי בוכייה ובלחץ שגם הזריקות וודאי יגבירו את הכאבים, אבל הנחתי שללא הלפרוסקופיה אף רופא לא יאפשר לי הפרייה ולכן אני החודש עם הזריקות. עברתי צילום רחם שנראה תקין, האנדו' ממוקם בין הרחם לרקטום. מה אתן אומרות בנות מה עליי לעשות, כדאי ללכת לייעוץ בתל השומר? איך אני יקבל המלצה להפרייה וממי? אני כל כך צריכה עזרה. אוהבת אתכן. תודה על הכל.

ר ו מ י ה

New member
שווה להתייעץ ולו באופן חד פעמי

עם תה"ש. לא לוותר- טיפולי "לייט" כגון הורמונים והזרעות עלולים ללבות את המחלה. במידת הצורך שווה להתייעץ באופן פרטי גם עם רופא פריון בכיר דוגמאת- פרופ' שולמן, פרופ' פיש, פרופ' משיח או פרופ' זיידמן.

למעלה